...

Wanddecoratie inspiratie door Fotocadeau

Je huis gezellig maken door middel van verschillende decoratie, altijd leuk om te doen. Het neerzetten van kaarsen of een mooie vaas met droogbloemen maakt al snel het verschil. Maar soms kan het ook nodig zijn om je muren- of wanden wat op te pimpen, en dat hoeft niet altijd door middel van een likje verf te gebeuren. Wanddecoratie is iets wat je niet zómaar uitkiest en waar je eerst goed over na moet denken. Je moet er immers wel (de hele dag) met een goed gevoel naar kunnen kijken. Zelf ben ik altijd fan van wanddecoratie in de vorm van foto’s. Denk bijvoorbeeld aan een foto op canvas, een muurovaal of een chique fotolijst. Zo geef je een mooie maar toch ook persoonlijke twist aan een muur. In dit artikel laat ik jullie mijn favoriete wanddecoratie van fotocadeau.nl zien. Lees je mee?

Een canvas muur

Al een tijdje geleden maakte ik kennis met fotocadeau.nl. Ik vond het een fijne, overzichtelijke website en was bij hen op zoek naar canvas mogelijkheden. Waar vroeger mijn hele slaapkamer vol stond met fotolijstjes, wilde ik het nu anders aan gaan pakken. Het leek me leuk om een paar mooie canvas foto’s aan de muur op te hangen. Kwalitatief mooie foto’s die goed in het zicht kwamen te staan, zodat alle losse fotolijstjes weg konden. Ik besloot bij fotocadeau.nl te bestellen en al gauw volgde er meer bestellingen.

Zelf kies ik altijd voor het twee na kleinste formaat (30×20) omdat de wand in mijn slaapkamer niet mega groot is. Ik wil de foto’s ook niet te heftig ‘in your face‘ laten overkomen en dus is dit een mooi formaatje.

Mocht je er voor kiezen om bijvoorbeeld twee canvas foto’s boven de bank in de woonkamer op te hangen, dan mag je zeker wel een groter formaat kiezen. Het is maar net waar je het product wilt neerhangen en wat je voorkeur is. Een foto op canvas, of top doek, ontwerp je eenvoudig en snel. Allereerst kies je je gewenste foto en het formaat. Vervolgens zijn er nog een aantal belangrijke zaken waar je even over na moet denken

  • Wel of geen ophangsysteem
  • Wel of geen lijst om je canvas
  • Wel of geen fotocontrole
  • Wel of geen fotobewerking
  • De afwerking van de canvasrand

Nadat je deze stappen hebt doorlopen, kun je de order afronden. Wat ik zelf fijn vind aan fotocadeau.nl is dat ze een overview geven van hoe je canvas foto eruit ziet tegen een muur aan. Bestelling afgerond? Binnen een aantal dagen heb jij je nieuwe wanddecoratie in huis!

Wanddecoratie canvas
Muurdecoratie

Een muurovaal van fotocadeau.nl

Zoals gezegd ben ik erg blij met mijn canvas foto’s in mijn slaapkamer. Echter is het ook wel eens leuk om te kijken naar iets anders dan enkel canvas. De website van fotocadeau.nl biedt veel opties qua fotoproducten zoals een hexacon, muursticker, organische vorm, poster, muurovaal of schoolplaat. Je kunt het zo gek niet bedenken en het is vindbaar. Door de vele opties is het eerlijk gezegd ook wel lastig om een keuze te maken, maar toch viel mijn oog op de muurovalen.

Bij de muurovalen kun je voor twee opties kiezen: Een eigen foto óf een muurovaal uit de collectie. In de eigen collectie heb je prachtige beelden van dieren, strand- en duinen, bekende steden, landschappen, marmer etc. Zo kun je altijd een muurovaal vinden die bij jouw woonstijl past. Mijn oog viel gelijk op de dierencategorie.

Wanddecoratie fotocadeau

Zelf heb ik gekozen voor het kleinste formaat (40×60). De afbeelding wordt gedrukt op forex met een harde toplaag. Dit zorgt voor een prachtig- en scherp resultaat. De muurovaal is erg licht van gewicht en daardoor gemakkelijk op te hangen. Tip: Ben je van plan een muurovaal uit de collectie te bestellen? Vergeet dan niet het ophangsysteem aan te vinken (dit is overigens gratis).

Waar de muurovalen precies een plekje gaan krijgen, weten we nog niet. Maar wel is zichtbaar dat het op verschillende plekken mooi kan staan. Zowel tegen een witte muur als tegen een grijze muur komen de contrasten van de afbeelding goed naar voren.

Wanddecoratie
Muurovaal
Wanddecoratie fotocadeau

Een muurovaal met eigen foto

Een persoonlijke twist aan je muurovaal? Dat kan door middel van een eigen foto. Net zoals bij een foto op canvas, kun je zelf het formaat kiezen. Een verschil met een foto op canvas is dat de muurovaal een stuk dunner is. Daarnaast heeft de ovale vorm net een wat speelser effect dan een rechthoek- of vierkant. Een eigen foto op wandovaal maak je bij Fotocadeau! Leuk voor jezelf om ergens op te hangen, maar ook zeker leuk om als cadeau aan iemand te geven!
Tip: fotocadeau.nl heeft regelmatig flinke korting, houdt vooral de website in de gaten!

Handtekening Esmee

Dit blogartikel is geschreven in samenwerking met fotocadeau.nl. Meer weten? Bekijk dan onze disclaimer.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.