...

Wat te doen bij Center Parcs Vossemeren?

Center Parcs staat bekend om de vele activiteiten die je er kunt beleven. Een weekendje naar Center Parcs staat dus gegarandeerd voor veel plezier. Zelf vind ik het altijd erg leuk om bij Center Parcs te verblijven. Dit keer verbleven we bij Center Parcs Vossemeren, gelegen in Lommel. Het gehele weekend verbleven we in een comfort cottage voor zes personen. Meer weten over de accommodatie zelf? Lees dan onze eerder geschreven blog over de accommodatie bij Center Parcs Vossemeren. In dit artikel nemen we je mee naar alle activiteiten die te beleven zijn op het park, want je hoeft je hier echt niet te vervelen! Lees je mee?

Ontdek de Market Dome

De Market Dome is eigenlijk de plek waar vrijwel alles gebeurt binnen Center Parcs. Bij Center Parcs Vossemeren vind je er diverse restaurantjes, Aqua Mundo, de supermarkt, winkeltjes en verschillende activiteiten zoals bowlen en minigolf. Zelf vind ik het altijd geweldig om door de Market Dome te lopen. Waarom? Omdat het een beetje op een tropisch paradijs lijkt. Verschillende planten, schildpadden én flamingo’s zorgen ervoor dat je je ogen uitkijkt. Het is overigens niet alleen leuk om naar te kijken maar je kunt er ook nog eens prachtige foto’s maken. Laat mij hier een middag rondlopen en ik vermaak me prima!

Market dome Center Parcs Vossemeren
Market dome Center Parcs Vossemeren
Market dome Center Parcs Vossemeren

Verschillende restaurants Center Parcs Vossemeren

Binnen de Market Dome bevinden zich verschillende soorten restaurants, zo is er voor iedereen altijd wat te kiezen. Van een simpele afhaalpizza tot een all you can eat buffet. Het is slim om van te voren even te kijken welke verschillende opties er allemaal zijn en wat je lekker lijkt. Soms is het ook slim om te reserveren gezien de drukte. Je kunt bij de Market Dome terecht voor:

  • Italiaans (pizza/pasta)
  • Pizza afhaal
  • Friettent
  • Grand café
  • All you can eat buffet
  • The grill company

Waar we niet hebben gegeten, maar waar ik zeker wel even heb stilgestaan, is bij het Italiaanse restaurant. Hoe leuk is dit terras ingericht? Zeker een aanrader om even langs te lopen en wellicht te eten als je van Italiaans eten houdt.

Italiaans restaurant
Menukaart
Italiaans restaurant

Het Grand Café

Zelf hebben wij een avond bij het Grand Café gegeten. Hier is vrij veel zitplek aangezien zij ook nog een los terras hebben. In de avond wordt op dit terras live muziek gezongen. Bij het Grand Café kun je terecht voor diverse gerechten. Denk aan een schnitzel, stoofvlees, hamburger, pasteitje, ossenhaaspuntjes of kipsaté. Zelf koos ik voor de schnitzel met een gebakken ei. Het wordt geserveerd met een salade en een puntzak friet. De schnitzel zelf is niet heel groot, en dus zal het voor grote eters te weinig zijn. De friet die je erbij krijgt is overigens wel weer veel. Alles smaakte erg lekker.

Naast het diner kun je hier ook terecht voor een lekkere lunch. Dit hebben we zelf niet geproefd, maar op de menukaart ziet het er allemaal heel goed uit. Denk aan kroketten op brood, diverse tosti’s, een uitsmijter of flammkuchen. Krijg je er al honger van?

Schnitzel
Grand Cafe Center Parcs Vossemeren
Stoofvlees

De kinderboerderij

Ons huisje zat toevallig erg dicht bij de kinderboerderij, en dus zijn we hier op zondag nog even langs gewandeld. Het is een leuke plek om met je kinderen naar toe te gaan. Ze kunnen hier verschillende dieren bekijken- en aaien en daarbij zijn er ook speel attributen aanwezig. Vooral bij mooi weer is het een aanrader om hier even naar toe te gaan.

Kinderboerderij
Geit
Kinderboerderij

De kinderboerderij is niet alleen leuk voor jonge kinderen, zoals je ziet vermaak ik me hier ook prima. Nou moet ik zeggen dat ik het altijd leuk vind als er dieren zijn. Vooral de schapen en geitjes zijn erg rustig en aanhankelijk. Je kunt ze gemakkelijk aaien of ermee op de foto. De pony’s, koe en het varken kun je vanaf een afstandje bekijken. Daarnaast is er nog een binnen gedeelte waar je onder andere kuikentjes en cavia’s kunt zien.

Kinderboerderij Center Parcs Vossemeren
Kinderboerderij

Aqua Mundo

Center Parcs staat altijd bekend om hun zwembaden, of te wel Aqua Mundo. Ook bij Center Parcs Vossemeren is veel waterplezier te beleven. Gezien de privacy zijn er geen foto’s gemaakt, maar ik neem jullie graag mee in de mogelijkheden bij Aqua Mundo Vossemeren. Allereerst heb je natuurlijk de standaard dingen zoals het golfslagbad, bubbelbaden en een kinderbad. Dit is iets wat je eigenlijk standaard wel tegenkomt. Daarnaast hebben ze een wildwaterbaan en nog vier andere glijbanen. Iedere glijbaan is leuk op zijn eigen manier. De meest opvallende glijbaan is de Monkey Splash, deze loopt namelijk hoog over het golfslagbad heen. Voordat je de glijbaan bereikt, dien je via een ronde, hoge trap naar boven te gaan. Dit kan voor mensen met hoogtevrees erg eng zijn en dus is het slim om eerst goed na te denken of je dit wilt of niet.

Wat ik zelf een erg leuke toevoeging vond was het snorkel bad. Hier kun je met een duikbril kijken naar verschillende tropische vissen die achter het glas zwemmen. Heb je thuis zelf een duikbril? Dan is het een tip om die mee te nemen. Er zijn ook duikbrillen aanwezig die je kunt lenen, maar dit kan soms wat langer duren. Je ziet er kleine visjes, maar ook zitten er een paar hele grote vissen bij (en ja, hiermee bedoel ik écht heel groot). Het is dan best gek om te beseffen dat er enkel een stuk glas tussen jou en de vis is. Ik heb zoiets nog niet eerder gezien en vind het zeker een aanrader om te doen!

Bowlen- en midgetgolf

In de Market Dome bevinden zich ook de bowlingbaan en het minigolven. Zelf hebben wij op zaterdagavond gebowld. Helaas was het licht er niet optimaal waardoor we geen foto’s hebben kunnen maken. Er zijn verschillende bowlingbanen en dus kunnen er best veel mensen tegelijk bowlen. Het nadeel is dat de bankjes vrij klein zijn waardoor bij grote groepen niet iedereen kan zitten. De service en het personeel is verder prima en mocht je een weekendje bij Center Parcs Vossemeren verblijven, zou ik zeker een avond bowlen aanraden.

Van de midgetgolf hebben wij zelf geen gebruik gemaakt, wel zag het er erg leuk uit. Je kunt zien dat er zeker gedacht is aan het decor. De midgetgolf bevind zich op de begane grond binnen de Market Dome. Naast de midgetgolf zijn er ook trampolines aanwezig en is er een ruimte voor badminton. Het is dus eigenlijk een indoor speelparadijs.

Midgetgolf Center Parcs
Midgetgolf

De gamehall

Wellicht heb je het al gelezen in onze blog over de Highscore in Waalwijk, maar wij zijn wel fan van een gamehall. Ook bij Center Parcs Vossemeren was een gamehall aanwezig. Het werkt in principe hetzelfde als de gamehall in Waalwijk. Je zet geld op een pasje, speelt games en kunt tickets verzamelen. Uiteindelijk kun je van je verzamelde tickets prijzen halen. Het is geen mega grote gamehall en als het druk is, heb je weinig ruimte. Kies dus de juiste momenten uit om te gaan. Er staan best wat leuke en originele games. Mocht het bijvoorbeeld een dag slecht weer zijn, kun je je vermaken in zowel Aqua Mundo als in de gamehall.

Gamehall Centerpacs
Ticket station
Gamehall Center Parcs

Eindoordeel Center Parcs Vossemeren

We hebben een ontzettend leuk weekend gehad bij Center Parcs Vossemeren. Er is genoeg te beleven voor jong en oud én het is fijn dat je vrijwel alle activiteiten kunt uitvoeren bij slecht weer. Wij zijn fan van Center Parcs en er zullen vast nog meer parken volgen.

Wil je inspiratie opdoen over leuke parken in Drenthe? Lees dan Mirjam haar artikel; review Center Parcs de Huttenheugte.

Handtekening Esmee
Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.