...

Hotel in Düsseldorf centrum; Minerva Garni

Een weekendje naar Düsseldorf, altijd een goed idee wanneer je van shoppen houd of culturele bezienswaardigheden wilt bezoeken. Vooral rond de feestdagen is Düsseldorf een erg populaire stad voor toeristen, gezien de kerstmarkt. Een goed, betaalbaar hotel is natuurlijk onmisbaar bij een weekend weg. Zelf hadden wij voor ons weekend gekozen voor een overnachting bij hotel Minerva Garni. We kozen voor dit hotel omdat het er op de foto’s prima uit zag én bovenal omdat het hotel lekker dichtbij het centrum ligt. In dit artikel reviewen we het hotel. Hoe zijn de kamers, hoe is de overall sfeer en is het een aanrader? Heb je nou binnenkort een weekend weg gepland in Düsseldorf maar zoek je nog een hotel? Lees dan vooral verder.

Het inchecken – de receptie

Mocht je via booking.com boeken, dan kun je zelf een verwachtte aankomsttijd aangeven. Zelf kozen wij voor ’tussen 16.00 en 17.00′ zodat we eerst een middag door de stad konden lopen. Wél kwamen we ’s ochtends al aan in Düsseldorf, en dus was het handig als we onze koffers alvast kwijt konden in het hotel. Een voordeel is dan ook dat dit mogelijk is bij hotel Minerva Garni. Van te voren even netjes bellen, en het is geen probleem. Je noemt je naam, ze kijken op de lijst en ze nemen je koffers aan. Zo konden wij dus zonder gesjouw de stad in!

Het is goed om te weten dat er geen receptie aanwezig is in dit hotel, dit was iets wat wij van te voren niet helemaal verwacht hadden. Je komt het hotel binnen middels een cijfercode óf middels een medewerker die toevallig aanwezig is op dat moment. Mocht er niemand aanwezig zijn, kun je het hotel bellen waarnaar je de code krijgt om binnen te komen (deze code staat vervolgens ook op je kamersleutel). Zelf kwamen wij dus om 16.00 binnen en was er niemand aanwezig. Het was even onduidelijk welke kamer voor ons was, waar onze koffers waren én hoe we hier kwamen. De communicatie vanuit het hotel zelf vind ik dan ook een beetje matig. Wél zijn ze telefonisch heel goed bereikbaar, en dus vertelde de jongeman ons precies naar welke kamer we moesten.

De sleutel hing op de deur, en dus was het een beetje een gek gevoel dat iedereen naar binnen kon gaan en zo bij onze koffers kon. Gelukkig was dit niet gebeurd, maar het is wel belangrijk om te benoemen.

Hotel Minerva Garni Dusseldorf

De tweepersoonskamer

Allereerst wil ik benoemen dat de foto’s van de tweepersoonskamer op booking.com anders waren dan hoe de kamer er in het echt uitzag. Wellicht zijn we door omstandigheden naar een andere kamer overgeplaatst, óf de foto’s kloppen gewoon daadwerkelijk niet. Eerlijk gezegd was de kamer op de foto’s (en dan voornamelijk de badkamer) mooier. Maar dat mag de pret niet drukken, als de kamer maar schoon is zeg ik zelf altijd.

Zoals je wellicht op de foto’s al ziet, oogt de kamer een beetje oubollig. Voor een luxe, moderne kamer hoef je dus niet bij hotel Minerva Garni te zijn. Wél heeft de kamer in principe genoeg faciliteiten. Allereerst het bed welke (naar mijn mening) erg lekker ligt. Een nadeel van het bed is dat de lichtknop zich hier op een heel onhandige plek bevind. Namelijk achter het hoofdkussen van degene die aan de buitenkant slaapt. Hierdoor heb je nog wel eens kans dat je ’s nachts ineens het licht aanzet zonder dat je het door hebt.

Verder is er een bureau met stoel aanwezig. Hier staan ook twee flesjes water die je kunt gebruiken. Daarnaast is er een kledingkast met wat kledinghangers, handig om je jas in op te hangen! Ook is er een tv én een spiegel aanwezig. In principe heb je tijdens een stedentrip niet heel veel meer nodig op een kamer.

Hotelkamer Dusseldorf
Hotel Dusseldorf

De badkamer

Badkamer hotel dusseldorf

Een verhaal apart is de badkamer, deze verschilde dus enorm qua hoe het op de foto stond en in het echt. Waar wij het meeste van schrokken, was het toilet. Deze zit vrijwel met de zijkant tegen de muur aan. Hoe kun je hier in godsnaam fatsoenlijk op zitten? Vooral mensen die wat gezet zijn, zullen hier niet comfortabel kunnen zitten. Hier is echt heel slecht over nagedacht.

Verder kun je wellicht op de foto al zien dat het een zeer kleine ruimte is. Je kunt er dan ook niet met twee personen tegelijk instaan. Wél kan bijvoorbeeld een iemand zijn tanden poetsen en iemand anders douchen.

De douche zelf is ook vrij klein, maar persoonlijk heb ik hier heerlijk gedoucht. Het was een fijne straal waar je ook gemakkelijk je lange haren mee kunt uitspoelen. Daarnaast is er een fles shampoo/zeep van het hotel aanwezig. Mocht je echt op zoek zijn naar kwalitatieve shampoo, dan zul je het zelf mee moeten nemen.

In principe is alles in de badkamer aanwezig, het nadeel is gewoon dat het erg klein is. Ook merk je op sommige plekken slechte afwerking. Maar als je hier doorheen kunt kijken, is het prima te doen.

Het ontbijt

Wij boekte de hotelkamer inclusief ontbijt en zagen bij aankomst al dat de ontbijtzaal niet heel groot was. Je kunt in het hotel ontbijten tot 11.00 (in ieder geval in het weekend). Zelf besloten wij om rond 10.15 te gaan ontbijten, zodat we wel nog even konden uitslapen. Van de ongeveer 7 tafeltjes, was er toen pas 1 bezet. Ondanks dat wij redelijk ‘laat’ kwamen, was alles nog vrij ver gevuld. Het ontbijt is naar onze mening niet héél uitgebreid maar wel gewoon prima. Zo heb je er verschillende dingen:

  • Hard broodje of boterham
  • Vers fruit
  • Diverse soorten kazen en vleeswaren
  • Gekookt en gebakken ei
  • Yoghurt met diverse soorten muesli/cruesli
  • Koffie, thee, water, jus d’Orange en multivitamine
  • Zoet beleg zoals pasta en jam

Hetgeen wat je dus eventueel mist is echt een chocoladebroodje, croissantje, pannenkoekje etc. Ook was er geen hele ruime keus qua zoet beleg zoals pindakaas of hagelslag. Wij hebben hier prima gegeten, maar je moet geen overbodige luxe verwachten. Daarnaast is het ontbijtbuffet in een hele kleine ruimte. Als je hier met andere mensen staat, kan het nog wel eens op je zenuwen werken. Daarom wachtte wij vaak tot iedereen klaar was met halen.

Ontbijt Minerva Garni
Ontbijt Minerva Garni

Eindoordeel hotel Minerva Garni in Düsseldorf

De overall sfeer van het hotel is wat mij betreft niet heel goed. De binnenkomst is oubollig en kaal en ook onze kamer was zeer oubollig. Echter maakt dat voor mij niet heel veel uit als ik een weekend naar Düsseldorf ben. Ik ga namelijk om heel de dag weg te zijn en enkel in het hotel te slapen. Wil je toch een hotel waar je je echt verwelkomt voelt en waar je een wat langere tijd in je kamer kan doorbrengen? Dan zou ik hotel Minerva Garni afraden.

Zoals hierboven vernoemd vond ik de badkamer erg klein en het toilet een erg groot nadeel. Verder hebben wij een prima nacht gehad in dit hotel. Vind je een beetje basic niet erg? Dan is het hotel prima voor 1 (of eventueel 2) nachten.

Een erg groot pluspunt van het hotel is de ligging, en hier hebben wij het zelf ook allemaal voor gedaan. Je loopt de straat van het hotel uit, gaat naar links en bent binnen 5 minuten bij het begin van het centrum waar je dus de winkels al tegenkomt. Dit was voor ons echt perfect!

Wil je meer artikelen lezen over bijvoorbeeld verschillende leuke plekken in Duitsland of andere hotels? Bekijk dan hier al onze Duitsland blogs.

Handtekening Esmee
Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.