...

Van der Valk Hotel Apeldoorn – De Cantharel

Een tijd geleden heb ik een nachtje doorgebracht in het Van der Valk hotel Apeldoorn – De Cantharel. De hotels van Van der Valk zijn vaak al mijn favoriet, dus ik was benieuwd wat het hotel in Apeldoorn mij zou brengen. De keuze voor De Cantharel is gebaseerd op de locatie en prachtige foto’s. Het hotel ligt namelijk tussen de Veluwe en aangezien ik van natuur en wandelen houdt, was dit een perfecte locatie. Daarnaast zijn de foto’s op de website van het hotel erg aansprekend door de natuurlijke sfeer en modieuze kamers. Het enthousiasme was van te voren dus zeker aanwezig. Benieuwd naar mijn ervaring van Hotel Apeldoorn – De Cantharel? Lees dan vooral verder.

Eerste indruk De Cantharel

De eerste indruk begon toen we de parkeerplaats opreden. Het was al direct zichtbaar wat een groot en mooi hotel dit was. Er was gelukkig meer dan voldoende parkeergelegenheid, wat ik zelf een must vind aan een hotel. Zodra je de lobby van het hotel binnenloopt, voel je gelijk een natuurlijke sfeer. Over de inrichting van het hotel is erg goed nagedacht, dat merk je. Daarnaast waren de receptiemedewerkers erg vriendelijk en meer dan bereid om je te helpen bij je vragen. Zo konden we met een goed gevoel richting onze kamer.

Comfort kamer met douche & terras

Wanneer je op de website van het Van der Valk hotel kijkt, zie je al snel dat er veel verschillende kamertypes zijn. Bij verschillende kamers zag ik staan dat ze een terras erbij hadden, dit sprak mij erg aan omdat dit niet héél vaak het geval is bij hotels. Daarnaast lag het hotel, zoals eerder gezegd, tussen de Veluwe. Mij leek het dan ook erg leuk om in de avond buiten te kunnen zitten met uitzicht op de natuur. Aangezien ik thuis al vaak genoeg in bad ga, vind ik het bij hotels altijd fijn als ze een mooie en grote douche hebben. Na even zoeken op de website, kwam al gauw de keus voor ‘Comfort kamer met douche & terras (enkzicht)’.

De eerste indruk van de kamer was erg positief, het zag er hetzelfde uit als op de foto’s. De combinatie van bruine- en groene kleuren zorgde voor een natuurlijke sfeer. Een groot pluspunt aan de kamer vond ik het bed, deze lag namelijk erg lekker. We zijn vrij weinig in de kamer zelf geweest, maar de uitstraling was perfect!

Bed van der valk  de Cantharel

Het terras

Terras van der valk  de Cantharel

Ook het buitenhoekje zag er erg sfeervol uit. Er stonden twee stoelen, een tafeltje en er hing een heerlijke hangstoel. Wij hebben dan ook de gehele avond buiten doorgebracht. Het tafeltje wat er staat is niet mega groot, maar wel groot genoeg om wat drinken of iets lekkers op te zetten. Daarnaast spelen wij zelf graag dobbelspelletjes zoals Qwixx. Ook dit was goed te doen op het tafeltje. Zodra je van buiten naar binnen de kamer instapte, hing links aan de muur een tv. De tv hing vast met een beugel, waardoor je de tv in verschillende standen kon zetten. Wij hebben hem zo gehangen, dat je zelfs vanuit buiten tv kon kijken, ideaal dus! Daarnaast is het goed om te weten dat het buitenzitje grenst aan een heel groot grasveld. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld mensen die hun hond meenemen. Zo kunnen ze zelf buiten zitten terwijl de hond buiten met een bal speelt. Mocht je juist een hekel hebben aan honden, is het goed om te beseffen dat de kans groot is dat er honden rondlopen op het veld. Daarnaast is het goed om te weten dat alle buitenzitjes grenzen aan elkaar. Wel zijn ze gescheiden door een (lage) houten wand, maar als je muziek opzet zullen de buren het vrijwel altijd kunnen horen.

Het zwembad van De Cantharel

Een voordeel van hotel De Cantharel was dat het beschikt over een wellnesstuin met zwembad. Via een klinkerpad loop je gemakkelijk vanuit het hotel naar deze prachtige tuin. Je vindt hier onder andere openluchtdouches en saunahuisjes, heerlijk om even een middagje of avond in bij te komen. Daarnaast is er nog de mogelijkheid om af te koelen in het zwembad. Het zwembad is deels buiten en deels binnen wat erg fijn is als het bijvoorbeeld regent.

Rondom het buitendeel van het zwembad vindt je genoeg ligbedden én twee hangstoelen. Dit is de ideale plek om te zonnen of rustig een boekje te lezen. Ook in het binnen gedeelte van het zwembad is voldoende plek om even te relaxen. Naast de praktische voordelen van het zwembad, is de uitstraling nog een extra pluspunt. Van der Valk hotel De Cantharel heeft echt overal aan gedacht, en dat zie je. Van het de keuze van de meubels tot aan de kleuren op de muur, het zorgt allemaal voor een chique uitstraling. Helaas zijn er geen foto’s gemaakt van het binnen gedeelte van het zwembad wegens privacy.

Zwembad de cantharel

Helaas kan ik over zowel het ontbijt als diner in het van de Valk hotel Apeldoorn – De Cantharel niets zeggen. Wij hadden er namelijk voor gekozen om te dineren ergens in de stad & om te boeken zonder ontbijt. Over het algemeen vind ik het diner in hotels van Van der Valk erg goed, specifiek over dit hotel kan ik helaas niet zeggen.

Ben jij al wel eens in dit prachtige hotel geweest? Laat het ons weten in de comments.


Handtekening Esmee

In dit blogartikel is gebruik gemaakt van affiliate links. Wanneer jij via zo’n linkje iets besteld, ontvang ik daar een kleine commissie voor. Jij als koper betaald hier niets extra’s voor. Meer weten? Bekijk dan onze disclaimer.

Deel dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.