...

De 5 leukste kaartspellen van dit moment

De koude dagen zijn weer aangebroken en dus zitten we weer iets vaker binnen. Dit hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je je moet vervelen. Eerder hebben we je al meegenomen naar de 4 leukste bordspellen van dit moment. Nu is het tijd om te kijken naar welke kaartspellen op dit moment helemaal hip zijn. Zelf zijn het mijn favorieten en ik ben benieuwd of jij ze al kent! Ben je benieuwd over welke vijf kaartspellen ik het ga hebben? Lees dan vooral verder.

SEQUENCE

Wanneer we het hebben over leuke kaartspellen, dan verdient SEQUENCE zeker een plekje in de top 5. Dit spel speelde ik voor het eerst tijdens onze vakantie in Hongarije waar we ook blogs over hebben geschreven. Het spel SEQUENCE staat bij kaartspellen omdat kaarten het belangrijkste onderdeel van het spel zijn. Naast de kaarten heb je ook een spelbord nodig om de kaarten op te leggen. SEQUENCE kan gespeeld worden met 2 tot 12 personen. Zelf heb ik het nog niet gespeeld met meer dan 6 personen, maar op de doos staat dat het mogelijk is.

Hoe werkt het spel?

Naast het bord en de kaarten, heb je ook fiches in de kleuren rood, blauw en groen. Deze fiches gebruik je voor de verschillende teams. Wanneer je met 2 speelt heb je maar twee kleuren nodig en speel je met 6e kun je 3 teams van 2 personen maken. Hoe verloopt het spel? Als eerst krijg je een aantal kaarten in je hand (dit hangt af van het aantal spelers). Wanneer je een kaart uit je hand speelt, mag je op dezelfde kaart op het bord een fiche neerleggen. Doe dit wel tactisch! Want het doel van het spel is om uiteindelijk als eerst 2 rijen van 5 fiches op een rij te krijgen. In een team samenspelen kan dus soms handig zijn om sneller bij de twee rijen te komen. Echter kan het juist ook lastiger zijn, gezien je niet mag praten over welke kaarten je in je handen hebt.

De boer met twee ogen is een bijzondere kaart die kun je namelijk gebruiken als een soort joker zodat je zelf kan kiezen waar je je fiche wil neerleggen. Daarnaast heb je nog een boer met één oog, hiermee kun je een neergelegd fiche van de tegenstander weghalen. Het is een erg leuk spel en zeker een aanrader! Speel vooral tactisch en probeer je medespelers te dwarsbomen.

Kaartspellen Sequence

Monopoly deal

Iedereen kent het bordspel Monopoly, maar nog niet heel bekend is het kaartspel Monopoly deal. Het kaartspel is niet helemaal hetzelfde als het bordspel, maar bij het kaartspel heb je ook geld, straten en hotels. Hoe het spel gespeeld wordt, leg ik hier verder uit. Dit zodat je goed weet of het iets voor je is. Je begint met 5 kaarten in je hand. Als je aan de beurt bent, begin je met 2 kaarten te pakken. Daarna mag je 3 acties uitvoeren, deze acties kunnen zien; geld in je bank leggen, een actiekaart opgooien om bijvoorbeeld huur te vragen aan je tegenstanders óf het opleggen van een straat op tafel. Daarna is de volgende speler aan de beurt. Geld blijft belangrijk! Want als je geen geld op tafel hebt liggen maar wel straten, kan het zijn dat je de tegenspelers moet gaan betalen met straten. Het doel van Monopoly deal is om als eerste speler drie straten te verzamelen. Dit spel is zeker een aanrader als je in een korte tijd een leuk potje monopoly wil spelen! Zelf vind ik het een echt voordeel aangezien ik de originele Monopoly wel érg lang vind duren.

Kaartspellen Monopoly deal

SKIPBO

Skipbo is een gezellig kaartspel voor het hele gezin. Het doel van het spel is om als eerste al jouw kaarten kwijt te raken, dit doe je door ze op volgorde van 1 tot 12 af te spelen. Je begint in het midden met 4 kaarten, deze worden willekeurig neergelegd. Daarnaast heb je een aantal kaarten in je hand én een stapeltje kaarten voor je neus. Vanuit de kaarten in je hand, ga je jouw eigen kaarten wegspelen tot zover je kunt. Ligt er bijvoorbeeld een 3 op tafel en heb jij een 4 in je hand? Dan kun je jouw 4 daarop neerleggen. Kun je op een gegeven moment niet meer? Dan is jouw medespeler weer aan de beurt. Het spel kan dus in één ronde helemaal veranderd zijn. Naast de kaarten van 1 tot 12 heb je ook een SKIPBO kaart, deze telt als joker en mag je dus op ieder willekeurig cijfer neerleggen. Speel jij als eerst jouw stapeltje kaarten weg? Dan ben jij de winnaar.

Kaartspellen SKIPBO

LAMA

LAMA is een heel simpel, snel en leuk spel! Je kunt het met 2 tot 6 spelers spelen. Het spel bevat kaarten met de nummer 1,2,3,4,5 en 6 erop. Ook is er een kaart met een LAMA in het spel. Het doel van het spel is om zo snel mogelijk je kaarten uit je handen op te spelen. Hoe dat je dat? Je begint met 6 kaarten in je hand. Wanneer het jou beurt is leg je een kaart uit je hand op tafel. Als er een 3 op tafel ligt mag je óf ook een 3 op gooien of een 4. Het is dus de bedoeling om hetzelfde nummer op te gooien of één nummer hoger dan wat er al ligt. Wanneer je geen kaart op kunt gooien, kun je passen óf een kaart bij pakken. De ronde is afgelopen wanneer iemand al zijn kaarten uit zijn hand heeft weggespeeld of als iedereen gepast heeft. Daarna worden het aantal punten in je hand opgeteld, deze krijg je dan als fiches. Heb je 40 fiches? dan heb jij verloren.

Kaartspel LAMA

Shit Happens

Als laatste in het rijtje van de 5 leukste kaartspellen, is het kaartspel Shit Happens. Dit is een spel waarbij er vervelende gebeurtenissen op de kaarten staan. Aan deze gebeurtenissen is een score gegeven van hoe vervelend het is. Deze scores liggen tussen de 0 en 100. Tijdens het spel ga je gokken hoe erg een bepaalde situatie is en hoe hoog of laag de score van de situatie is. Hoe je dat doet? Dat leg ik je nu uit. Voordat je het spel begint, ontvangt iedere speler 3 kaarten. Deze worden open voor je op tafel gelegd. Wanneer je aan de beurt bent, trek je een kaart van de stapel. Je laat deze kaart aan niemand zien. Je leest voor welke situatie op je kaartje staat, bijvoorbeeld: je stoot je grote teen tegen de tafel. Je gaat je medespelers langs en zij moeten gokken waar de score van deze kaart tussen valt, aan de hand van zijn eigen kaarten op tafel. Heeft je medespeler het goed? Dan ontvangt hij de kaart en legt hij hem bij zijn andere kaarten op tafel. Heeft geen van je medespelers het goed? Dan mag je de kaart zelf voor je op tafel leggen bij je andere kaarten. De speler die als eerste 9 kaarten voor zich op tafel heeft liggen wint het spel! Tijdens dit spel kom je leuke situaties tegen dus dat levert leuke gesprekken op. Wel een aanrader is om dit niet te vaak te spelen anders ken je de scores dadelijk uit je hoofd.

Heb je nog inspiratie nodig op het gebied van gezelschapsspellen? Lees dan hier meer over de 5 leukste gezelschapsspellen om met de familie te spelen!

Handtekening Kevin

In dit blogartikel is gebruik gemaakt van affiliate links. Wanneer jij via zo’n linkje iets besteld, ontvang ik daar een kleine commissie voor. Jij als koper betaald hier niets extra’s voor. Op deze manier kunnen wij onze blog onderhouden. Wil jij hieraan bijdragen? Bestel dan jouw producten via deze link. Meer weten? Bekijk dan onze disclaimer.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.