...

Doe de dierendag 2022 test!

Ieder jaar op 4 oktober is het dierendag. Op deze dag is het belangrijk om je huisdier wat extra in het zonnetje te zetten. Hoe je dit kunt doen, lees je verderop in het artikel. Naast het feit dat je je huisdier in het zonnetje kan zetten, is het ook belangrijk om stil te staan bij het lot van dieren die het wat minder goed hebben. Maar hoe is dierendag nou eigenlijk ontstaan? Het begon bij de feestdag van Franciscus van Asissi wat gevierd werd op 4 oktober. Franciscus was iemand die het welzijn van zwevers, planten en dieren belangrijk vond. In 1929 werd 4 oktober officieel uitgeroepen tot Werelddierendag (we vieren het namelijk over de hele wereld). Dit gebeurde op een internationaal congres van verenigingen voor bescherming van dieren. Door dat besluit, vieren wij vandaag dierendag 2022. Lees hier meer over het vertroetelen van je huisdier én doe de test om erachter te komen welk huisdier het beste bij jou past.

Hoe verwen jij je huisdier op dierendag 2022?

Om je huisdier in het zonnetje te zetten kun je verschillende dingen doen. Allereerst kun je hem verwennen met nieuwe items. Denk bijvoorbeeld aan een nieuw hondenknuffeltje, een nieuwe krabpaal voor je kat of een rammelaar voor je konijn. De meeste huisdieren zijn dol op speelgoed dus dat is een leuke cadeautje voor dierendag. Naast speelgoed kun je sommige huisdieren ook verwennen met een zelfgemaakte taart (speciaal voor dieren) of een lekker koekje.

Wil je liever geen geld uitgeven aan dierendag? Geen paniek, dat is natuurlijk ook niet per se nodig. Jouw huisdier is al meer dan tevreden als hij iets meer extra aandacht krijgt vandaag. Ga bijvoorbeeld een grote ronde wandelen met je hond, een buitenrit met je paard of een extra knuffel aan je kat. Het maakt niet uit wat voor huisdier je hebt, je kunt ieder huisdier wat extra liefde geven op deze dag. Heb jij nou écht iets bijzonders gedaan voor jouw huisdier? Deel het dan in de comments!

Dierendag 2022 test

Een huisdier aanschaffen doe je natuurlijk niet zomaar, er komt heel veel bij kijken. Heb je er voldoende tijd voor en wat wil je aan een huisdier uitgeven, zijn twee zeer belangrijke vragen die je jezelf moet stellen. Ben je benieuwd welk huisdier het beste bij jou past? Doe dan onderstaande test! Laat ons vooral weten in de comments wat jouw uitkomst is én of het een beetje klopt met je eigen gedachten.

Handtekening Esmee

In dit blogartikel is gebruik gemaakt van affiliate links. Wanneer jij via zo’n linkje iets besteld, ontvang ik daar een kleine commissie voor. Jij als koper betaald hier niets extra’s voor. Meer weten? Bekijk dan onze disclaimer.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.