Mis niks campagne van Interpolis komt bij je binnen

Sinds 1 juli 2019 mag je niet meer met een telefoon of andere elektronische apparaten in je hand fietsen. Deze maatregel is ingevoerd om het risico op fietsongevallen te verminderen. Want je telefoon of een ander elektronisch apparaat kan zorgen voor afleiding en dat is in het verkeer niet geheel ongevaarlijk. Bij 68% van alle ongevallen in het verkeer speelt afleiding namelijk een rol. Dit is natuurlijk veel te veel! Even een berichtje versturen of scrollen door je socials lijkt misschien ongevaarlijk, maar dat is het dus niet.

Later als ik groot ben

Interpolis zet zich in voor minder verkeersslachtoffers en heeft een doel. Het doel van Interpolis is om in 2050 nul verkeersslachtoffers te realiseren. Met de ‘Mis Niks‘ campagne wil Interpolis opnieuw aandacht vragen voor dit onderwerp. Als onderdeel van de mis niks campagne zet Interpolis samen met singer-songwriter Danique Ruby het nummer ‘Later als ik groot ben’ neer. In de korte film ‘Mis Niks’ die werd geregisseerd door Martijn de Jong wordt je meegenomen in het leven van de hoofdrolspeelster Robin. Na 12 seconden gaat het beeld op zwart en kijk je mee in de onvergetelijke, prachtige, intieme en meeslepende momenten in haar leven. Hieronder vind je het nummer ‘Later als je groot bent’ en de video. Neem even de tijd om het liedje en de video te bekijken en bij je binnen te laten komen.

FOMO

De een heeft meer last van FOMO dan de ander, maar ik denk dat iedereen er wel eens last van heeft. Wat is FOMO? FOMO staat voor ‘Fear of missing out’ met andere woorden, je bent bang om iets te missen. Herken je dit? Je staat op een feestje, je bent best moe, maar wil nog niet naar huis want wie weet gebeurt er dadelijk iets waar je dan later niet over mee kan praten. Of een ander voorbeeld: je krijgt een berichtje op je telefoon binnen, je moet meteen kijken want ja stel je vrienden sturen iets belangrijks. Als je jezelf hierin herkent, heb jij ook wel eens last van FOMO gehad.

Kinderen zijn erg gevoelig voor FOMO. Zij moeten en willen natuurlijk nog alles gaan ontdekken en niks missen. Ook willen ze overal over mee kunnen praten. De rol van social media speelt hier ook in mee. Door de smartphone heb je al je contacten, informatie en social media kanalen bij de hand. Hierdoor kun je makkelijk op ieder moment van de dag checken wat er gebeurt en waar iedereen mee bezig is. Maar laat je telefoon je toekomst niet bepalen! Zoals je hierboven al kon lezen, speelt in 68% van alle verkeersongevallen afleiding een rol. Wees daarom verstandig en focus je op het verkeer en niet op je telefoon of een ander apparaat. Eenmaal veilig thuis gekomen is het weer tijd voor: leuke honden en katten filmpjes, je vrienden of het versturen van stickers naar je klasgenoten. Wil je niet afgeleid worden in het verkeer ? Gebruik dan nu de PhoNo app van Interpolis.

Smoorverliefd

Het is niet de eerste keer dat Interpolis aandacht vraagt voor het telefoongebruik in het verkeer. In 2020 Lanceerde Interpolis samen met Snelle het nummer ‘Smoorverliefd’. Voordat dit nummer werd gelanceerd, ging Snelle in gesprek met jongeren die door afleiding van hun telefoon een ongeluk hebben gehad. Deze aangrijpende verhalen heeft hij als inspiratie gebruikt voor het nummer ‘Smoorverliefd’. Bij het lied zit ook een aangrijpende video, waarin je echt wordt meegenomen in het verhaal van twee jongeren. Ze zijn smoorverliefd en kunnen geen afscheid nemen, daarom blijft hij appen tijdens zijn fietstocht naar huis. Maar thuis komt hij nooit aan… Je zult het nummer en de videoclip vast al wel kennen, maar neem nog een keer de tijd om even rustig te luisteren en te kijken. Hieronder staat het de video en het lied ‘Smoorverliefd’ van Snelle in samenwerking met Interpolis.

Ik vind het super goed dat Interpolis zo bezig is met dit onderwerp en het doel heeft: nul verkeersslachtoffers. Natuurlijk zijn de twee nummers naast de belangrijke boodschap ook gewoon erg goed! Ken je mensen die dit ook moeten zien? Deel het vooral! Laat daarnaast weten wat jij van deze campagnes vindt.

Handtekening Kevin
Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *