...

Een weekend weg in Emmen; wat te doen?

Afgelopen maart ben ik een weekend weg geweest naar Emmen. Zelf vind ik het altijd fijn om van te voren informatie op te doen over de stad. Zo weet je in ieder geval alvast een beetje wat er te doen is. Dit artikel is dan ook bedoelt om je te inspireren, mocht je ook een tripje naar Emmen op de planning hebben staan. Er zijn namelijk genoeg dingen te doen om jezelf te vermaken in deze stad.

Wildlands Aventure Zoo Emmen

Wanneer ik aan Emmen denk, denk ik direct aan de grote dierentuin. Een bezoekje hieraan kon dan ook niet ontbreken tijdens mijn weekend weg. Overigens vind ik het sowieso leuk om naar de dierentuin te gaan, daardoor was ik extra benieuwd naar die in Emmen. De dierentuin kenmerkt zich aan het feit dat het een echt ‘adventure park’ is. Reserveer dan ook écht een hele dag om rustig het gehele park te verkennen. Het leuke is dat je veel kunt doen in de dierentuin, denk bijvoorbeeld aan een boot- en bussafari, een zeeleeuwenshow, een achtbaan en een 3d simulator. Voor jong en oud zit er wel een leuke activiteit bij.

Daarnaast zijn er voldoende eet- en drinkgelegenheden. Echter vind ik het zelf ook altijd leuk om eigen eten en drinken mee te nemen en dit samen buiten op te eten. Wel is het fijn dat de mogelijkheid er is.

Ben je een weekend in Emmen? Dan is de dierentuin zeker een aanrader!

Wildlands Aventure Zoo Emmen

Chinalights Emmen

Ik had geluk dat ik halverwege in Maart in Emmen was, waardoor ik het ChinaLights event mee kon maken. Afgelopen jaar was dit van 1 december 2021 tot 26 maart 2022. Zelf vond ik dit enorm mooi om te zien. In het park van de voormalige dierentuin is een prachtige lichttentoonstelling opgezet. Zo maken ze verschillende dieren uit de dierentuin na, maar ook bloemen en andere Chinese monumenten. Op de website vind je wat meer informatie over het event:  https://chinalightsemmen.nl/
Mocht je de mogelijkheid hebben om naar dit event te gaan, is het zeker een aanrader. Zelf ben ik er op vrijdagavond geweest en heb ik er ongeveer 1,5 uur rondgelopen. Het is maar net hoe snel je er zelf doorheen wandelt.

Kamp Westerbork

De laatste dag hebben we gereserveerd om naar kamp Westerbork te gaan. Allereerst zijn we het museum ingegaan. Hier liggen diverse voorwerpen vanuit de oorlog en worden diverse films afgespeeld. Wanneer je geïnteresseerd bent in geschiedenis, is dit zeker een aanrader. Het is niet méga groot, maar als je rustig alles bekijkt ben je er wel even bezig. Wanneer je het museum gezien hebt, kun je er ook voor kiezen om nog naar de buitenplaats te gaan.

Het verblijf

Er zijn diverse hotels te vinden wanneer je een weekend weg gaat naar Emmen. Echter was ik zelf weg met een groep van 8 waardoor het leuker is om met zijn alle in een huisje te zitten. Hierdoor zijn we uitgekomen op het park; Landal Orveltermarke. Het was steeds ongeveer 20 minuutjes rijden naar iedere activiteit / het centrum, dit vonden wij goed te doen. Het is een mooi Landal park waar je leuk kunt wandelen, activiteiten kunt doen en goed kunt eten. Echter hadden wij wel wat verbeterpunten betreft het huisje zelf. Zo merkte we dat er niet mega goed schoon was gemaakt (spinnenwebben waren aanwezig) en de stoelen waren beschadigd (overigens zaten ze prima!). Hier zaten dus wel enkele verbeterpunten, maar we hebben ons prima vermaakt! Het is een park waar zowel jong- als oud zich kan vermaken.

Zijn jullie al wel eens in Emmen geweest?


Handtekening Esmee
Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.