...

Review Vinted; is de app betrouwbaar?

Vinted, een website (en app) waarop je tweedehands kleding kunt kopen of verkopen. Het bestaat al een tijdje dus waarschijnlijk heb je er ooit al wel eens van gehoord, of gebruik je het misschien zelf. Vinted gaat internationaal en is daarmee niet alleen populair in Nederland. Je zult er ook veel Franse, Belgische en Spaanse gebruikers tegenkomen. Wanneer je naar reviews over Vinted op zoek gaat, krijg je gemixte verhalen. Vooral bij Trustpilot zijn de verhalen niet al te positief. Ik gebruik de Vinted app nu zelf al een tijdje en wil graag mijn eigen ervaringen met jullie delen. Is Vinted betrouwbaar en is het gebruiksvriendelijk? Je leest het allemaal in dit artikel waarin ik je meeneem in mijn review van Vinted.

Is Vinted gebruiksvriendelijk?

Er zijn voor Vinted vele alternatieven, denk aan bijvoorbeeld Marktplaats. Daarom is het van belang om te kijken welke website voor jou het fijnst werkt. Een belangrijk aspect hierbij is de gebruiksvriendelijkheid. Is het makkelijk om iets te kopen? Zet je gemakkelijk een advertentie online? En hoe zit het met de communicatie? Hierin deel ik mijn ervaring.

Producten verkopen

Zelf gebruik ik Vinted al een tijdje om spullen te verkopen én heb ik twee keer een aankoop gedaan. Zelf een artikel toevoegen is heel gemakkelijk en dus gebruiksvriendelijk. Je kunt gemakkelijk foto’s vanaf je telefoon uploaden en vervolgens een aantal belangrijke zaken toelichten zoals:

 • De titel
 • De beschrijving
 • De productcategorie
 • Het merk
 • De staat
 • De verkoopprijs

Vinted helpt je ook een handje. Bijvoorbeeld wanneer je een productcategorie wilt toevoegen, geeft hij je de verschillende opties. Je hebt dus zo binnen enkele seconden een advertentie geplaatst, heel simpel! Soms zoekt een klant eerst contact met je voordat hij iets koopt. Dit zie je dan in je berichten.

Heeft de klant iets gekocht? Dan krijg je een melding om een verzendlabel aan te maken. In je mail krijg je het (voor jou gratis) verzendlabel toegestuurd. Je kunt deze printen, op het pakketje plakken en inleveren. Hiermee krijgt de klant automatisch een tracking link via de Vinted App, heel gemakkelijk! Momenteel is Vinted bezig om de verzendlabels digitaal te houden. Bij sommige verzendmaatschappijen is dit al mogelijk. Dat is helemaal top.

Product verkopen Vinted

Laten uitbetalen

Zodra de koper het product heeft ontvangen, geven zij dit aan in de Vinted app. Op dat moment krijg jij het bedrag in je Vinted portemonnee. Het staat dan aangegeven als ‘beschikbaar saldo’. Je kunt er voor kiezen om dit beschikbare saldo een tijd op te sparen voordat je het uitbetaald. Je hebt dan waarschijnlijk in een keer een wat groter bedrag.

Kun jij niet wachten op je geld? Dan kun je het ook direct laten uitbetalen. Dit doe je door te klikken op ‘uitbetalen op bankrekening’. Bij het aanmaken van een Vinted account, geef je je bankgegevens door. Vinted is dus al bekend met jouw bankrekeningnummer. Vaak kan het tot vijf werkdagen duren voordat het aankoopbedrag vanuit je Vinted portemonnee naar je bankrekening is gestort. Houdt hier dus wel rekening mee.

Het fijne aan deze portemonnee is dat je dus direct inzicht hebt in je verkopen en wat je er aan hebt verdient.

Producten kopen

Zoals gezegd heb ik zelf tweemaal een product gekocht, waarvan 1 bestelling vroegtijdig was afgebroken. Zelf was ik hier altijd een beetje sceptisch over, omdat ik vaak slechte verhalen heb gehoord. Ik heb voor mezelf wel besloten dat ik geen dure producten koop via Vinted omdat ik dat een beetje spannend vind. Maar een broek van €30 moet kunnen. Je kunt gemakkelijk een aankoop doen via Vinted. De verzender heeft dan een aantal dagen om de bestelling op te sturen. Zoals verteld kun je je pakketje volgen via een track en trace. Heb je het pakket in goede orde ontvangen? Dan geef je dit aan in de Vinted app (hier krijg je ook een melding van).

Heb je net iets gekocht en wil je toch van de koop afzien? Dan is het mogelijk om je bestelling te annuleren. In het gesprek met de verkoper (bij berichten) heb je rechtsboven een I. Als je hierop klikt krijg je de mogelijkheid om de verkoop te annuleren. Binnen een aantal werkdagen krijg je dan je aankoopbedrag terug.

Wat kan ik allemaal verkopen via Vinted?

Vinted is eigenlijk ontstaan met het idee om tweedehands kleding te kunnen verkopen, of te wel een tweede leven geven aan kleding die nog goed is. Daarmee werkt het merk mee aan een duurzamere wereld, pluspunt dus! Maar wist je dat je naast kleding ook andere spulletjes kunt verkopen op Vinted? Zo hebben ze momenteel de onderstaande categorieën online staan:

 • Dames
 • Heren
 • Kinderen
 • Home
 • Entertainment
 • Huisdieren

In principe is het momenteel een soort tweede marktplaats, je kunt er namelijk alles op kwijt. Denk bijvoorbeeld naast kleding aan spellen, boeken, videogames, babyverzorging en woonkamerdecoratie. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het staat op Vinted.

In het begin dacht ik zelf ‘dit werkt niet, het is geen marktplaats’. Totdat ik probeerde om mijn schoolboeken te verkopen. Ze stonden zowel op Vinted als op Marktplaats, en op Vinted stroomde de biedingen binnen. Na een paar dagen heb ik een aantal schoolboeken kunnen verkopen, ideaal! Je kunt dus vrijwel met al je producten terecht op Vinted.

Review Vinted

Tips voor het versturen van een pakketje

Yes! Je hebt iets verkocht. Maar hoe ga je het in godsnaam versturen? Je mag natuurlijk helemaal zelf bepalen hoe je dit doet, maar ik kan je wel een aantal tips geven. Zelf vind ik het altijd fijn als een pakketje enigszins professioneel aankomt. Daarom gebruik ik altijd een van de volgende twee opties: een brievenbus envelop of een plastic verzendzak.

Een brievenbus envelop vind ik zelf heel handig voor onder andere kleine pakketjes. Zo heb ik wel eens een heel dun schoolboek verkocht, of een armbandje. Dit soort dingen stop ik dan in een kleine brievenbus envelop. Deze koop ik zelf altijd bij de Action waar ze vaar €0,99 voor vijf stuks zijn. Voor alle andere artikelen, waaronder eigenlijk altijd kleding, gebruik in plastic verzendzakken. Het fijne hieraan is dat je niet aan de slag hoeft met tape etc. Er zit namelijk een simpele plakrand aan de verzendzak waardoor je hem gemakkelijk dichtmaakt. Ik vind dit een stukje gemak en het ziet er altijd goed uit. Zelf heb ik een hele grote voorraad verzendzakken thuis via mijn vader, maar ik zie dat je ook gemakkelijk online verzendzakken kunt kopen.

Ik begrijp natuurlijk dat niet iedereen geld uit wilt geven aan verpakkingsmateriaal. Ik heb zelf ook wel eens een pakketje ontvangen van iemand die het in een simpele Albert Heijn tas had gedaan, en dichtgeplakt had met bruine tape. Dit is natuurlijk ook een optie! Zelf vind ik het er toch iets netter uit zien als ik het op mijn eigen manier doe.

Review Vinted; eigen eindoordeel

Zelf vind ik het erg fijn om artikelen een tweede leven te geven door middel van Vinted. Ik heb er dan ook in totaal al wel een leuk geldbedrag mee opgehaald. Natuurlijk begrijp ik de verhalen rondom fraude en vervelende situaties. Dit soort dingen kunnen altijd voorkomen, maar ik heb het zelf nog niet meegemaakt. Daarom kan ik ook niets zeggen over bijvoorbeeld de communicatie vanuit Vinted zelf bij dit soort problemen. Ik zorg dat mijn artikelen niet boven een waarde van €80 uitkomen ongeveer. Hierbij hoop en verwacht ik dat het altijd goed zal gaan. Je weet natuurlijk maar nooit. Ik ben in ieder geval erg tevreden met deze app en gebruik het regelmatig! Wel gebruik ik het over het algemeen om te verkopen en niet om zelf te kopen. Heb je nog specifieke vragen over Vinted? Laat het vooral weten in de comments.

Ben jij wel of geen fan van Vinted? Ik hoor het graag!

Handtekening Esmee

In dit blogartikel is gebruik gemaakt van affiliate links. Wanneer jij via zo’n linkje iets besteld, ontvang ik daar een kleine commissie voor. Jij als koper betaald hier niets extra’s voor. Meer weten? Bekijk dan onze disclaimer.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.