...

Een dag naar Safaripark Beekse Bergen

Afgelopen zomer (in augustus) zijn we een dagje naar de Beekse Bergen geweest. Het was alweer een tijd geleden dat we in de Beekse Bergen zijn geweest en dus hadden we er veel zin in! Vroeger stond ik een aantal jaar op de camping van de Beekse Bergen en had ik een abonnement voor de dierentuin en voor Speelland. Het park biedt verschillende manieren om je door het park te bewegen, dat maakt de Safaripark Beekse Bergen ook uniek. Het blijft een super leuke dierentuin om een bezoek aan te brengen. Ben jij benieuwd wat de Beekse Bergen allemaal te bieden heeft? Lees dan hier verder.

Wandelsafari Beekse Bergen

Allereerst hebben wij gekozen om de wandelsafari te doen. De route voor de wandelsafari start op het Safariplein (het plein bij de ingang). Er is een duidelijke route die je gemakkelijk in een rondje kan lopen. Tijdens de wandelsafari zijn de meeste dieren die in de dierentuin te vinden zijn te zien. Wij hebben de route links om gelopen en zagen dus als eerste: chimpansees, olifanten, giraffe en gemsbokken. Bij de olifanten en giraffe kon je het binnen verblijf in, echter stonden er geen dieren binnen tijdens ons bezoek. Centraal in het park is het Afrikadorp te vinden. In het Afrikadorp zijn verschillende faciliteiten aanwezig zoals toilet, speeltuin en horeca. Op de heenweg zijn we hier niet gestopt en hebben we onze weg verder voortgezet langs de leeuwen, gorilla’s, rode panda’s en Okapi’s. Toen kwamen we uit aan de andere kant van het park op het Kongoplein. Voordat ik je daar meer over vertel, eerst even leuke foto’s van de dieren die we onderweg tegen zijn gekomen.

Olifanten Beekse Bergen
Binnen verblijf olifanten Beekse Bergen
Okapi Beekse Bergen

Op het Kongoplein zijn veel horeca faciliteiten te vinden, ook vind je hier veel plekken om te zitten en rustig wat te eten. Op het Kongoplein is ook een souvenirwinkel te vinden waar je erg leuke dingen kan kopen als aandenken aan de dierentuin. Ook wij hebben op het Kongoplein even lekker geluncht! Ondanks de wespen die ons soms stoorden, hebben we de tijd genomen om te lunchen. Dit ook in verband met de roofvogelshow die vlak bij het Kongoplein wordt gegeven. In de App van de Beekse Bergen hadden we gezien hoe laat de roofvogelshow was en hier moesten we dus nog even op wachten. Wel hebben we tussendoor nog even de pinguïns kunnen bekijken. Hieronder vertel ik meer over de roofvogelshow, daarna zal de wandelsafari weer verder worden toegelicht.

Roofvogelshow in Safaripark Beekse Bergen

Tijdens de roofvogelshow wordt er gevlogen met verschillende soorten roofvogels en tegelijker tijd wordt er wat verteld over de dieren en wat ze zo uniek maakt. Sommigen roofvogels vlogen tijdens de show erg laag over het publiek heen, dus blijven zitten en geen onverwachte bewegingen maken is zeker aan te raden! Het is erg indrukwekkend om de roofvogels over het publiek vluchten te zien maken. Zo hebben sommigen vogels een spanwijdte van 2 meter. De roofvogelshow duurde tussen de 30 – 40 minuten. Zeker een aanrader om een kijkje te nemen wanneer je de Beekse Bergen bezoekt!

Roofvogelshow
Roofvogelshow
Roofvogelshow

Vervolg wandelsafari

Na de roofvogelshow hebben we de wandelsafari weer vervolgd en zijn we weer terug richting de ingang/uitgang gelopen om het rondje af te maken. Op de terugweg kwamen we bijvoorbeeld de tijgers, Afrikaanse wilde honden en Neushorens tegen. Omdat het een erg warme dag was hebben we nu wel een tussenstop gemaakt in het midden van het park in het Afrikadorp om hier even een lekker ijsje te eten.

Daarna hebben we onze weg weer vervolgd. Bij de ingang op het Safariplein zijn ook genoeg faciliteiten te vinden, zo heb je er een speeltuin, horecatentjes en een souvenirwinkel. Hiernaast staat een afbeeldingen van het Safariplein om je zo een beetje een beeld te geven.

Boot-, bus- en autosafari

Zoals ik al in de introductie aangaf, zijn er verschillende manieren om jezelf door Safaripark Beekse Bergen te bewegen. Net heb ik de wandelsafari al toegelicht, maar naast de wandelsafari heeft de Beekse Bergen ook nog de boot, bus en autosafari. Tijdens ons bezoek reed de bus safari niet, maar hebben we wel gebruik gemaakt van de twee andere opties. Hieronder lees je daar meer over.

Bootsafari Beekse Bergen

Er zijn 2 plekken in het park waar je op de boot kunt stappen en mee kunt gaan met de bootsafari. Deze plekken bevinden zich in het begin van het park en halverwege. Wij hebben de bootsafari gepakt vanaf het begin van het park.

De bootsafari duurt ongeveer 30 minuten. Tijdens de bootsafari kom je dieren tegen die je tijdens je wandeling door het park nog niet gezien hebt. Ook hier wordt meer over verteld door een gids. Het is een grote boot dus erg dichtbij kom je niet, maar je ziet de dieren wel goed genoeg. Zelf vind ik het een hele leuke manier om door het park te gaan. Dit is omdat je andere dieren kan zien, maar ook omdat de gids iets verteld over de dieren. Hierdoor kom je meer te weten over de dieren en dit vind ik altijd wel leuk. Dus als je tijd over hebt is de bootsafari zeker leuk om mee te pakken.

Autosafari Beekse Bergen

De andere optie is de autosafari, je gaat op autosafari met je eigen auto. Op deze manier kun je jezelf door verschillende verblijven van verschillende diersoorten bewegen. Tijdens de autorit kun je gebruik maken van de Beekse Bergen App, hier staat een audiotour die je tijdens de rit informatie geeft over de verschillende diersoorten die je tegenkomt. Er is een tussenstop aan de andere kant van het park waar je tussendoor kan uitstappen om te lunchen of op wandelsafari te gaan. Natuurlijk moet je alleen dáár uitstappen, want het blijven wilde dieren. De dieren komen soms erg dichtbij je auto, dit is natuurlijk erg gaaf en spannend! Hieronder zie je een aantal foto’s die wij hebben gemaakt tijdens onze autosafari.

Dromedaris autosafari
Zebra's autosafari
Giraffe autosafari

Een minpuntje is dat mensen zich niet aan de regels kunnen houden die op zijn gesteld voor de autosafari en dat hier niet op ingegrepen werd. Dit vind ik jammer omdat het slecht is voor de dieren als ze ander eten krijgen, maar ook daardoor is het misschien in de toekomst niet meer mogelijk om op autosafari te gaan.

Wist je dat Beekse Bergen ook een apart safari resort heeft waar je tussen de wilde dieren kunt slapen! Een unieke ervaring als je het mij vraagt.
Wil je inspiratie over andere leuke dierentuinen? Lees dan hier alles over Dierentuin Ouwehands.

Handtekening Kevin

In dit blogartikel is gebruik gemaakt van affiliate links. Wanneer jij via zo’n linkje iets besteld, ontvang ik daar een kleine commissie voor. Jij als koper betaald hier niets extra’s voor. Meer weten? Bekijk dan onze disclaimer.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.