...

Een verblijf bij Quart Youth Hostel Valencia

Wanneer je graag een stedentrip naar Valencia wilt plannen, kom je er al snel achter dat er een enorm groot aanbod is qua hotels/appartementen waar je eventueel kunt verblijven. Sommige zitten écht in de stad, en sommige iets erbuiten. Ben je op zoek naar een budget-proof accommodatie? Kijk dan eens naar het Quart Youth Hostel. Wellicht schrikt het woord ‘hostel’ je af, gezien je niet met meerdere mensen wilt slapen. Gelukkig heeft dit ‘hostel’ ook een aantal privé kamers met eigen badkamer en toilette. Zo kunnen dus hostel liefhebbers én hotelliefhebbers hier verblijven. Benieuwd wat deze accommodatie je te bieden heeft en onze ervaring ervan? Lees dan vooral verder!

Eerste indruk Quart Youth hostel

Aangezien wij zelf een late vlucht hadden, kwamen we pas rond 22.00 bij het hotel aan. Van te voren wordt via de mail gecommuniceerd dat de receptie tot 20.00 open is. Mocht je later aankomen, dan dien je dit aan te geven. Je krijgt vervolgens een mailtje met instructies waar je je sleutel kunt vinden etc. Het wijst zich allemaal vanzelf en is vrij eenvoudig. Ondanks dat de receptie dus niet aanwezig was, was het ‘inchecken’ gemakkelijk (De volgende dag dien je natuurlijk wel nog even persoonlijk in te checken).

De receptie ziet er voor een budget-proof hostel/hotel goed uit. Zelf ben ik nog nooit in een hostel geweest, dus ik weet niet wat een ‘standaard’ is. Zelf vond ik de weg naar de kamers toe, een beetje karig. Ook de gangen zagen er alles behalve sfeervol uit. Maar zoals ik al zei, wellicht is dit normaal bij een hostel. Op naar het belangrijkste: de kamer!

De tweepersoons kamer

De tweepersoons kamer is in principe van alle gemakken voorzien. Zo heb je een apart klein zitplekje, een bureau met stoel, een kledingrek met enkele hangers én een badkamer met douche en föhn. Het bed vonden wij zelf wat aan de kleine kant, je kunt het meer zien als een twijfelaar. Buiten dat het wat klein is, ligt het wel prima. De kussens daarentegen zijn naar onze mening, enorm slecht. Ze zijn zo dun dat het net lijkt of je nergens op ligt. Daarom was ik blij dat ik zelf nog een extra kussentje had meegenomen. Verder heeft het bed aan beide kanten een nachtkastje én stopcontact.

Toen we binnenkwamen vonden we de badkamer niet heel fris ruiken, het leek wel een rioollucht. De tweede dag was dit wel al verminderd (of we waren er aan gewend haha). De douche ziet er in eerste oogopslag niet heel geweldig uit, maar hij heeft ons zeer verrast. Ook de föhn is prima én er is een klein flesje shampoo/zeep aanwezig.

Een pluspunt aan de kamer is dat er een airco aanwezig is. Hier hebben wij zelf regelmatig gebruik van gemaakt. Daarnaast is er ook één raam aanwezig. Hier kijk je uit op een niet zo bijzondere straat. Voor het uitzicht hoef je dus niet naar dit hostel/hotel te gaan.

Quart Youth Hostel slaapkamer
Quart Youth Hostel
Quart Youth Hostel badkamer

Het ontbijt bij Quart Youth hostel

Op booking.com werd al aangegeven dat je voor €2 per persoon, per dag kunt ontbijten. De eerste ochtend besloten we om na te vragen wat het ontbijt precies inhield. De vriendelijke receptionist vertelde ons dat het ontbijt één drankje en drie mini croissants inhield. We hebben even getwijfeld, maar besloten toch maar buiten de deur te eten. Het grappige was dat de receptionist ons meer dan gelijk gaf.

Binnen een paar stappen ben je bij de dichtstbijzijnde supermarkt (De Dialprix). Hier kun je broodjes, sandwiches of bijvoorbeeld fruit halen. Wil je liever gezellig ergens gaan eten? Dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Er zijn enorm veel leuke bakkerijtjes in de buurt waar je gezellig kunt zitten en heerlijk kunt eten. Een van mijn aanraders is: Dulche de Leche Boutique. Het aanbod is er groot en het ziet er allemaal geweldig uit. Een keuze maken is hier dus erg lastig.

Dulche du Leche Valencia
ontbijt Valencia
ontbijt Valencia

Eindoordeel Quart Youth hostel

Wij hebben een prima verblijf gehad bij het Quart Youth hostel. Het is een budget-proof hostel/hotel en voldoet aan de basisvoorzieningen. Je moet hier natuurlijk absoluut geen luxe van verwachten. Het hotel heeft een fijne ligging. De straat zelf stelt niets voor, maar op een paar meter afstand heb je een supermarkt én je wandelt gemakkelijk het centrum in. Het strand en de bekende uitgaansgelegenheden zul je wel met een taxi moeten bezoeken. Maar ook dit is gemakkelijk te regelen. Ben je dus op zoek naar een basic verblijf voor een leuke prijs? Neem dan vooral een kijkje bij het Quart Youth hostel.

Lees hier nog meer te gekke low budget Valencia tips!

Handtekening Esmee

In dit blogartikel is gebruik gemaakt van affiliate links. Wanneer jij via zo’n linkje iets besteld, ontvang ik daar een kleine commissie voor. Jij als koper betaald hier niets extra’s voor. Meer weten? Bekijk dan onze disclaimer.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.