...

Bezienswaardigheden in Metz die je niet mag missen

Metz, een stad gelegen in het noordoosten van Frankrijk. De stad kent enorm veel historische gebouwen, leuke pleintjes en mooie natuur. Het is dan ook een plek waar je jezelf zeker meer dan 1 dag kunt vermaken. Zelf hebben wij ervoor gekozen om Metz in één dag te bezoeken, gezien het feit dat we ook nog naar andere steden wilden. Het meeste is te doen in één dag, maar dan moet je wel flink doorlopen en weinig rusten tussendoor. Mijn tip is dan ook om zeker een overnachting te doen. Wanneer je zoekt naar bezienswaardigheden in Metz, kom je nogal een flinke lijst tegen. Er zijn namelijk talloze bezienswaardigheden in Metz. In dit artikel hebben we een paar bezienswaardigheden op een rijtje gezet, die je absoluut niet mag missen tijdens een bezoekje aan Metz. Heb je een bezoek aan Metz gepland staan of ben je gewoon benieuwd naar deze stad? Lees dan vooral verder!

1. Uitzicht op Temple Neuf

Een van de mooiste bezienswaardigheden is volgens mijn mening de Temple Neuf. De Temple Neuf is een protestante kerk, gebouwd op een eilandje. Wandel heerlijk langs de Moezel en je kunt hem van een afstandje al bewonderen. De ligging van de kerk maakt het extra mooi. Hierdoor is deze bezienswaardigheid ook op vrijwel iedere ansichtkaart terug te vinden, en wij begrijpen waarom.

Je kunt op het eilandje rondom de Temple Neuf lopen. Helaas was de kerk op het moment dat wij er waren dicht. Ook las ik meerdere verhalen op internet dat de kerk dicht was op veel momenten. Ik denk dus niet dat je de kerk echt van binnen kunt bekijken. Vanaf het eiland heb je een mooi uitzicht op de Moezel. Zeker een mooi plekje om foto’s te maken of om even uit te rusten.

Bezienswaardigheden in metz temple neuf
Bezienswaardigheden in metz temple neuf

2. Cathédrale Saint-Étienne de Metz

Wanneer je in Metz bent, moet je vast en zeker een bezoekje brengen aan de kathedraal. De Cathédrale Saint-Étienne behoort tot een van de grootste kathedralen in de wereld. Naast dat hij enorm groot is, is hij ook echt prachtig om te zien. Deze kathedraal kenmerkt zich aan zijn grote glas-in-lood ramen. Deze zijn gemaakt door de beroemde kunstenaar Marc Chagall. Zodra je de kerk binnenstapt, vallen de glas-in-lood ramen ook direct het eerste op. Het is heel indrukwekkend om te zien.

De start van de bouw van de Cathédrale Saint-Étienne was ongeveer in 1220. Hier werden twee losstaande kerken bijeen gevoegd en gevormd tot de kerk die er nu staat. Mocht je fan zijn van kathedralen, dan is deze in Metz een must see!

Cathédrale Saint-Étienne
Cathédrale Saint-Étienne
Cathédrale Saint-Étienne

3. Gare de Metz

Bezienswaardigheden in metz het centraal station

Misschien klinkt het gek, maar zelfs het centraal station van Metz staat tussen de lijst van bezienswaardigheden die je niet mag missen. In eerste instantie lijkt het ook meer een kerk dan echt een station. Dit komt voornamelijk door de hoge klokkentoren. Gare de Metz heeft ook wel de bijnaam ‘Station Palace‘. Dit komt door de prachtige glas-in-lood ramen en standbeelden van onder andere keizers en ridders. Het is zeker leuk om er eventjes doorheen te lopen, vooral wanneer je een centraal station in Brabant gewend bent haha! Het station bevind zich op een wat groter plein en was voor ons het beginpunt van onze looproute.

Wanneer je via het centraal station naar de andere kant loopt, kun je je route vervolgen richting Centre Pompidou. Ook ligt er bij Centre Pompidou een overdekt winkelcentrum. Zelf zijn we hier wel even heengelopen, maar verder weinig bij stilgestaan. Mocht je dus een echte kunstliefhebber zijn, is het goed om te weten dat je bij Centre Pompidou een kijkje kunt nemen!

4. Boulangerie PAUL

Ondanks dat het niet echt een bezienswaardigheid is, vond ik het toch een leuk om deze in het lijstje te benoemen. Wanneer je de hele dag door een stad wandelt, is het fijn om een keer een rustpunt te hebben om even te zitten en wat te drinken/eten. Zelf kwamen we uit bij ‘Boulangerie PAUL’. Een groot voordeel was dat de medewerker achter de toonbank goed Engels sprak en ook echt de moeite wilde nemen om ons te helpen. Dat vind ik zelf altijd erg fijn.

Het bakkerijtje (het is er niet mega groot) heeft een leuk interieur en is super gezellig en knus ingericht. Er zijn voldoende zitplekken om rustig wat te eten, maar je kunt het natuurlijk ook meenemen voor onderweg. De keuze was vrij ruim. Zo kon je kiezen voor belegde broodjes, croissantjes, chocoladebroodjes en andere lekkernijen. Zelf hadden we gekozen voor een chocoladebroodje en een soort van krakeling en dit was beide erg lekker. En zeg nou zelf, hoe leuk wordt dit geserveerd?

boulangerie PAUL metz

5. Saint Pierre aux Nonnains Basilica

De Saint Pierre aux Nonnains Basilica behoort tot een van de oudste christelijke kerken van Frankrijk. De eerste muren zijn gebouwd in het einde van de vierde eeuw van Christus. De kerk is gedurende de tijd vaak gerenoveerd waardoor vele aspecten van de originele uitstraling verloren zijn gegaan. Daarnaast was de kerk helaas gesloten en hebben wij hem enkel van de buitenkant kunnen bekijken. Naast de kerk is ook de omgeving zelf interessant om te zien. Zo zie je bijvoorbeeld een muur van Romeinse pilaren staan. Het is erg leuk om hier even een rondje te lopen, het is een heel andere sfeer dan bijvoorbeeld in de stad zelf.

Saint Pierre aux Nonnains Basilica
Saint Pierre aux Nonnains Basilica
Bezienswaardigheden in metz

6. Palais du Gouverneur de Metz

Bezienswaardigheden in Metz Palais du Gouverneur de Metz

Wanneer we kijken naar de bezienswaardigheden in Metz, mag het Palais du Gouverneur niet ontbreken. Het paleis is kenmerkend voor historisme in de architectuur van de vroegere tijd. Zelf vind ik dit soort gebouwen altijd erg mooi om te zien.

Het Palais du Gouverneur werd gebouwd tussen 1902 en 1905. Wat opvallend is, is dat ze twee zijvleugels asymmetrisch zijn. Valt het je ook op? De keuze hiervoor is omdat ze een ‘verrassingseffect’ wilde creëren. Dit is iets wat vaker voorkomt in de renaissance-architectuur.

Je kunt niet zomaar binnenkijken bij het gouverneurspaleis, er zijn speciale dagen in het jaar dat het wél mogelijk is. Al moet ik zeggen, vanaf de buitenkant is het al mooi om naar te kijken!

7. Jardin de l ‘esplanade

Een plek waar je heerlijk kunt wandelen óf tot rust kunt komen is de Jardin de l’esplanade. Het is eigenlijk een grote tuin welke dient als prima uitvalbasis als je het oude stadsdeel wilt verkennen, er liggen namelijk verschillende bezienswaardigheden omheen. Zelf waren wij er in de zomer en toen stonden er diverse picknicktafels in het gras. Hier kon je heerlijk even uitrusten na een lange wandeling. Daarbij heb je uitzicht op de mooie fontein die in het midden van de tuin staat. Ook vind je in het park diverse beeldhouwwerken terug.

Jardin de l 'esplanade
Jardin de l 'esplanade

8. De Porte Serpenoise

Deze stadspoort is het symboliek staan voor de verschillende historische gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden in Metz. De eerste Serpenoise poort werd gebouwd in de dertiende eeuw. De huidige Serpenoise poort werd herbouwd in 1852. Rond 1902 en 1903 was de poort in zijn geheel af. De Porte Serpenoise is geïnspireerd op de Arc de Triomph in Parijs. Je kunt vanaf de poort gemakkelijk je weg vervolgen naar het Palais du Gouverneur de Metz (bezienswaardigheid 6). Voor ons was het dus fijn omdat het op de route lag. Mocht je er echt enorm ver voor moeten omlopen, zou je in overweging kunnen nemen of je er naar toe wilt of niet.

Net een stukje vóór de stadspoort, vind je het ‘Monument aux Morts’. Dit is een monument om slachtoffers van de oorlog te eren. Mooi om hier even bij stil te staan al zeg ik het zelf.

De Porte Serpenoise
De Porte Serpenoise

9. Het centrum van Metz

Misschien geen specifieke bezienswaardigheid, maar wel de moeite om even te benoemen. Het centrum van Metz is namelijk ook gewoon al prachtig om doorheen te lopen. Je kunt er onder andere terecht als je van shoppen houdt. Zowel grote winkelketens als gezellige kleine boetiekjes zijn aanwezig. Zelf kwamen wij niet om te shoppen en dus zijn we enkel door de winkelstraten heengelopen.

Ben je iemand die graag op het terras ploft en vervolgens de hele dag mensen wilt zitten kijken? Ook dat is mogelijk in Metz. Er zijn diverse pleintjes waar je heerlijk een terrasje kunt pakken. Wil je echt alles van Metz zien, dus zowel het centrum als de vele bezienswaardigheden? Houd er dan rekening mee dat het veel lopen wordt. Daarom is het een aanrader om het in twee dagen te bezichtigen in plaats van een.

centrum van Metz
Centrum Metz
Centrum Metz

Wij hebben erg genoten van onze dag in Metz. Een echte aanrader voor mensen die graag veel bezienswaardigheden willen bezichtigen in een stad.

Handtekening Esmee

Inspiratie nodig voor andere leuke plekken?

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.