...

Knowledge is Power; dé Playstation quiz!

We hebben je al eerder meegenomen in leuke Playstationspellen zoals That’s you! en Chimparty. Dit keer zoomen we in op een Playstation spel waarbij je veel kennis nodig hebt. In de vorm van een quiz kom je erachter wie de slimste is van jou en je tegenstanders. Deze quiz bestaat uit verschillende rondes en verschillende onderwerpen. Maar hoe dit precies zit, vertellen we je verder in het artikel. Knowledge is Power is leuk om te spelen met het gezin óf met je vriendengroep. Je kunt het spel met minimaal 2 en maximaal 6 mensen spelen.

Net zoals That’s you! en Chimparty, is Knowledge is Power een Playlink game. Hierdoor heb je dus je telefoon of tablet weer nodig mét de bijbehorende app (gratis te downloaden in de app- of Playstore). Benieuwd naar de verloop van het spel? Lees dan verder.

Knowledge is power

Het begin van Knowledge is Power

Knowledge is power personage

Zodra je met je telefoon of tablet verbinding hebt gemaakt, kun je een personage gaan kiezen. Dit zijn allemaal een beetje gekke of aparte figuren. Net zoals bij de andere twee bovengenoemde spellen, kun je ook hier weer een selfie maken. Deze is gedurende het spel voor alle medespelers zichtbaar. Bij sommige personages is deze foto duidelijker zichtbaar dan bij andere.

Nadat je een personage hebt gekozen én een foto hebt gemaakt, hoef je alleen nog maar je spelersnaam in te geven. Zodra iedere speler dit gedaan heeft, kan de quiz beginnen!

De quiz

Je krijgt steeds de mogelijkheid tussen vier onderwerpen. Deze onderwerpen zijn vrij divers, enkele voorbeelden zijn; muziek, geschiedenis, film of sport. Iedere speler kiest het onderwerp waar hij/zij het meeste van weet. Het onderwerp met de meeste stemmen, wordt gebruikt voor een quizvraag. Bij de quizvraag zijn steeds vier antwoordmogelijkheden. Degene die het antwoord goed hebben, krijgen een bepaald aantal punten. Hoe sneller jij het juiste antwoord hebt aangeklikt, hoe meer punten je krijgt in tegen stelling tot je medespelers.

Kiezen jouw medespelers een onderwerp waar je nu écht niets over weet? Dan kun je jouw troef inzetten. Met een troef zorg je ervoor dat alle stemmen op andere onderwerpen wegvallen, en dat er een quizvraag komt over jouw onderwerp. Dit kan dus erg in je voordeel werken. Wel is het goed om te weten dat je maar één troef hebt gedurende het spel. Zet hem dus slim in!

Knowledge is power
Knowledge is power troef

Verschillende powerplays

Door middel van powerplays kun jij het je tegenstanders wat moeilijker maken. Merk je bijvoorbeeld dat één iemand wel erg ver aan kop loopt? Dan gebruik je je powerplays tegen hem/haar. Maar wat zijn powerplays precies?

Normaal gesproken is het een kwestie van het juiste antwoord indrukken. Een powerplay zorgt ervoor dat je iets meer moeite zult moeten doen, voordat je een antwoord kunt aanklikken. Er zijn verschillende soorten powerplays die je kunt spelen, zoals:

  • Smurrie
  • Bommetjes
  • Vriezer
  • Knabbeltjes
  • Dubbele dosis

Bij smurrie dien je eerst het beeld schoon te vegen, voordat je de antwoorden kunt zien. Bij bommetjes en knabbels is het de bedoeling dat jij het juiste antwoord aanklikt, zonder een bommetje of knabbel te raken die door het antwoordenveld vliegt. Bij vriezer zijn alle antwoorden ‘bevroren’ en zul je eerst een paar keer op een antwoord moeten klikken, voordat hij zichtbaar wordt. En als laatste hebben we dubbele dosis, dit is een mix van verschillende powerplays.

Powerplays
Powerplay kiezen
Powerplays
Powerplay smurrie
Powerplays
Powerplay bommetjes

De finaleronde

Nadat je verschillende quizrondes hebt gespeeld, is de finaleronde aan de beurt. Hierin kan nog van alles veranderen en dus is het geen probleem als je achterloopt qua score. De finaleronde werkt in principe hetzelfde als de gewone quizrondes. Je krijgt vragen, vier antwoorden en moet hieruit de juiste keuze maken. Iedere ronde kun je een powerplay uitvoeren op een medespeler. Op deze manier probeer je als eerste de top te bereiken.

Hoe win je? De finaleronde vindt zich plaats op een piramide. Afhankelijk van de score die je hebt vóórdat je de finale ingaat, wordt je op een treden gezet. Daarna ga je quizvragen beantwoorden. Hoe sneller jij het antwoord goed hebt, hoe hoger je naar de top springt. Degene die als eerste te top bereikt, wint Knowledge is Power en mag zich dus benoemen als slimste van de groep!

Knowledge is power finale

Ben je benieuwd geworden naar Knowledge is Power en wil je het graag een keer spelen? Je download de game gemakkelijk via de Playstation store

Handtekening Esmee
Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.