...

Tompouce bier van HEMA x Lowlander

Nix18: Geen 18, geen alcohol.

Afgelopen weekend was het weer zo ver: een speciaalbieravond met wat vrienden. De biertjes voor de speciaalbieravond worden altijd net over de grens bij Hazeldonk gehaald. Daar zit het Bierparadijs met meer dan 1.500 verschillende bieren. Ook nu was dat weer het geval en werden de biertjes ingeslagen bij het Bierparadijs. Maar deze keer kwam iemand een biertje tegen wat we moesten proberen, namelijk: Tompouce bier van de HEMA. Natuurlijk was de eerste reactie van iedereen: ‘Huh, HEMA tompouce bier, dat is zeker een grap, dat bestaat toch niet’. Maar op de avond zelf was het inderdaad waar en kregen we een blikje met daarop: Lowerlander tompouce I.P.A en een afbeelding van een tompouce met daarop HEMA. Na de speciaalbieravond ben ik het biertje gaan opzoeken en heb ik er wat meer informatie over gevonden. Hieronder zal worden uitgelegd welke soorten tompouce bier er zijn en hoe tompouce bier is ontstaan.

Verschillende soorten Tompouce Bier

Op de speciaalbieravond hadden wij de limited edition tompouce bier van de HEMA namelijk de Lowlander tompouce I.P.A. Dit bier is een soepele milkshake I.P.A ingegoten met sinaasappel en vanille, vol geslaagde sappigheid en een licht pittige afdronk. Het alcohol percentage van het bier is goed te doen, het alcohol percentage is 5.0%. De limited edition van het tompouce bier zit in een oranje blikje van 330 ml.

Ik vond de Lowlander tompouce I.P.A. een lekkere I.P.A. en hij dronk lekker weg. In het begin dacht ik wel “hoe moet ik mij een milkshake voorstellen?”, maar het was gewoon normaal bier. De limited edition tompouce bier van de HEMA en Lowlander zou ik jullie dus zeker aanraden.

Limited edition tompouce bier

Het andere tompouce bier is de Lowlander blonde ale tompouce. Dit bier is een milkshake style blonde ale ingegoten met frisse framboos en subtiele zoetheid en romig vanille. Ook van dit bier is het alcohol percentage 5.0%. De blonde ale van het tompouce bier zit in een roze blikje van 330 ml. Dit bier heb ik zelf dus nog niet op, maar wel alvast gehaald in de winkel om hem uit te proberen.

Roze tompouce bier

Hoe is het bier ontstaan

De tompouce komt in veel verschillende vormen terug, zo heb je de tompouce vlaai, tompouce donut, tompouce olliebol en nu dus ook tompouce bier. HEMA staat natuurlijk bekend om de lekkere worst en de tompouce. Maar wanneer HEMA naar buiten brengt dat er tompouce bier komt, denkt iedereen aan een 1 april grap. Zo moest het ook overkomen en dat is gelukt. Maar het was geen 1 april grap. HEMA en Lowlander hebben samen een heel bijzonder bier gebrouwen! Er zijn zelfs al twee varianten tompouce bier maar dat heb je hierboven al kunnen lezen. De Lowlander tompouce I.P.A. heb ik al geproefd en dat belooft veel goeds voor de Lowlander blonde ale tompouce. De Lowlander tompouce I.P.A. is lekker bier om te drinken op een speciaalbieravond, terrasje, in de zon of op een feestje!

Ik ben heel erg benieuwd naar de Lowlander blonde ale tompouce. Hebben jullie het tompouce bier van HEMA al eens op?


Handtekening Kevin
Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.