...

Een honden drinkfles voor Mila

Regelmatig ga ik met mijn hondje Mila een grote ronde lopen, vooral rondes door de bossen hebben mijn voorkeur. Op de wat warmere dagen koos ik er altijd voor om een flesje water mee te nemen. Gedurende de wandeling goot ik af en toe wat water in mijn hand om haar te laten drinken. Echter was dit niet altijd een succes, ze snapte het namelijk niet heel goed.

Van een speciale ‘honden drinkfles’ had ik eigenlijk nog nooit gehoord totdat mijn vriend daar op een dag mee kwam. Ik ben daarna dan ook direct rond gaan kijken op het internet en zag dat er veel verschillende varianten waren. Zo zijn er drinkflessen die op een verschillende manier werken, met een verschillende inhoudsgrootte én in verschillende kleuren. Ik koos voor een mooie roze drinkfles van AliExpress, gezien ik deze het leukste vond. Benieuwd hoe de honden drinkfles mij en Mila bevalt? Lees dan vooral verder.

Mila met drinkfles

Praktische informatie – hoe werkt de drinkfles?

Honden drinkfles

Zoals hierboven gezegd, heb ik gekozen voor deze (licht)roze drinkfles. De helft die is gevuld met water is transparant, het bakje waar uit gedronken wordt, is roze. Doordat Mila maar een kleine shih tzu is, heb ik gekozen voor 350 ml in plaats van 550 ml. Ik merk ook dat dit voor haar voldoende is. Je kunt het transparante deel gemakkelijk losdraaien, waardoor je dit ‘bakje’ kunt vullen met water. Vervolgens dien je het gevulde bakje weer terug op het gekleurde deel te draaien, dit wijst allemaal voor zich. In het midden van de drinkfles is een schuifknopje aanwezig. Wanneer deze naar boven geschoven staat, betekent het dat het flesje ‘op slot’ zit en hij dus niet kan lekken. Het is dus erg verstandig om te controleren of het schuifknopje goed zit vóórdat je de fles in je tas stopt. Is het tijd om je hond te laten drinken? Dan schuif je het knopje naar onder en houd je deze ingedrukt. Doordat je hem indrukt, stroomt het water er aan de andere kant uit. Zit er genoeg water in het bakje? Dan laat je de knop los. Het werkt dus eigenlijk heel gemakkelijk!

Honden drinkfles in meerdere varianten

De honden drinkfles die ik heb aangeschaft, is er eigenlijk in twee varianten. Zelf heb, zoals eerder gezegd, de wat ‘goedkopere’ variant van AliExpress. Dit omdat ik eerst wilde uittesten of Mila het wel iets vond. Bestel jij liever niet via ‘goedkope websites’? Dan kun je de honden drinkfles natuurlijk ook op andere plekken aanschaffen. Wel is het goed om te weten dat deze nét iets anders werken. De basis blijft hetzelfde, maar de knopjes zijn wat verschillend. Het feit dat je water in het transparante deel van de fles doet, is hetzelfde. Ook bij deze variant hoef je niet bang te zijn dat de fles lekt. Dit komt door het schuifknopje wat aanwezig is. Wanneer het schuifknopje aan de linkerkant zit, betekent het dat de fles ‘op slot’ zit. Wanneer het tijd is om je hond wat water te geven, schuif je allereerst het schuifknopje naar rechts. Dit betekent dat de honden waterfles van het ‘slot’ af is. Vervolgens druk je op de middelste grote knop. Het water zal dan in het gekleurde bakje stromen, waar je hond dan uit kan drinken. Heb je het verkeerd ingeschat en heeft je hond nog helemaal geen dorst? Dan is het goed om te weten dat je het water niet gelijk hoeft weg te gooien. Door de fles omhoog te houden én de drinkknop in te drukken, stroomt het water vanzelf terug in de fles. Zo verspil je onderweg nooit water.

Eigen ervaring van de honden drinkfles

Ik ben al een paar keer gaan wandelen met de drinkfles. Hij is niet zo héél groot waardoor ik hem meestal in mijn hand meeneem. Echter is de fles ook prima mee te nemen in een handtas. De eerste keer dat ik hem tevoorschijn haalde, moest Mila overal even snuffelen (logisch natuurlijk). Echter begreep ze al snel dat ze uit het roze bakje kon drinken. Ondanks dat ik zelf een goedkope variant van Alie Express heb, doet hij het (nog) goed. Echter weet je bij goedkopere varianten natuurlijk nooit hoe lang hij mee zal gaan. Het is voor Mila in ieder geval een echte uitkomst. Zo hoeft ze niet meer uit mijn hand te drinken (wat overigens voor mij ook niet optimaal was). 350 ml is voor Mila perfect, vaak zit er nog een klein beetje in de fles als we terugkomen van een wandeling. Echter mocht je een wat grotere hond hebben die veel drinkt, adviseer ik wel om een maatje groter te pakken. De honden drinkfles is erg diervriendelijk en gemakkelijk schoon te maken als dat nodig is. Ik ben erg blij met deze aankoop en kan het ook iedereen aanraden. Wij nemen hem voortaan iedere wandeling mee!

Honden drinkfles
Honden drinkfles
Honden drinkfles

Gebruik jij zelf ook een honden drinkfles? Laat vooral in de comments weten van welke jij gebruik maakt! Wil je nou meer te weten komen over Mila? Check dan haar eigen Instagram pagina! Wil je meer tips en tricks voor honden? Lees dan verschillende artikelen op de huisdieren rubriek!

Handtekening Esmee

In dit blogartikel is gebruik gemaakt van affiliate links. Wanneer jij via zo’n linkje iets besteld, ontvang ik daar een kleine commissie voor. Jij als koper betaald hier niets extra’s voor. Meer weten? Bekijk dan onze disclaimer.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.