...

Boek review: Ik mis mezelf

Subtitel: Een onvergetelijke roman over de vernietigende kracht van alzheimer.

Voor iedere vakantie, loop ik altijd even langs de Kruidvat om op zoek te gaan naar verborgen pareltjes. Ditmaal vond ik het boek “Ik mis mezelf” geschreven door Lisa Genova. Het boek is een vertaling van het Engelse origineel Still Alice.

Verhaallijn: Alice is bijna vijftig en leidt een druk leven als wetenschapper wanneer ze de diagnose vroege alzheimer krijgt. Haar leven verandert drastisch: ze verliest haar baan en de regie over haar eigen wereld. Haar plan om haar man en kinderen niet tot last te zijn en op tijd afscheid te nemen, verdwijnt uit haar geheugen. Alice blijft achter zonder haar herinneringen aan het verleden en zonder hoop voor de toekomst. Ze leeft in een heden dat soms even mooi, maar meestal verwarrend en zelfs angstaanjagend is.

Mijn mening over het boek

Het boek geeft een echte inkijk in de gedachtes en gevoelens van Alice. Op sommige momenten ga je aan jezelf twijfelen; is de diagnose wel echt, ik vergeet toch ook wel eens iets en voor veel vrouwen mogelijk herkenbaar “je zit gewoon in de menopauze”. Het is enorm aangrijpend om mee te lezen met een bovengemiddeld slimme vrouw die veranderd in een hulpeloos en onwetende patiënt. Mocht je graag meer willen weten wat het effect van alzheimer is of hoe het voor de mantelzorgers voelt dan is dit boek een aanrader.

Of het boek nog bij het Kruidvat te koop is, durf ik niet te zeggen. Wel is het boek nog online te bestellen. Daarnaast heeft bol.com ook een e-book variant. Houdt jij niet zo van lezen maar ben je wel geïnteresseerd in het onderwerp? Bekijk dan de verfilming “Still Alice”. Momenteel kun je hiervoor o.a. terecht op Videoland, Pathé Thuis en HBO Max.


In dit blogartikel is gebruik gemaakt van affiliate links. Wanneer jij via zo’n linkje iets besteld, ontvang ik daar een kleine commissie voor. Jij als koper betaald hier niets extra’s voor. Meer weten? Bekijk dan onze disclaimer.

Boek ik mis mezelf

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.