...

Steppegras eten bij de Bierhoeve in Arendonk

Steppegras, vele van jullie zullen het wel kennen, maar weten we ook waar het vandaan komt? Het is een echte Vlaamse uitvinding en tegenwoordig kun je het ook bij veel restaurants in Nederland eten. Zelf had ik nog nooit steppegras gegeten, maar ik had er al zeker wel een verbeelding bij. Een hele hoge berg, enorm dunne friet! En dat is ook wat het is. Want als je steppegras besteld, kun je je bord bijna niet meer zien. Een restaurant dat écht bekend staat om zijn steppegras is de Bierhoeve in Arendonk. Op de terugweg vanuit Center Parcs Vossemeren zijn wij langs Arendonk gereden om een lekkere steppegras te gaan eten. Hoe was mijn eerste keer steppegras en hoe is het restaurant? Je leest hier meer!

De Bierhoeve

Het was enorm druk bij de Bierhoeve en dus zijn er geen sfeerbeelden gemaakt. Wil je een sfeerimpressie krijgen? Bekijk dan even de website van de Bierhoeve zelf. Het feit dat het restaurant helemaal vol zat, geeft mij altijd de gedachte dat het eten er erg goed is. De inrichting van de Bierhoeve is vooral gericht op hout. Zo heb je houten stoelen en tafels, en zijn verdere afwerkingen van het gebouw ook met hout gemaakt. Dit zorgt voor een bepaalde sfeer. Sommige zullen misschien de stoelen wat hard vinden zitten, zelf had ik hier weinig problemen mee.

Het personeel bij de Bierhoeve is erg vriendelijk. Ze komen op tijd vragen of alles naar wens is en of je wellicht nog wat te drinken wilt. Een fijne service waarbij ze niet opdringerig zijn, maar je ook niet uren laten zitten.

De Bierhoeve Arendonk

Voor de eerste keer steppegras eten

Na ongeveer een halfuurtje wachten kwam het eten er aan, en ja, het is inderdaad een grote hoop met hele dunne friet op je bord. Het ziet er hetzelfde uit als dat ik in mijn verbeelding had. Zelf koos ik voor de steppegras met schnitzel. Ik kan je zeggen, de schnitzel is niet klein. Ben je niet zo fan van schnitzel? Geen zorgen! Gelukkig zijn er nog heel veel andere keuzes:

  • Biefstuk
  • Kipfilet
  • Spareribs
  • Stoofvlees
  • Zalmfilet

Voor de hele menukaart zou ik je doorverwijzen naar de website. Je hebt dus keuzes uit vlees, vis– en vegetarische gerechten. Dit is dus hetgeen wat onder je berg friet wordt geserveerd. Daarnaast heb je ook nog keuze uit verschillende koude- en warme sauzen. Denk bijvoorbeeld aan mayonaise, ketchup en appelmoes. Maar ook aan champignonsaus, pepersaus en zigeunersaus. Dit alles bij elkaar zorgt voor een compleet hoofdgerecht.

Steppegras eten Bierhoeve Arendonk

Eindoordeel steppegras eten

Zoals gezegd had ik zelf nog nooit eerder steppegras gegeten. Ik had al voorspeld dat ik niet alles op zou krijgen, en dit klopte. Het is gewoon echt té veel haha. Wél vond ik het erg lekker en ik vind dat je het altijd een keer meegemaakt moet hebben. Of ik zo snel nog een keer voor steppegras zou gaan, durf ik niet te zeggen. Ik denk dat ik een gewoon hoofdgerecht met vlees- en normale friet eerder zou kiezen. Maar ik vind het zeker leuk om een keer gezien- en gedaan te hebben. En vooral bij de Bierhoeve in Arendonk gezien zij er bekend om staan.

Handtekening Esmee

Heb jij al wel eens steppegras gegeten? Wat vond jij ervan?

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.