...

Een high tea bij Fletcher hotel Waalwijk

Fletcher hotels, je zult de hotelketen vast wel kennen. Ze zetten zichzelf neer als de hotelketen met de laagste prijsgarantie. Je kunt hotels vinden door heel Nederland, denk aan Noord Holland- en Zuid Holland, maar ook Zeeland en Overijssel. Je hebt de keuze tussen 3- en 4- sterrenhotels die zich een voor een kenmerken aan een apart thema. Zo zijn sommige hotels gekenmerkt aan fietsen en wandelen, sommige aan welness en beauty en andere weer aan zakelijke bijeenkomsten. Je zult bij een hotel waarschijnlijk direct denken aan een overnachting. Maar wist je dat je er ook een middagje terecht kunt voor een high tea? Je kunt dit natuurlijk boeken als hotelgast, maar ook gewoon als buitenstaander. Zo hebben wij in December genoten van een High tea bij Fletcher hotels. In ieder Fletcher hotel is de High tea weer anders, en daarom nemen we je dit keer mee naar de specifieke High tea van Fletcher hotel Waalwijk.

De sfeer bij Fletcher hotel Waalwijk

Naast dat ik het zelf belangrijk vind dat het eten goed is, vind ik het ook altijd belangrijk dat de sfeer in de omgeving goed is (bij deze dus bij Fletcher hotel Waalwijk). Het gaat namelijk om de hele beleving van een high tea. Hierbij kun je denken aan de aankleding van het hotel, maar ook simpelweg aan het personeel. Zelf gingen wij in december, en dus zag je op sommige plekken al leuke kerstaankleding. In de gang werden we zelfs verwelkomd met een gezellige kerstboom. Naast deze aankleding, vind ik de algehele stijl van het hotel ook erg mooi. Het is knus, modern en uitnodigend.

Daarnaast vind het personeel erg vriendelijk. Niet iedereen is natuurlijk hetzelfde, maar wij werden vaak door een erg sociale vrouw geholpen. In het begin maakte ze even gezellig een praatje en ook gedurende de high tea kwam ze behulpzaam over.

Fletcher Hotel Waalwijk heeft dus een algemeen positieve indruk op mij achtergelaten.

De high tea: een soepje vooraf

Zelf begonnen we deze high tea met een soepje. Deze werd een voor een door het vriendelijke personeel toegediend. Ook werd er nadrukkelijk gezegd dat het om een kerrie-curry soep ging. Persoonlijk houd ik niet zo van deze smaak, en dus viel de soep voor mij zelf wat tegen. Houdt je wel van kerrie-curry? Dan denk ik dat je er erg van zult genieten.

De soep wordt geserveerd in een middelmaat soepkom. Erg kleine eters moeten misschien wat van hun soep laten staan, anders lusten ze de rest wellicht niet meer. Middel- tot grote eters kunnen de soep gemakkelijk op en hoeven niet bang te zijn dat de rest te veel wordt.

High tea

De high tea: de etagères

Nadat de soep op is, komen een tijdje later de etagères op tafel. Fletcher hotel Waalwijk rekende op één etagère per twee personen. Er lag van alles op en dus had je een ruime keus. Helemaal bovenop liggen de zoetigheden, dit vind ik persoonlijk altijd erg lekker. Zo kregen wij (alles tweemaal) een mini tompouce, een bonbon, chocolade- en normale soesjes en een muffin met aardbeienvulling. Allemaal lekkere en kleine zoete hapjes.

Op het middelste bord lag zalm, parmaham, sla en vier bitterballen. Deze bitterballen waren overigens overheerlijk! Het was jammer dat er bijvoorbeeld geen toastjes bijlagen waar je de zalm en/of parmaham op kon doen. Veel van ons aten het nu los op, maar mistte dus toch wel een toastje.

Helemaal onderop lagen verschillende soorten belegde sandwiches. Er was een ruime keuze dus voor ieder wel wat wils.

  • Sandwich met carpaccio
  • Sandwich met kaas
  • Sandwich met kipfilet
  • Sandwich met tonijnsalade
  • Sandwich met kaas en tomaat

Het enige nadeel vond ik persoonlijk dat er vaak een smeersel op de sandwich zat. Zo vind ik kipfilet erg lekker, maar op de sandwich met kipfilet zat bijvoorbeeld ook pesto wat het voor mij weer minder lekker maakte. Maar dat is natuurlijk een persoonlijke voorkeur.

High tea Fletcher
High tea Fletcher

De kans is natuurlijk aanwezig dat over een tijdje een andere high tea wordt geserveerd bij Fletcher hotel Waalwijk. Het geen in mijn blogartikel is dus niet leidend voor wat je altijd zult krijgen hier. Wel vond ik het leuk om mijn ervaring te delen en jullie hierin mee te nemen. Ben je enthousiast geworden? Dan boek je gemakkelijk de high tea online via Fletcher hotel Waalwijk.

Heb je zelf nog leuke tips voor high tea locaties? Deel het vooral in de comments

Handtekening Esmee
Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.