...

Een hondenzwembad van het Kruidvat voor Mila

Mila, mijn shih tzu pup van 7 maanden oud die eigenlijk nog nauwelijks met water in aanraking is geweest. Ze heeft enkel een keer door het water gelopen met haar pootjes bij de Loonse en Drunense Duinen. In het begin vond ze dit al best eng, echter nadat er meerdere hondjes rondliepen durfde ze wat verder te lopen. Het leek mij dan ook leuk om richting de zomer van 2022 te kijken of ze zwemmen misschien leuk zou vinden (Onze vorige shih tzu hield er overigens totaal niet van). Echter vond ik het een té grote stap om haar direct mee te nemen naar een rivier/plas in de buurt.

Ik had al wel eens het woord ‘hondenzwembad’ voorbij zien komen, ik heb me er verder eigenlijk nooit in verdiept of verder naar gezocht. Toen ik bij het Kruidvat was voor zonnebrand, zag ik ineens een hondenzwembad liggen voor €12,99. Je raad het al, deze kon ik natuurlijk niet laten liggen!

Ik heb het hondenzwembad direct aangeschaft, meegenomen en opgezet. Benieuwd naar mijn- en Mila haar ervaring? Lees dan vooral verder.

Verkoeling is belangrijk voor een hond

Er zijn meerdere manieren om jouw viervoeter verkoeling te bieden tijdens de warme zomerdagen. De eerste simpele optie is even een extra knipbeurt geven. Vooral voor hondjes met een lange vacht (zoals Mila) is het niet fijn om de gehele zomer met lange haren te lopen. Een extra knipbeurt kan al erg veel schelen voor het beestje. Daarnaast kun je een eigen plekje maken in de schaduw, zo hebben namelijk tegenwoordig speciale zonnebedden voor jouw hond. Ook kun je zelf ijsjes maken (Dit heb ik zelf nog nooit gedaan, maar zie het wel vaak voorbij komen op Instagram bijvoorbeeld). De laatste optie is natuurlijk; waterpret! Ook dit kan op verschillende manieren. Zo kun je je hond echt laten zwemmen, afkoeling bieden door pootje te baden of een sproeier op te zetten waar ze onderdoor kunnen lopen.

Maar waarom moeten we onze honden verkoeling bieden? Het is namelijk heel leuk om hem te laten zwemmen, maar er zit ook een functionele gedachte achter. Honden kunnen warmte namelijk enkel kwijt via hun mond en voetzolen. Hierdoor zijn ze erg gevoelig voor oververhitting, wat er voor kan zorgen dat je hond (ernstig) ziek wordt. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Onthoud tijdens de warme zomerdagen dus altijd dat je extra op je hond moet letten!

Eerste indruk hondenzwembad van het Kruidvat

Allereerst vond ik het prettig dat het zwembad in een handige, compacte verpakking zat. Het was namelijk een soort ’tasje’ waardoor je hem gemakkelijk overal mee naar toe kunt nemen. Daarnaast is het compact verpakt waardoor je niet mega veel ruimte kwijt bent als je hem bijvoorbeeld in een grotere tas wilt meenemen. Ook is het een voordeel gezien het feit dat je het zwembad altijd weer op een goede manier kunt opbergen.

Het opzetten gaat ook erg gemakkelijk. Je haalt hem uit het tasje en vouwt hem zo open. Je kunt hem direct neerzetten op de plek waar je hem wilt hebben, er hoeft niets opgeblazen te worden. Super handig! Doordat het zo gemakkelijk gaat, is de drempel om hem op te zetten heel laag. Zelfs voor een uurtje zou ik hem erbij pakken. Daarnaast zit er een stop aan de onderkant van het zwembad zodat je hem leeg kunt laten lopen wanneer je wilt. Echter gebruik ik deze zelf nauwelijks en ‘gooi’ ik het zwembad gewoon leeg. Het zwembad is 80cm x 20cm dus erg gemakkelijk in gebruik.

Hondenzwembad
Hondenzwembad
Mila in hondenzwembad

Eigen ervaring

Op 9 mei 2022 heb ik het hondenzwembad voor het eerst opgezet. Het was namelijk een erg warme dag, dus de perfecte gelegenheid om hem uit te testen. Allereerst legde ik een deken onder het zwembad, dit zodat de onderkant in ieder geval zeker niet beschadigd. Daarna heb ik het hondenzwembad op de deken gezet en hem gevuld met de tuinslang. Om het niet té koud aan te laten voelen, heb ik er zelf een paar emmers warm water bijgegooid. Aangezien het niet zo’n héél groot zwembad is, is het zo gevuld.

Toen het hondenzwembad klaar was voor gebruik, had ik Mila naar buiten gelaten. Ze kwam in eerste instantie wel even snuffelen, maar ging er (logisch) niet zelf in. Ik heb haar voorzichtig in het zwembad gezet en ze vond het nog een beetje gek. Wel had ik er een balletje ingelegd waar ze wat achteraan liep, maar veel verder dan dat ging het niet. Maar goed, het was in ieder geval een eerste kennismaking met wat dieper water. Anderhalve week later (18 mei) was het wederom erg warm dus besloot ik nogmaals het hondenzwembad op te zetten. Ik dacht namelijk ‘Hoe vaker ze er mee in aanraking komt, hoe meer ze gewend raakt’. En dit bleek zeker waar te zijn. De tweede keer kwam ze tijdens het opzetten al enthousiast kijken. Ze kan er vanaf de buitenkant niet echt zelf instappen, dus daar heb ik mee geholpen. Wederom heb ik er voor gekozen om het balletje mee te nemen, dit zodat ze zich niet hoeft te vervelen. Waar ze de vorige keer enkel een beetje rondkeek en minimaal achter het balletje aan liep, ging ze nu met haar poot op het water slaan. Ze vond het heerlijk om te zien wat voor effect dat met het water had. Ook speelde ze met het balletje en ging ze met haar snuit steeds in het water. Je zag dat ze er meer plezier in had dan de vorige keer, en dat was erg leuk om te zien!

Hondenzwembad Mila
Hondenzwembad

Een vergelijkbaar hondenzwembad

Zoals eerder gezegd, heb ik het hondenzwembad gekocht bij het Kruidvat. Echter ben ik later nog gaan Googlen en zag ik dat je op veel verschillende plekken een hondenzwembad kunt kopen. Zo hebben ze allereerst op bol.com hondenzwembaden voor verschillende prijzen. Nou moet ik zeggen dat deze over het algemeen wel duurder zijn dan de prijs waar ik het zwembad voor heb gekocht. Naast bol.com zag ik dat ook de action een hondenzwembad verkoopt vergelijkbaar aan mijn gekochte zwembad. Deze is momenteel te koop voor €12,95, een leuke prijs als je het mij vraagt! Er zijn dus verschillende plekken waar jij een zwembad voor je huisdier kunt aanschaffen.

Is jouw hond fan van zwemmen? Of hebben jullie zelf het hondenzwembad van het Kruidvat? We horen graag jullie verhalen!


Handtekening Esmee

In dit blogartikel is gebruik gemaakt van affiliate links. Wanneer jij via zo’n linkje iets besteld, ontvang ik daar een kleine commissie voor. Jij als koper betaald hier niets extra’s voor. Meer weten? Bekijk dan onze disclaimer.

Deel dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Wij Hebben voor Teddy (ook een Shih-Tzu puppy) een schelpenbadje gekocht. Thuis vond hij er niks aan, ook niet als ik er speeltjes in gooide of met de stretcher er naast zodat hij er makkelijk in kan stappen.
    Gisteren weer schelpenbadje gevuld en nu met zijn nichtje Robin (teckel kruising) wilde hij er wel in!

    • Hi Marsha, wat jammer om te horen dat Teddy er niet zo van houd. Bij Mila heeft het ook even geduurd voordat ze het wat vond, maar sommige hondjes houden nou eenmaal niet zo van water. Toch fijn dat Robin er wél van houdt, heb je hem in ieder geval niet voor niets haha 🙂

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.