Super Cup in Düsseldorf bezoeken

Handballen was heel lang mijn hobby en nog steeds vind ik het een leuke sport om naar te kijken. Echter handbal ik nu sinds een tijdje zelf niet meer. In Duitsland leeft handbal meer dan in Nederland. Er wordt dan ook op een hoger niveau gespeeld. Het is dus leuk om een wedstrijd in Duitsland te gaan kijken omdat het net iets sneller, beter en harder gaat. Afgelopen 2 jaar zijn we ook naar de Super Cup wedstrijd geweest en dus ook dit jaar. Op woensdag 31 augustus 2022 vond de PIXUM Super Cup wedstrijd plaats in de PSD BANK DOME in Düsseldorf. Om er een leuk uitje van te maken zijn we een dag eerder vertrokken. Benieuwd naar wat we deze 2 dagen gedaan hebben? Lees dan verder.

Landschaftspark Duisburg

Op de heenweg zijn we eerst naar Duisburg gereden, daar is het Landschaftspark te vinden. Het Landschaftspark in Duisburg is een openbaar park met centraal in het park een monumenten van de industriële cultuur in het Ruhrgebied. Er staat namelijk een ruïne van een hoogovencomplex die in 1985 is stilgelegd. Tussen 1991 en 2002 werd het terrein als openbaar park ingericht. Op dit moment worden de meeste gebouwen voor recreatie gebruikt. Zo kun je klimmen op de ertsbunkers, kun je duiken in de gastank en heb je vanaf hoogoven 5 een goed uitzicht over Duisburg en omliggend gebied.

Tijdens ons bezoek hebben wij een rondje over het terrein gelopen en een aantal foto’s gemaakt. Aan het eind van ons rondje kwamen we uit bij hoogoven 5. Deze oude hoogoven is een 70 meter hoge uitkijktoren geworden en is toegankelijk voor iedereen. Hieronder zul je een aantal afbeeldingen staan vanuit het park. Het beeld vanuit de uitkijktoren blijft nog een verassing, aangezien ik hoogtevrees heb ben ik met beiden benen op de grond gebleven. Maar als je zelf geen hoogtevrees hebt is het zeker de moeite waard om de uitkijktoren op te gaan heb ik me laten vertellen.

Avond in Düsseldorf

Na het bezoek aan het Landschaftspark in Duisburg zijn we naar Düsseldorf gereden. Daar hebben we gegeten bij Manhattan | Restaurant & Bar. Hier had ik een kipschnitzel met hollandaise saus en friet (Een schnitzel mag in Duitsland natuurlijk niet ontbreken). Dit smaakte erg goed en ook de andere hebben hier lekker gegeten. Ben je in Düsseldorf ? Dan is dit restaurant dus zeker een aanrader.

Na het eten hebben we nog een aantal drankjes gedaan en daarna zijn we op stap gegaan in Düsseldorf. We begonnen de avond in Kuhstall en eindigde onze geslaagde stapavond in Dä Spiegel. Voor een avondje stappen kan ik Düsseldorf dan ook zeker aanraden.

Eten bij Manhattan in Düsseldorf

Verblijf is Düsseldorf

We hadden onze voorkeur om een appartement te kiezen wat centraal in het centrum lag. Dit zodat we vanuit daar verschillende kanten op konden én zodat we dichtbij de uitgaansgelegenheden waren. Daarnaast hadden we niet veel eisen aan de kamer omdat we er toch alleen zouden slapen. Na even zoeken, kwamen we uit op: Studiotel Altstadt Apartments Düsseldorf. Omdat we met 4 personen waren, hadden we 2 appartementen. Beide appartementen zagen er goed uit. In het appartement was een tweepersoonsbed aanwezig. Daarnaast had je een eigen keukentje (waar wij geen gebruik van hebben gemaakt) en een badkamer met een wastafel, wc en douche. Ook was het appartement goed schoongemaakt. Al met al, wil je voor niet al te veel geld midden in het centrum van Düsseldorf overnachten? Dan is Studiotel Altstadt Apartments zeker een aanrader!

Super Cup Handbal wedstrijd

PSD BANK DOME Düsseldorf

De Super Cup is een handbalwedstrijd tussen de winnaar van de DHB-Pokal (Duitse beker) en de Duitse landskampioen. Dit jaar stonden de bekerwinnaar: THW Kiel en de kampioen SC Magdeburg tegen over elkaar. Deze wedstrijd werd gespeeld in de PSD BANK DOME, die plaats biedt aan meer dan 10.000 toeschouwers. Hieraan kun je zien dat handbal een sport is die in Duitsland duidelijk meer leeft dan in Nederland. Vaak wordt er van de Super Cup echt een show gemaakt door middel van verschillende lichten en muziek. Het is echt een beleving om een Super Cup wedstrijd te kijken. Dus ben je een handballiefhebber? Dan is het een aanrader!

De eerste helft van de wedstrijd was erg spannend en in de rust was het dan ook 16 – 16. Na rust wist THW Kiel het verschil te maken en wisten te winnen met 36 – 33. Hierdoor is THW Kiel voor de derde keer op rij de winnaar van de Super Cup.

Volgende jaar is de wedstrijd weer in Düsseldorf en dus staat deze weer in de agenda. Wel is het nog even kijken wat we nu weer de eerste dag gaan doen. Ben jij ooit in Düsseldorf (of in de buurt) geweest en heb je tips? Laat het hieronder in de reacties weten.

Handtekening Kevin

In dit blogartikel is gebruik gemaakt van affiliate links. Wanneer jij via zo’n linkje iets besteld, ontvang ik daar een kleine commissie voor. Jij als koper betaald hier niets extra’s voor. Meer weten? Bekijk dan onze disclaimer.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *