...

Is de gamehal “Highscore Waalwijk” je geld waard?

In oktober 2020 heeft een unieke gamehal zich gevestigd in Waalwijk. De gamehal bevind zich vlak naast de snelweg en is dus goed bereikbaar. Het is gevestigd op een plein waar ook de KFC, restaurant Lucky Apple én het casino te vinden zijn. Zo heb je dus verschillende soorten vermaak op een plek. De komst van Highscore Waalwijk was voor veel mensen erg interessant. Want wat voor spellen ga je er allemaal kunnen spelen en hoe werkt het precies? Inmiddels bestaat Highscore Waalwijk twee jaar en is het erg populair onder zowel jongeren als wat ouderen. Ben je benieuwd hoe deze gamehal eruit ziet, hoe het precies werkt en wat je er kunt verwachten? Lees dan vooral verder!

gamehall waalwijk
gamehall waalwijk

Praktische informatie

Voordat je de gamehal bezoekt, is het handig om je te verdiepen in wat praktische informatie. Zo weet je van te voren enigszins waar je aan toe bent. Is het bijvoorbeeld makkelijk bereikbaar, kun je er parkeren en hoeveel geld moet ik de eerste keer ongeveer uitgeven? Ik neem je hieronder mee in wat praktische zaken die handig zijn om te weten voordat je je eerste bezoek brengt aan Highscore Waalwijk.

Openingstijden en parkeerplaats

De gamehal is van maandag tot en met zaterdag open, van 11.00-00:00. Op zondag sluit hij een uurtje eerder en dus kun je er van 11.00-23.00 terecht om te gamen. Zo kun je ervoor kiezen om een gamemiddag óf gameavond te houden. Handig toch?

Highscore Waalwijk is gemakkelijk met de auto te bereiken. Zodra je van de snelweg afkomt, rijd je de welbekende rotonde van de Piet Klerkx op. Daarna ben je binnen twee minuten op de parkeerplaats van de gamehal. Zoals eerder gezegd bevinden er meerdere bedrijven op deze plek en dus kan de parkeerplaats nog wel eens flink vol staan. Echter hebben wij het nog nooit meegemaakt dat er écht geen vrij plekje meer was.

Aanschaf van een playcard

Als je voor de eerste keer de gamehal bezoekt, dien je een playercard aan te schaffen. Dit kan in principe op drie verschillende manieren:

 • €10 betalen voor óp de card en €1,50 los betalen voor de card zelf
 • €20 betalen voor óp de card waarbij je de card gratis krijgt + 5 gratis spellen ontvangt
 • €50 betalen voor óp de card waarbij je de card gratis krijgt + 11 gratis spellen ontvangt

Het ligt er dus maar net aan hoe vaak je van plan bent om te gaan of hoe lang je van plan bent om te blijven. Wil je een hele avond genieten van de leukste games? Dan ga je het niet redden met €10 en is het verstandig om meer uit te geven. Weet je dat je nog vaker zult langskomen? Dan kun je het beste direct €50 uitgeven aangezien je hierbij 11 gratis spellen mag spelen. Mocht de €50 uiteindelijk niet opgespeeld zijn, laat je het gemakkelijk staan voor de volgende keer! Kom je toevallig maar één keer bij de gamehal en ben je er maar heel kort? Dan is €10 in principe voldoende.

Zelf hebben wij de eerste keer voor optie 3 gekozen aangezien je daarbij profiteert van veel gratis spellen én omdat wij dachten er wel vaker terug te komen (Nou moet ik zeggen, de €50 was eigenlijk in een avond al opgespeeld haha).

Met of zonder tickets spelen?

Het leuke aan de gamehal in Waalwijk is dat ze met de ouderwetse tickets spelen. Bij sommige games krijg je geen tickets, maar bij de meeste wel. Deze gewonnen tickets wissel je bij een machine in voor punten welke je vervolgens op je pasje zet. Middenin de gamehal bevind zich een balie waar je verschillende prijzen kunt halen. Deze prijzen haal je door middel van het inwisselen van tickets. De prijzen variëren van een Nintendo Switch tot het spel Rummikub tot een zakje Haribo snoepbanaantjes. Het is natuurlijk logisch dat je voor grote prijzen ook héél veel tickets in moet leveren.

Het kan zijn dat je helemaal geen zin hebt om tickets te winnen of om geld te betalen per game. Misschien wil je wel gewoon een uur lang non-stop gamen! Dat is ook mogelijk. Op de website van Highscore zelf zie je verschillende arrangementen die ze hebben. Zo kun je kiezen voor het 1 uur non-stop gamen arrangement voor €11,50 per persoon. Zo kun je een uur lang iedere game spelen die je maar wilt, maar je krijgt er dan ook geen tickets voor terug. Het is dus maar net wat je wilt.

highscore waalwijk prijzen

Wil je voor tickets sparen of gewoon een uur lang plezier? Zelf kiezen wij altijd voor tickets aangezien wij het leuk vinden om de highscores te verbreken en je hiervoor veel tickets krijgt. Daarnaast vinden we het ook leuk om uiteindelijk een keer een prijsje ervoor terug te halen, maar het is natuurlijk een persoonlijke keuze.

Eet- en drinkmogelijkheden bij Highscore Waalwijk

Zelf vind ik het altijd wel fijn om van te voren te weten wat de eet- en drinkmogelijkheden zijn, zodat ik weet of ik zelf wat mee moet nemen of niet. Nu is het dus goed om te weten dat je bij Highscore geen eigen eten of drinken mee mag nemen. Je hebt op zowel de boven- als onder verdieping een zitplekje. Op de onderste verdieping is een klein eethoekje waar je vier verschillende soorten broodjes hotdog kunt halen. Daarnaast heb je zowel boven als onder een koffie-automaat en een drankautomaat met verschillende soorten flesjes drinken én snacks zoals popcorn, chips of M&Ms. Heb je erg veel honger? Dan kun je gemakkelijk even naar de KFC lopen.

highscore waalwijk eten en drinken
Zitruimte begane grond
highscore waalwijk eten en drinken
Eerste verdieping

Verschillende soorten spellen bij Highscore Waalwijk

Er zijn diverse soorten games te vinden bij Highscore Waalwijk, zo is er voor ieder wat wils. Er is een beneden- en bovenverdieping, echter is de bovenverdieping wel het grootst en meest belangrijk. Highscore Waalwijk verdeeld hun games zelf in twee categorieën: Moderne games en retro games. Onder de moderne games vallen de games die op dit moment populair zijn. Retro games worden ook wel gezien als de klassieke toppers en zullen dus bekend zijn voor vele. Highscore Waalwijk heeft natuurlijk té veel games om allemaal op te noemen. Daarom leg ik een paar van mijn favoriete games uit en som ik er nog een paar voor je op. Wil je álle games op je gemakje bekijken? Bekijk dan de eigen highscore website.

Retro games

Een van mijn favoriete retro games is ‘Bean bag toss‘. Hierbij heb je een draaischijf met drie gekleurde gaten: blauw, rood en groen. Je moet proberen om zo veel mogelijk pittenzakjes in de gaten te krijgen. Raak je drie keer onafgebroken achter elkaar dezelfde kleur? Dan krijg je bonuspunten! Het enige nadeel is dat je soms sneller pittenzakjes gooit dan dat er via de lopende band pittenzakjes naar je terugkomen. Verder vind ik het een heel leuk spel. Hoe meer punten je behaald, hoe meer tickets je er uiteraard voor terugkrijgt.

Een andere leuke retro game is ‘Ice ball‘. Dit is een spel wat je volgensmij bij vrijwel iedere kermis terug kunt vinden. Je dient een balletje zo handig mogelijk te rollen zodat hij in een bepaalde ring terecht komt. Er zijn verschillende ringen van bijvoorbeeld 1000, 2000, 3000 en 4000. Het doel is om zo veel mogelijk punten te halen en zo de highscore te verbreken.

 • Pong knockout
 • Pack-man
 • NBA hoops
nba hoops gamehall waalwijk
Retrogame: NBA hoops
munten schuiven gamehall waalwijk
Retrogame: Munten schuiven
iceball gamehall waalwijk
Retrogame: Iceball

Moderne games

Een van mijn favoriete moderne games is ‘Connect 4 hoops’. Hierbij hebben ze basketbal gooien en 4 op een rij gecombineerd in één spel. Speel samen tegen een vriend of vriendin en probeer als eerste vier op een rij te krijgen door je basketbal in een van de hoops te gooien. Een leuk en spannend spel voor iedereen.

Een ander favoriet spel is clowns gooien. Je hebt hierbij drie rijen met clowns, de bovenste rij is 30 punten waard, de middelste rij 20 en de onderste 10. Je kunt er voor kiezen om dit alleen of met zijn tweeën te spelen. Zodra het spel start, dien je met de rode ballen zo veel mogelijk clowns om te gooien, om zo de highscore te behalen. Lukt het je om de highscore te behalen? Dan win je 500 tickets! Een erg leuk spel waarbij je soms ook erg geïrriteerd kan raken haha.

Als laatst is Air hockey een van mijn favoriete spelletjes. Het is leuk omdat je het samen kunt spelen en echt tegen elkaar moet strijden. Ondanks dat dit een game is die je wel vaker tegenkomt, blijft hij leuk. Belangrijk om te weten is dat je bij deze game geen tickets krijgt. Het is dus een game puur voor de fun!

Andere voorbeelden van moderne games die bij Highscore Waalwijk te vinden zijn:

 • Mini bowlen
 • Whack a clown
 • Mario kart
 • Flying tickets
 • Lets bounce
highscore waalwijk
Moderne game: Connect 4 hoops
highscore waalwijk
Moderne game: Clowns gooien
highscore waalwijk
Moderne game: Mini bowlen

Minigolf

Naast de bovenstaande games, kun je bij Highscore Waalwijk ook terecht voor een potje minigolf (Dit staat er los van). Het gaat bij deze golfbaan om een gethematiseerde wereld, wat het extra leuk maakt! De minigolf bestaat in totaal uit 18 holes van verschillende moeilijkheden. Zo kan zowel jong als oud hier terecht. Je bent ongeveer zo’n 45 tot 60 minuten bezig en betaald voor normaal tarief €7,50 per persoon. Ben je met vier personen? Dan kun je een korting krijgen waardoor het nog maar €6,75 per persoon is. Ideaal toch?

Eigen mening over Highscore Waalwijk

Zelf zijn we inmiddels twee keer bij Highscore Waalwijk geweest. We vinden het leuk om bijvoorbeeld een keer in de twee maanden een bezoekje te brengen aan de gamehal. We willen namelijk dat het leuk blijft en dus niet te snel standaard of saai wordt. Het is zowel leuk om met zijn tweeën te gaan als om gezellig met een vriendengroep te gaan.

We hebben qua games natuurlijk wel onze voorkeuren en zo’n 20% van alle games spelen we eigenlijk nooit, maar dit is iets wat je altijd zult houden. Er is voldoende ruimte en naar onze mening ook voldoende afwisseling in de soort games. Je kunt zelf kiezen voor hoeveel geld je speelt én het is leuk dat je bij bepaalde bedragen gratis games krijgt. Het eindoordeel is dan ook zeker dat Highscore Waalwijk een aanrader is!

Ben jij al wel eens bij gamehal Highscore Waalwijk geweest? Of ben je na het lezen van dit artikel misschien nieuwsgierig geworden? Laat het ons weten in de comments!

Handtekening Esmee

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.