...

Thuis sporten: mijn ideale combinatie sportartikelen!

Heb jij goede voornemens om in 2022 fitter te worden en niet afhankelijk te zijn van de sportscholen? Thuis sporten is een ideale manier om fit te blijven. Thuis sporten is ook de ideale oplossing als je liever geen tientallen euro’s per maand kwijt wil zijn aan een sportschool of gewoon wil genieten van de vrijheid om thuis te kunnen trainen.

Thuis sporten kun je zo uitgebreid doen als je zelf wil. Benieuwd naar welke sportartikelen ik gebruik tijdens het thuis sporten? Lees dan vooral verder!

Thuis sporten met dumbbells

Het voordeel van trainen met losse dumbbells, is dat je meer spieren tegelijkertijd traint. Tijdens het trainen met dumbbells verandert je evenwichtspunt door de gewichten, hierdoor wordt je hele lichaam aan het werk gezet. Je traint dus niet alleen de spier waar de oefening zich op focust maar ook je balans en coördinatie. Dit is dus een groot voordeel van losse dumbbells ten opzichte van een krachtstation. Ik gebruik zelf tijdens het thuis sporten een dumbbellset van 30 kg (2 x 15kg), waarvan ik de gewichten met elkaar kan combineren. De dumbbellset heb ik online besteld op bol.com.

Wanneer je niet weet welke oefeningen je kan doen met losse dumbbells zijn er genoeg filmpjes op YouTube te vinden. Ook kun je een sportapp downloaden waarop de oefeningen te vinden zijn.

dumbbells thuis sporten

Thuis trainen met lichaamsgewicht

Niet iedereen heeft dumbbells thuis om krachtoefeningen te doen. Hoe je dan tijdens het thuis sporten toch krachttraining kunt doen is met je eigen lichaamsgewicht. Waarschijnlijk zeggen de oefeningen: opdrukken, planken en squads iedereen wel iets. Dit zijn oefeningen die je kunt doen om met je eigen lichaamsgewicht te trainen. Het voordeel van trainen met je lichaamsgewicht is dat je er geen attributen voor nodig hebt. Wel zou ik een fitnessmat aanraden wanneer je oefeningen op de grond doet hier maak ik zelf ook gebruik van.

Gebruik van cardio fitnessapparaten

Tijdens de corona lockdown kunnen we gelukkig nog wel naar buiten om een rondje te gaan hardlopen en zo onze conditie op peil te houden. Mocht je toch thuis je conditie op peil willen houden en daarvoor niet de deur uit willen gaan, zijn er altijd nog de cardio apparaten. Cardio oefeningen zorgen ervoor dat je conditie verbetert, wat weer zorgt dat je lichaam sneller zuurstof naar je spieren vervoert. Door regelmatig cardio-oefeningen te doen, wordt de kans of hart- en vaatziektes ook verlaagt. Cardio is dus goed voor iedereen!

Er zijn verschillende fitnessapparaten zo heb je bijvoorbeeld: de loopband, de crosstrainer, de hometrainer en de roeitrainer. Het aanschaffen van een fitnessapparaat is best wel prijzig en dus moet je de overweging maken of je het wel vaak genoeg gaat gebruiken voor je het aanschaft. Zoals ik al eerder heb verteld kun je thuis sporten zo uitgebreid maken als je zelf wil.

Ik zelf maak tijdens het thuis sporten gebruik van een crosstrainer en hometrainer. Ik vind een crosstrainer ideaal omdat je het hele lichaam traint, je gebruikt zowel je armen als benen bij een crosstrainer hierdoor is je hele lichaam in beweging. De hometrainer gebruik ik zelf iets minder vaak als de crosstrainer omdat bij een hometrainer alleen je onderlichaam in beweging is. Het voordeel van de hometrainer is dat het fitnessapparaat niet belastend is voor je spieren en gewrichten.

Ik ben een groot fan van thuis sporten, wel mis ik het sociale aspect van de sportschool. Hopelijk heb ik je met dit artikel kunnen motiveren om thuis te gaan sporten.


Handtekening Kevin
Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.