...

Ontdek de prachtige natuur in Müllerthal

Müllerthal, ook wel klein Zwitserland genoemd vanwege zijn prachtige natuurlandschap. Het is een regio in het Noord-Oosten van Luxemburg wat dan ook bekend staat om vele wandelingen die je er kunt maken. Als je het mij vraagt, is het een echt sprookjesachtig gebied. Je vind er onder andere indrukwekkende watervallen, rotsen en groene bossen. Ben jij een echte natuurliefhebber en houd je van wandelen? Dan is het een must om een keer naar Müllerthal te gaan. Zelf zijn wij helaas maar 2 uur in Müllerthal geweest, dit omdat we het ‘nog even’ mee wilde pakken ná een dagje Luxemburg stad. Hierdoor hebben we natuurlijk maar weinig kunnen zien. Al is hetgeen wat we hebben gezien, fantastisch mooi! Een tip is dan ook, mocht je Müllerthal op de planning hebben, om er een hele dag voor uit te trekken. Het is handig om te weten dat je in ieder geval dichtbij de bekende waterval, gratis je auto kunt parkeren ;). In dit artikel nemen we je mee naar onze eigen ervaring in Müllerthal en de rivier de Zwarte Ernz én voorzien we je van wat prachtige natuurfoto’s. Lees je mee?

Wandelen naar de schiessentümpel waterval nabij Müllerthal

Wanneer je online gaat zoeken naar mooie plekken in Müllerthal, komt al gauw de bekende waterval ‘Schiessentümpel’ naar voren. Deze waterval kun je op verschillende manieren bereiken. Zoals gezegd, zijn wij maar twee uurtjes in Müllerthal geweest en dus kozen we voor de korte route. De korte route (3) kun je nemen vanaf de parkeerplaats en is gemakkelijk te vinden. Je kunt ook kiezen voor een van de langere routes, waarbij je eerst langs allerlei rotsen en bomen komt. Het ligt er maar net aan wat je leuk vind en hoeveel tijd je hebt.

Ook wanneer je kiest voor de korte wandeling er naar toe (ongeveer 500m) kom je verschillende mooie dingen tegen. Zo loop je langs een speciale rots. Als je goed kijkt, zie je namelijk een gezicht erin terug. Best bijzonder om te zien! Daarnaast moet je over een relatief lange, houten brug de route vervolgen. Vanaf hier heb je al uitzicht op het water. Ook kom je soms plekken tegen waar je (als je wilt) wat kunt klimmen en klauteren om hogerop een rots te komen. Zorg wel dat je hier wandelschoenen voor aandoet, zeker voor de veiligheid.

Rots met gezicht
Wandeling nabij Müllerthal
Rotsen in Müllerthal

Aangekomen bij de Schiessentümpel waterval

Zelf hebben wij erg lang over de 500 meter route gedaan, omdat we op ieder plekje wel een foto wilde maken. Zelf kan ik altijd enorm genieten van dit soort omgevingen. Ik moet eerlijk zeggen, toen ik op Google keek naar de waterval dacht ik in eerste instantie ‘Gaan we helemaal hiervoor naar Müllerthal’? Maar toen we er eenmaal waren aangekomen, keek ik mijn ogen uit. De omgeving van de Schiessentümpel waterval is werkelijk geweldig. Niet alleen de waterval zelf, maar alles eromheen zorgt voor het complete plaatje. Zelf waren wij er in de zomer, en dus waren er zelfs mensen die écht gingen zwemmen.

Bij de waterval ligt één opvallende grote kei in het water (hier hebben we helaas geen goede foto van, gezien er meerdere mensen waren). Hier hebben wij (en dus ook andere mensen) even op gezeten om vervolgens eindeloos naar de waterval te staren. Het is ook een mooi rustpunt om even wat te eten of te drinken.

De weg vervolgen

Zoals eerder gezegd, hadden we helaas niet de tijd om een hele ronde te lopen. We kozen ervoor om ná de schiessentümpel nog een klein stukje verder te lopen en daarna weer om te draaien. In principe liggen overal paden waar je redelijk goed overheen kunt wandelen. Soms kun je er voor kiezen om de weg af te snijden middels de stenen die in het water liggen. Let wel op dat deze soms erg glad kunnen zijn (we spreken uit ervaring). Op de meest rechterfoto zie je een zandpad wat naar boven gaat. Via dit pad kom je op de gewone verharde weg, waar dus ook auto’s rijden. Er ligt overigens een stoep, dus je kunt er prima lopen. Wij hebben dan ook gekozen om via de verharde weg terug naar de parkeerplaats te lopen.

Müllerthal rivier
Müllerthal wandeling
Natuur luxemburg

Mocht je een bezoekje naar Müllerthal gepland hebben, houd er dan rekening mee dat het er druk kan zijn. Het is namelijk een populair natuurgebied (en wij begrijpen waarom!). Daarnaast zou ik je zeker adviseren om wandelschoenen aan te trekken. Dit voor zowel stevigheid én je wilt natuurlijk niet dat je goede schoenen vies worden. Ook is het slim om van te voren research te doen naar welke wandeling je wilt maken, er zijn namelijk talloze keuzes hierin. Twijfel je nog of Müllerthal de moeite waard is? Dan kan ik je zeker zeggen; JA!

Hebben jullie wel eens een route in of rondom Müllerthal gelopen? We horen graag tips zodat we eventueel een keer terug kunnen gaan!
Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van leuke vakantieplekjes? Neem dan een kijkje bij onze voorgaande travelblogs.

Handtekening Esmee
Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.