...

Waar kun je een lekkere schnitzel eten in Konz?

Konz is een plaats in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts. Het is een prima uitvalbasis wanneer je steden als Trier en Saarburg wilt bezoeken. In de plaats zelf is niet héél veel te doen. Zelf zijn wij vier dagen verbleven in een appartement in Konz. Ben je nog op zoek naar een fijn appartement in Konz? Lees dan onze eerder geschreven blog nog eens door. Gezien het feit dat wij iedere dag een grote stad gingen bezoeken, waren we maar weinig in Konz zelf. Enkel voor het slapen én natuurlijk voor het eten. We kozen ervoor om in Konz te eten, zodat we niet langer dan tien minuten in de auto hoefde te zitten nadat we gegeten hadden. En wat doe je als je in Duitsland bent? Juist, schnitzel eten in Konz! Er zijn verschillende restaurantjes aanwezig in Konz, maar wij waren natuurlijk op zoek naar de schnitzels. Hieronder neem ik je mee naar de restaurantjes in Konz waar je schnitzels kunt eten.

1. Bistro Blockhaus

We beginnen bij het restaurant waar we de eerste avond gegeten hebben; Bistro Blockhaus. We hadden het restaurant gevonden via Google en zijn er naar toe gereden zonder te bellen. Gezien we vrij laat waren om te eten, was er gelukkig nog plek. We hadden de hele dag in Metz rondgelopen en dus hadden we vrij veel honger. Gelukkig werden we snel geholpen door een vriendelijke medewerkster.

Je kunt bij Bistro Blockhaus terecht voor verschillende gerechten. Zo kun je er komen genieten van verschillende soorten hamburgers, salades, de bekende flammkuchen en zelfs spaghetti. Wij kwamen natuurlijk voor de schnitzels. Je kunt bij Bistro Blockhaus kiezen voor een kleine schnitzel (1) of een grote schnitzel (2). Daarnaast kun je kiezen uit verschillende sausjes zoals de zigeuner schnitzel of champignon schnitzel. Voor de simpele mensen onder ons (waaronder ik) staat natuurlijk ook de Wiener art op de kaart. Benieuwd naar de gehele menukaart? Bekijk hier de Speisekarte van Bistro Blockhaus.

De schnitzel werd niet standaard met salade geserveerd, dit vind ik altijd een minpunt. Salade hoort erbij en moet je niet extra hoeven te bestellen, zeker niet in Duitsland. Maar goed, voor een paar euro bestel je er een salade bij en is dat ook weer opgelost.

Bij Bistro Blockhaus kun je heerlijk buiten eten op het terras met eventuele parasols. Ook is er binnen genoeg ruimte om te eten, hier zijn wij zelf niet echt geweest. Bistro Blockhaus straalt echt gezelligheid uit.

Tip: Reserveer van te voren even mocht je van plan zijn hier te willen eten. De derde dag wilde wij hier namelijk weer komen eten maar was het helemaal vol. Reserveren is dus altijd slim!

Schnitzel eten in Konz

Review schnitzel Bistro Blockhaus

Wanneer ik kijk naar alle schnitzels die ik in Konz gegeten heb, is de schnitzel van Bistro Blockhaus zeker mijn favoriet. Hij had een lekker krokant laagje en was erg mals, heel belangrijk! De schnitzel werd op een bord geserveerd met frietjes in een apart bakje. Daarnaast is er een citroen voor de liefhebber. Óók worden de flessen ketchup en mayonaise op tafel gezet. Dit vind ik zelf altijd een erg groot pluspunt, aangezien we ook vaak restaurants zien waarbij je een mini zakje saus krijgt.

De salade was prima maar had beter gekund. Zelf ben ik echt van de sla, komkommer en tomaat. Hier zaten veel groene boontjes en zuurkool bij, waardoor de sla een beetje wegviel. Dit was dus wel jammer.

Onze overall ervaring van Bistro Blockhaus is erg goed. Het personeel is aardig, je hebt er een mooi buitenterras én het eten is lekker. Wil je een lekkere en goedkope schnitzel eten in Konz? Ga dan naar Bistro Blockhaus!

2. Gasthaus an der Saarmündung

Schnitzel eten in Konz

De tweede op de lijst is Gasthaus an der Saarmündung. Ook deze hebben wij gevonden door te zoeken op Google. In eerste instantie zag het er een beetje gek uit, gezien het een campingrestaurant is. De foto’s zagen er in ieder geval wel heel goed uit en dus besloten we er heen te rijden. Ook dit keer niet gereserveerd, maar gelukkig nog wel een plekje vrij. De campinggasten krijgen hier natuurlijk voorrang, dus mocht je hier zelf willen eten is vooraf reserveren toch wel handig. De camping zelf ziet er niet heel spectaculair uit voor zover wij konden zien, maar dat is verder natuurlijk ook niet heel belangrijk. Zolang het eten er maar goed is!

Het restaurant zag er op het eerste ogenblik prima uit. We kregen een mooi plekje op de varanda. Gasthaus an der Saarmündung beschikt over een vrij groot terras. Allereerst een overdekt stuk terras daarnaast een buitenterras met parasols. Ook is er ook binnen nog voldoende zitplek voor als het wat kouder of drukker is. Vanaf het buitenterras heb je uitzicht op de Moezel, erg mooi met zonsondergang!

De bediening was erg vriendelijk en doet hun best je zo goed mogelijk te helpen bij eventuele vragen. Pluspunt dus! Je kunt bij dit restaurant genieten van onder andere verschillende soorten schnitzels, salades, soep, flammkuchen, Duitse braadworst en kipvleugels met friet. Zo is er eigenlijk voor ieder wel wat wils. Ben je een wat kleinere eter? Dan kun je ook kiezen voor een kleine schnitzel. Daarnaast heb je weer de keuze tussen een Wiener art, schnitzel met peperroomsaus, schnitzel met champignonsaus en een soort van zigeunerschnitzel.

De schnitzels waren (toen wij er waren) inclusief Beilagen Salat! Dit was al een erg groot voordeel.

Review schnitzel Gasthaus an der Saarmündung

Je kunt in ieder geval niet zeggen dat je te weinig hebt gegeten als je hier weggaat. Als ik de foto alleen al zie, krijg ik weer trek. Onze eerste indruk was destijds dus ook erg goed! Maar hoe smaakt het? De schnitzel zelf komt op een tweede plek, onder die van Bistro Blockhaus. Echter scheelt het niet veel van elkaar als je het mij vraagt. Het krokante korstje van Bistro Blockhaus was net iets lekkerder dan het korstje van Gasthaus an der Saarmündung. Verder was de schnitzel wel erg mals en lekker. Bij Gasthaus an der Saarmündung krijg je helaas geen flessen ketchup en mayonaise op tafel, maar je kunt wel net zoveel ‘zakjes’ bijbestellen als je zelf wilt. De sauzen smaakte ook prima!

Dan gaan we door naar de salade. In Duitsland is het normaal dat je de salade eerder geserveerd krijgt, zodat je deze eet vóórdat je je hoofdgerecht krijgt. Zelf wacht ik altijd tot ik mijn hoofdgerecht heb en eet ik het samen, dit vind ik namelijk lekker fris. Zoals je kunt zien op de foto, is dit een écht goede salade naar mijn mening. De sla was gemengd met tomaat, komkommer en een lekkere dressing. Verder zat er weinig poespas bij. Voor mij de lekkerste salade die ik in Konz gegeten heb!

Onze overall ervaring van Gasthaus an der Saarmündung is erg goed. Zoals gezegd is het op een camping en dus moet je geen luxe restaurant verwachten. Het eten is er goed en de bediening is erg aardig. Wil je schnitzel eten in Konz voor een leuk prijsje? Dan is het zeker een aanrader.

3. Das Fischerhaus

Als laatste hebben wij schnitzel gegeten bij as Fischerhaus. Dit zat op zo’n 5 minuten rijden van ons appartement in Konz. Ook dit restaurant hebben wij gevonden via Google. Dit keer hebben we wél van te voren gereserveerd. Das Fischerhaus zit op een mooie, beetje afgelegen locatie. Het is veel omgeven door natuur en platteland. Das Fischerhaus heeft een zeer groot terras waarbij je uit kunt kijken op een meertje in combinatie met bossen. Je kunt er dan ook voor kiezen om na het diner nog even een rondje te wandelen, dat kan hier namelijk prima. Je hebt ook de mogelijkheid om binnen te zitten. Echter zijn wij hier zelf niet geweest dus hier kan ik niet veel over vertellen.

Je kunt bij das Fischerhaus terecht voor een schnitzel, braadworst, rumsteak en cordon bleu. Het aanbod is hier over het algemeen wat minder groot dan bij de andere twee restaurants. Echter kwamen wij (natuurlijk) voor de Wiener art, dus een klein aanbod was voor ons geen probleem. Wel was er nog de keuze tussen peperroomsaus en champignonsaus voor de liefhebbers.

Uitzicht das Fischerhaus

Net zoals bij Bistro Blockhaus, diende je hier een salade als extra te bestellen. Aangezien ik dit een must vind bij mijn schnitzel, hebben we deze ook extra besteld. Het personeel was er erg vriendelijk en ondanks de drukte hebben we niet méga lang hoeven wachten op ons eten. Helaas zijn we de foto van het eten bij dit restaurant kwijtgeraakt. Daarom heb ik gekozen voor een foto van het uitzicht vanaf ons eettafeltje. Mooi toch?

Review schnitzel Das Fischerhaus

Helaas was mijn eigen ervaring bij Das Fischerhaus niet heel positief. Waar de andere schnitzels lekker mals waren, was deze enorm taai. We maakte nog de grap ‘Heb je een schoenzool geserveerd gekregen?’ tegen elkaar. De schnitzel van Kevin was goed te eten, maar lang niet zo lekker als de twee andere. Mijn schnitzel was helaas echt niet lekker. Erg jammer, gezien de locatie en het personeel wel positief was. Ik heb een deel van de schnitzel wél op kunnen eten. Soms was het met ketchup en salade wel te doen. Echter heb ik ook een deel moeten laten liggen.

De salade bij Das Fischerhaus was een mix van beide bovenstaande restaurants. Het had wel tomaat en komkommer, maar ook andere soorten groenten er tussen door zitten. Echter kon ik deze er gemakkelijk uithalen dus was het geen probleem.

Onze overall ervaring bij Das Fischerhaus was zeer matig. Wellicht zijn we op een verkeerde dag geweest, en zijn de schnitzels hier normaal gesproken verrukkelijk. Maar als je me op dit moment vraagt ‘Waar kan ik lekkere schnitzel eten in Konz?’ zou ik dit restaurant niet benoemen.

Zoals benoemd kun je op meerdere plekken een lekkere schnitzel eten in Konz. Wij hebben enkel maar drie restaurants uitgeprobeerd. Heb je nog tips voor andere restaurants in Konz? Deel het vooral in de comments!

Handtekening Esmee
Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.