...

De 5 leukste accessoires voor in een slaapkamer

De slaapkamer, mijn favoriete plek in huis. Ondanks dat ik nog thuis woon, voelt het alsof ik mijn eigen mini woonkamer heb. Een van de grote voordelen van op zolder slapen is namelijk de ruimte die het biedt. Echter is het wel belangrijk om deze grote ruimte een fijne sfeer te geven. Dit kan al makkelijk door diverse leuke accessoires toe te voegen. Hieronder laat ik je mijn 5 favoriete accessoires voor in de slaapkamer zien!

1 (Geur)kaarsen

Als er iets is wat een ruimte gezellig maakt, dan zijn het wel kaarsen. Ze zijn niet alleen handig omdat ze licht geven, maar brengen ook een fijne sfeer met zich mee. Voornamelijk wanneer je er meerdere tegelijk aanzet geeft dit een leuk effect. Je kunt (geur)kaarsen op verschillende plekken kopen en daarom is het nou ook zo leuk! Ook met een wat kleiner budget kun je jouw kamer gezellig maken met diverse kaarsen. Zo heb ik zelf relatief goedkope kaarsen van het Kruidvat en de Action. Vind jij het niet erg om wat meer uit te geven en zijn geurkaarsen jouw favoriet? Bekijk dan het assortiment van Rituals eens!

Accessoires; kaarsen

2 Bijzettafel set

Mijn tweede favoriete accessoire is iets wat ik zelf sinds een jaar heb. Je moet er overigens wel de ruimte voor hebben; een bijzettafel (set). Zelf zit ik relatief vaak op de bank in mijn slaapkamer tv te kijken. Op een gegeven moment werd een goede bijzettafel onmisbaar. Naast het feit dat het handig is om o.a. je drinken of andere accessoires op te zetten, is het ook echt de eye-catcher van mijn slaapkamer geworden. Ik ben dan ook een tijdje op zoek geweest naar de perfecte bijzettafel. Er is tegenwoordig namelijk enorm veel keuze qua vorm, grootte en materiaal. Zelf vind ik hout in combinatie met zwart erg mooi. Vandaar dat ik gekozen heb voor deze prachtige set van de Leen Bakker.

bijzettafel

3 Droogbloemen

Wanneer we het hebben over dé trend betreft woondecoratie dan zijn dat droogbloemen. De ideale manier om je slaapkamer een kleurtje te geven of om rust uit te stralen. Zelf ben ik er helemaal weg van. Je kunt kiezen voor een kant en klare droogbloemen set (eventueel met vaas) maar in vele gevallen kunnen deze nog best prijzig zijn. Wanneer je enkel een leuk bosje wilt om op je slaapkamer weg te zetten, kun je er ook voor kiezen om zelf een boeketje samen te stellen. Diverse winkels zoals de Hema, Big Bazaar, Casa en Leen bakker verkopen mooie losse pluimen voor een leuke prijs. Zo kun je zelf verschillende soorten kopen en deze stylen in een leuke vaas. De handigheid om het op een goede manier te stylen moet ik nog leren. Wel ben ik blij dat ik momenteel al twee leuke vazen heb staan!

4 Canvas schilderijen aan de muur

Waar ik eerst altijd fan was van fotolijstjes, heb ik nu alles weggedaan en ben ik overgestapt op de canvas foto’s. Vooral wanneer je nog een lege muur hebt en niet weet wat je er mee moet doen, zijn canvas foto’s erg leuk. Zelf ben ik erg fan van https://www.fotocadeau.nl/ hier komen ook al mijn schilderijen vandaan. Zij hebben kwalitatief goede foto’s voor een zeer leuke prijs. Wanneer je ervoor kiest om een gehele muur vol te hangen, is het wel slim om van te voren goed na te denken over de foto’s. Als alle foto’s hele andere contrastkleuren hebben, kan het totaalplaatje soms minder mooi zijn. Het leuke aan canvas foto’s in de slaapkamer vind ik het feit dat je je slaapkamer een stukje persoonlijker maakt.   

5 Tapijt

Als laatste is daar nog het tapijt. Zelf vind ik het heerlijk zacht aan mijn voeten dus ben ik er blij mee in mijn slaapkamer. Echter heb ik gekozen voor maar een relatief klein tapijt bij mijn bureau waar de bureaustoel op staat. Dit zodat de wieltjes van de stoel niet direct in aanraking komen met het laminaat. Doordat het tapijt er al enige tijd ligt, ziet het er al minder mooi uit. Wel is het nog steeds lekker zacht. Naast het feit dat het lekker zacht is, is het ook gewoon een toevoeging aan de slaapkamer. Wel is het belangrijk om na te denken over de kleur zodat je slaapkamer eruit ziet als een geheel.

Wat zijn jouw favoriete accessoires? Doe hier inspiratie op betreft andere leuke blogs over lifestyle!


Handtekening Esmee
Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.