...

Hoe maak je gemakkelijk zelf een lekkere schnitzel?

Mocht je ons een beetje kennen, dan weet je dat we dol zijn op schnitzels. En dan voornamelijk de échte Duitse Wiener schnitzels. Helaas hebben we deze in Nederland niet, maar niet getreurd. Je kunt namelijk ook zelf thuis lekkere schnitzels maken! En veel heb je er niet voor nodig. Je kunt de schnitzel van verschillende soorten vlees maken. Ondanks dat we in Duitsland altijd Wiener schnitzels eten, maken we zelf altijd kipschnitzels. In dit artikel laten we je dan ook zien welke ingrediënten je nodig hebt voor een kipschnitzel én hoe je ze maakt. Lees je mee?

De ingrediënten en materialen

Materialen voor zelf schnitzel maken

Starten met het maken van de kipschnitzel

Hieronder zullen wij je stap voor stap meenemen in het bereiden van de lekkerste kipschnitzel. Er zijn natuurlijk meerdere manieren om zelf schnitzels te maken. Geen manier is fout, wij delen enkel onze eigen manier ter inspiratie.

1. De kipfilet platslaan

Om te beginnen, dien je de kipfilet plat te slaan. Hierdoor krijg je een groot en dun stuk vlees. Maar hoe gaat dit dan in zijn werk? Allereerst scheur je twee stukken vershoudfolie van de rol. Je legt vervolgens een vel folie op de snijplank, daar bovenop een stuk kipfilet en daar bovenop weer een vel folie. Dit is puur ter hygiëne zodat het rauwe vlees niet in de vleeshamer komt te zitten of in de eventuele gleufjes van de snijplank. Het stuk kip ligt dus tussen twee folies als het ware. Als dit is gebeurd, kun je beginnen met slaan. Dit doe je gemakkelijk met een vleeshamer. Als je op zoek bent naar een goedkope vleeshamer, zou ik aanraden om te kijken bij winkels als de Xenos, Blokker of Action. Je kunt ze natuurlijk ook bestellen via bol.com, maar dan ben je vaak wat meer geld kwijt. Heb je de kipfilet platgeslagen? Dan kun je door naar de volgende stap!

2. Bloem, ei en paneermeel

zelf schnitzel maken met bloem, ei en boter

Zodra de kipfilet plat is geslagen, is het tijd om ze klaar te maken vóórdat ze de pan in mogen. Als eerste is het de bedoeling om de kipfilet te bestrooien met bloem. Tip: leg een laagje bloem in een schaal waar je de kipfilet gemakkelijk in kunt leggen.

Vervolgens is het tijd om hem in te smeren met ei. Zelf vinden wij het lekker als er wat kruiden doorheen zitten en dus strooien we wat peper, zout en paprikapoeder door het ei. Even mengen, en vervolgens de ene kant van de kipfilet insmeren door middel van een siliconen bakkwast. Klaar met insmeren? Dan leg je hem in de bak met paneermeel. Tip: Zorg ervoor dat je de randjes goed meeneemt.

Zodra de ene helft in de paneermeel ligt, kun je de andere helft gemakkelijk insmeren met het ei. Vervolgens draai je het stuk kipfilet om in de paneermeel waarna je gehele stuk kip is voorzien van bloem, ei én paneermeel. Klaar om te gaan bakken!

3. De kipschnitzel bakken

Vaak wanneer wij schnitzels eten, eten we met vier personen. Hierom gebruiken wij altijd twee koekenpannen, zodat het wat sneller gaat. Allereerst is het van belang om wat bakboter in de pan te doen, en deze goed warm te laten worden. Zodra je de schnitzel erin legt, hoor je hem waarschijnlijk direct sissen. Het is belangrijk om bij de schnitzel te blijven staan, omdat het soms erg snel kan gaan. Je wilt immers geen zwarte schnitzel! Draai de schnitzel op tijd om en binnen een paar minuten zul je zien dat hij klaar is.

Lekker voor bij de kipschnitzel

Enkel een kipschnitzel op tafel zetten, is natuurlijk een beetje karig. Je kunt er in principe van alles bij eten. Allereerst kiezen wij zelf altijd voor een frisse salade. Ook deze is gemakkelijk te maken door middel van ijsbergsla, komkommer, zilveruitjes en slasaus. Je kunt er natuurlijk ook nog ei, tomaat of croutons bij doen. Het is maar net wat je zelf het lekkerst vind. Een salade is in ieder geval een goede toevoeging bij de kipschnitzel.

Daarnaast tweede kiezen wij zelf vaak voor gekruide aardappelpartjes. Deze kun je vrijwel in iedere supermarkt kopen. Naast aardappelpartjes is het bijvoorbeeld ook lekker om te combineren met (krul) frietjes. Dit alles bij elkaar zorgt voor een heerlijke avondmaaltijd die wij zelf regelmatig eten.

Heb je nog nooit zelf een kipschnitzel gemaakt? Dan is nu het moment om het een keer uit te proberen. Ik zou zeggen, succes!

zelf gemaakte schnitzels

Handtekening Esmee

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.