...

WK voetbal tegenstanders van het Nederlands elftal bekend

Op vrijdag 1 april was de loting voor het WK voetbal 2022 in Qatar en nee dit is natuurlijk geen grap. De loting vond plaats in Doha, Qatar. Er doen 32 landen mee aan het komende WK voetbal. Deze 32 landen werden tijdens de loting verdeeld in acht poules. Dit betekent dat er 8 groepen zijn met daarin 4 landen. In pot 1 komt het gastland, in dit geval Qatar en de 7 landen met de hoogste plek op de FIFA-wereldranglijst. Helaas viel Nederland daar net buiten en daarmee bevonden zij zich dus in pot 2.

De loting heeft ervoor gezorgd dat de 32 landen in 8 poules zijn verdeeld voor het WK voetbal 2022 in Qatar. Aan de hand daarvan is ook meteen het WK speelschema bekend. Hieronder staan de tegenstanders van het Nederlands elftal met daarbij de speeldatum.

ThuisUitSpeeldatumStadionAftrap (Nederlandse tijd)
SenegalNederland21 november 2022Al Thumamastadion17.00
NederlandEcuador25 november 2022Khalifa International Stadium17.00
NederlandQatar29 november 2022Al-Khor Stadium16.00

Zoals je ziet zijn de datums in november, dit klopt. Een WK voetbal in de zomermaanden is gebruikelijk, maar omdat er in Qatar sprake is van extreme hitte wordt het WK in de winter gespeeld. Het wordt dan ook het eerste WK voetbal ooit dat in de winter gehouden wordt.

Het WK voetbal in Qatar vindt plaats van 21 november tot 18 december. Nederland speelt tegen Senegal de openingswedstrijd van het WK. Op zaterdag 17 december zal om 16.00 de troost finale worden gespeeld. De finale van het WK voetbal in Qatar zal plaats vinden op 18 december om 16.00. Om daar te komen zal het Nederlands elftal eerst moeten afrekenen met poule A. Hieronder worden de tegenstanders van het Nederlands elftal uit poule A in kaart gebracht.

Gastland: Qatar

Qatar is een klein land, het land is vier keer zo klein als Nederland en telt slechts 500.000 autochtone inwoners. Toch wil de nationale voetbalploeg van Qatar hoge ogen gooien op het WK in eigen land. Hiervoor is Qatar bezig met een ontwikkelingsprogramma, maar er werden vooral spelers uit andere landen gescout en in de Aspire Academy opgeleid en genaturaliseerd. Het niveau van het nationale elftal is in rap tempo omhoog geschoten. In 2010 stond Qatar nog op plek 112 op de FIFA-wereldranglijst. Inmiddels zijn ze geklommen naar plek 58. Ook is Qatar regerend kampioen van Azië.

Als gastland hoefde Qatar zich niet te kwalificeren voor het WK. Het Nederlands elftal speelde nog nooit tegen Qatar. Sinds 2017 is Félix Sánchez Bas de bondscoach van het nationale elftal van Qatar.

Vlag van Qatar gastland WK voetbal
Foto door Rowen Smith op Unsplash

Senegal

Op papier is de lastigste tegenstander uit poule A Senegal. In de finale van de Afrika Cup werd na penalty’s gewonnen van Egypte en zo won Senegal in 2022 de Afrika Cup. Senegal wist nogmaals te winnen van Egypte en plaatste zich zo voor het WK. Het wordt de 3e WK-deelname voor het land. Het Nederlands elftal speelde nog nooit tegen dit Afrikaanse land. Senegal staat op plek 20 op de FIFA-wereldranglijst.

In het Senegalees voetbalelftal speelt de Liverpool-speler Sadio Mané. Ook een andere bekende naam is Kalidou Koulibaly. Dit zijn spelers waarvan we kunnen genieten tijdens het WK in Qatar. Sinds 2015 is voormalig voetballer Aliou Cissé bondscoach van het Senegalees voetbalelftal.

Vlag van Senegal
Foto door Victor Rutka op Unsplash

Ecuador

Ecuador is een land in het noordwesten van Zuid-Amerika. De hoofstad van Ecuador is Quito, dit is niet de grootste stad van het land. Naar schatting telde Ecuador in 2018 17 miljoen inwoners. Het Ecuadoraans voetbalelftal is bezig aan een opmars met relatief jonge spelers. Ecuador is de nummer 46 van de FIFA-wereldranglijst. De laatste keer dat het Nederlands elftal tegen het nationale elftal van Ecuador speelde was in 2014. In een oefenwedstrijd werd het 1 – 1. Sinds 2020 is Gustavo Alfaro de bondscoach van het Ecuadoraans voetbalelftal.

Kun jij ook niet wachten tot het WK begint?

Vlag van Ecuador
Foto door Jorono op Pixabay.

Handtekening Kevin
Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.