...

Een leuk vriendenspel op de Playstation: That’s you!

Ben je graag met je vrienden maar weet je niet zo goed meer wat jullie samen kunnen doen? Lees dan vooral verder! Het is natuurlijk hartstikke leuk om met je vrienden te gaan stappen, naar een festival te gaan, een casino te bezoeken of een bierproeverijtje te houden. Maar op sommige avonden heb je wellicht wat minder zin om écht de deur uit te gaan. In dat geval is het leuk om te kijken welke mogelijkheden de PlayStation bied voor jullie vriendenavond. In ons vorige artikel hebben we het al uitgebreid gehad over het gezelschapsspel Chimparty. Dit keer gaan we het hebben over That’s you! Hét ideale spel om erachter te komen hoe vrienden over jou denken en wat ze nu echt van je vinden. In dit artikel nemen we je mee naar het spel. Wat is er zo leuk aan en hoe werkt het precies? Je leest hier.

De start van That’s you

Net zoals Chimparty, is That’s you een Playlink game. Dit betekent dat je je tablet of telefoon dient te gebruiken als controller. Het is dan ook allereerst belangrijk dat je de app ‘That’s you!’ download in de App- of Playstore (dit kan gratis). Vanaf dat moment kun je verbinding maken met de Playstation en het spel beginnen. De eerste stap is het kiezen van een spelkaart. Deze kaart is vanaf dat moment gekoppeld aan jou. Daarna maak je een selfie, je kunt hiervoor verschillende filters gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld je hoofd spiegelen, uitrekken of reflecties. Deze selfie staat op je kaart en is terug te zien op de televisie. Je selfie kun je op iedere moment in het spel aanpassen.

Wanneer iedereen zijn telefoon met de PlayStation heeft verbonden, de kaarten zijn gekozen én de selfies zijn gemaakt, kan het spel beginnen! Maar voordat we starten met het spel eerst natuurlijk even het doel van het spel verder toelichten. Het doel van het spel is om elkaar beter te leren kennen en je komt te weten wat andere echt bij je vinden passen. Super leuk en grappig natuurlijk!

Playlink
That's you startscherm
That's you kaart kiezen

Verschillende uitdagingen

Het spel bestaat uit verschillende rondes. Iedere ronde is gericht op één persoon, alle vragen zullen dan dus over deze zelfde persoon gaan. De setting en de vraagstelling van het spel veranderd ook per persoon. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat bij de eerste persoon het onderwerp school is en bij de tweede het onderwerp vakantie is. Tijdens deze rondes krijg je niet alleen vragen, maar ook andere opdrachten. Denk bijvoorbeeld aan een tekenwedstrijd of een na-aap uitdaging. Hieronder wordt iedere ronde verder kort toegelicht.

Vragenronde

Bij de vragenronde komt steeds een vraag in beeld met verschillende antwoorden. Deze vragen kunnen over letterlijk van alles gaan. Hierdoor kan het soms zijn dat je een vraag wat minder leuk vind, of juist heel leuk. In deze ronde kun je goed zien hoe vrienden jou inschatten en wat ze over je denken. Leuk toch!

Hieronder een voorbeeldvraag vanuit That’s you!

Wat zou persoon X in de onderstaande situatie doen?
Persoon X is op de kermis en zit in een botsauto. Een kind blijft op hem inbeuken.

  1. Lachen en gewoon negeren
  2. Zo is het genoeg, het kind krijgt ervan langs!

Het is de bedoeling dat je het antwoord kiest wat het meest bij die persoon past. Wanneer iedereen antwoord heeft gegeven, worden de antwoorden verzameld. Het antwoord wat de meeste stemmen heeft gekregen wint. De personen die dit antwoord hebben gekozen, krijgen dan punten.
Joker: Het is mogelijk om vooraf een joker in te zetten. Kies je het antwoord wat het best bij deze persoon past en dus de meeste stemmen heeft? Dan krijg je dubbele punten!

That's you vragenronde
Voorbeeld vragenronde
That's you vragenronde
Voorbeeld vragenronde

Tekenwedstrijd

That's you tekenwedstrijd
Voorbeeld tekenwedstrijd

De tekenwedstrijd komt vaak voort uit de vragenronde, en dus heeft het te maken met hetzelfde onderwerp. Je blijft dus per ronde bij één persoon en één onderwerp. Het is dus wel belangrijk om bij de vragen enigszins goed op te letten. Bij de tekenwedstrijd wordt van je gevraagd om iets te tekenen. Wat dit precies is, hangt enorm af van de vragen die je ervoor hebt gekregen. Het is dus vanuit ons niet te zeggen wat je precies moet gaan tekenen.

In het voorbeeld hierboven gaat het over “Een aantrekkelijke medepassagier valt in slaap op de schouder van persoon X, wat nu?”. Als we dan kijken naar de tekenronde, gaat hij hierop door. Zo wordt gevraagd om een passagier na te tekenen, die persoon X wel tegen zich aan zou willen laten slapen.

Persoonlijk vond ik deze ronde niet het leukste, maar je krijgt in ieder geval een beeld bij hoe het precies in zijn werk gaat.

Na-aap uitdaging

Bij de na-aap uitdaging is het de bedoeling dat je verschillende foto’s na probeert te maken. Zo verschijnt er steeds één grote foto op de televisie, welke iedereen kan zien. Bij iedere speler activeert ook de selfie camera op de telefoon. Op dit moment kun jij zo goed mogelijk proberen om de foto op de televisie na te maken. Wanneer iedere speler een foto heeft ingezonden, verschijnen alle gemaakte selfies op de televisie. Wees je er dus van bewust dat iedereen jouw prachtige foto kan zien.

Dan is het tijd om te stemmen, wie heeft de foto het beste nagemaakt? Degene met de meeste punten wint! Soms zijn het wellicht wat gekke foto’s die je na moet doen, maar dit kan juist zorgen voor extra lol.

That's you na-aap uitdaging
Voorbeeld na-aap uitdaging

Eigen mening over That’s you!

Zelf hebben wij nu het spel een aantal keer gespeeld. Het is erg leuk om elkaar op bepaalde manieren nog te leren kennen. Daarnaast zorgt het spel simpelweg ook voor een avond met veel lol. Doordat er diverse soorten vragen zijn, krijg je iedere keer wel weer wat nieuws. Het leukste is om het spel met een aantal vrienden of familieleden te spelen. Dit kan maximaal met 6 personen. Om het spel iedere week te spelen, is een beetje te veel van het goede (als je het ons vraagt). Maar zo af en toe, wanneer je niet echt weet wat je moet doen, kan That’s you! dé oplossing zijn.

Was jij al bekend met het spel óf ben je nu wellicht van plan om het spel aan te schaffen? Laat het ons vooral weten in de comments.

Handtekening Kevin
Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.