...

Gellak: van nagelbijten naar verzorgde lange nagels

Ken je dit? Iedereen om je heen heeft mooie lange nagels en bij jou zelf lukt het maar niet om ze te laten groeien. Wellicht omdat je nagels bijt, maar het kan ook zijn dat ze van zichzelf gewoon vaak afbreken. Bij mij was het nagelbijten een probleem. Ondanks dat je weet dat het slecht is, kun je er soms toch niet mee stoppen. Het is een soort van verslaving. Tot dat ik overal gellak voorbij hoorde komen. Het zou je nagels steviger maken waardoor ze niet gemakkelijk meer zouden afbreken. Dit was natuurlijk mijn doel! Nu twee jaar verder, schrijf ik dit blogartikel. Wat vind ik van gelnagellak in tegenstelling tot normale nagellak? Helpt het je nagels echt bij het groeien en wat is de status van mijn eigen nagels? Ik neem je er graag in mee.

Gellak v/s normale nagellak

Uiteraard heb ik zelf ook normale nagellak geprobeerd. Tegenwoordig hebben ze wel 10000 verschillende kleuren en dus kun je altijd wel iets vinden wat je leuk vind. Zelf kocht ik vaak nagellak bij het Kruidvat of bij de Douglas, zo heb ik duurdere- en goedkopere varianten geprobeerd. Vaak wanneer de nagellak er net op zat, was ik erg tevreden. Maar ik denk in de meeste gevallen, twee dagen later, was ik het met een watje er allemaal al weer aan het afhalen. Dit omdat bijna op iedere nagel al een stuk lak verdwenen was. Hoe ik het steeds voor elkaar kreeg? Geen idee.. Ik heb nooit een week kunnen genieten van mijn nagellak. En steeds diezelfde teleurstelling, zorgde ervoor dat ik er helemaal mee kapte.

Maak jij wel gebruik van normale nagellak en blijft het goed zitten? Deel vooral je tips, ik ben erg benieuwd!

Is gellak slecht voor je?

Waar heel veel mensen om mij heen gellak gebruikten, hoorde ik ook nog vaak ‘gellak is slecht voor je nagels, pure troep!’. Hierdoor heb ik zelf lang getwijfeld. Maar is gellak daadwerkelijk slecht voor je? Het kan op sommige momenten slecht voor je zijn. Let daar dus wel goed op.

  1. Het foutief zetten van gellak
    Denk hierbij aan hygiëne. Je zult er misschien gek van opkijken, maar er zijn salons die voor meerdere klanten eenzelfde vijl gebruiken, zonder dit schoon te maken etc. Bacteriën of infecties kunnen hierdoor makkelijk ontstaan. Het is zeer van belang dat degene die gellak zet, op een hygiënische manier met zijn /haar spullen omgaat.

    Daarnaast heb je nog het vijl gedeelte. Je nagels moeten namelijk altijd gevijld worden, dit om de nagels wat ruw te maken. Op een extreem gladde nagel, blijft gellak namelijk niet zo lang zitten. Echter is het wel slecht als er té lang op de normale nagel gevijld wordt. Dit is iets wat een goede nagelsalon wel moet weten.
  2. Zelf aan de nagels pulken
    Soms kan het voorkomen dat een klein gedeelte van de gellak loslaat. Belangrijk is dan om niet er aan te gaan zitten. Door eraan te pulken trek je de overige nagellak los van de nagelplaat (auw). Dit kan ervoor zorgen dat de nagels dun en pijnlijk worden, en dat wil toch niemand?

Het is dus erg van belang dat je een professionele nagelstudio uitkiest die weet hoe ze moeten handelen. Laat je jouw gellak zetten door een vriend- of vriendin? Ook dat is prima! Als maar op de bovenstaande punten wordt gelet.

Mijn eigen ervaring

Zoals eerder gezegd, ben ik ongeveer twee jaar begonnen met voor het eerst gellak laten zetten. In het begin waren mijn nagels natuurlijk nog kort, maar daar kwam al snel verandering in. Door de gellak, ben ik gestopt met nagelbijten. De gellak is immers vrij dik en het is dan ook echt niet prettig om het dan nog te doen. Daarbij zag ik dat mijn nagels daadwerkelijk snel groeide. Normaal gesproken kregen ze daar natuurlijk de kans niet eens voor. Tot op het heden, zie je steeds na twee weken toch al wel een uitgroei. Toen ik merkte dat ook ik lange nagels kon hebben, ben ik me gelijk gaan instellen op een betere nagelverzorging. Momenteel laat ik om de drie/vier weken nieuwe gellak zetten, en dan moeten ze ook echt een stuk korter gevijld worden. Had ik dit van te voren óóit gedacht? Nee! Maar nu ben ik er wel heel blij mee. Ik merk momenteel ook nog niet dat mijn nagels echt veel dunner zijn geworden. Dit kan natuurlijk wel per persoon verschillen.

Gellak inspiratie

Gelnagellak zetten is leuk, totdat je op een gegeven moment gewoon geen inspiratie meer hebt. Ik vind nude kleurtjes vaak wel leuk. Daarom zoek ik op Pinterest en Instagram vaak naar nude nails inspiration. Persoonlijk ben ik niet zo van de hele opvallende kleurtjes of printjes. Daarom kies ik zelf vaak voor een paar steentjes, glitters op bepaalde nagels of iets van marmer. Ik ben erg benieuwd, maak jij gebruik van gelnagellak? Zo ja, waar haal jij altijd je inspiratie vandaan?

roze gellak
nude gellak
nagel inspiratie


Vind je maandelijks gellak zetten toch een te duur grapje? Lees dan hier alles over mooie nagels hoeven niet duur te zijn!

Handtekening Esmee

Misschien ook interessant?

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.