...

Review: Is de Meroda foundation je geld waard?

Wellicht heb je er al wel eens van gehoord, het kwam de afgelopen tijd namelijk heel vaak voorbij; de Meroda Changing foundation. Of te wel, de foundation die zich aanpast aan jouw huidskleur. Zelf zag ik het vaak voorbij komen op Instagram bij influencers, maar echt overgehaald werd ik niet. Ik geloof namelijk niet helemaal in de aanprijzingen van influencers. Wél vond ik het enorm interessant om te horen dat er een foundation bestond die naar jouw huidskleur kleurde. Ik heb zelf namelijk een vrij lichte huid en dus is een goede foundation vinden altijd drama. Toen ik hoorde dat mijn vriendinnen hem gebruikte en erg enthousiast waren, kon ik het natuurlijk niet laten. Zo heb ik nu een ‘Perfect match bundel’ in huis en ga ik jullie in dit artikel meenemen naar mijn ervaringen van zowel het merk als de foundation. Benieuwd? Lees dan vooral verder!

De website van Meroda

De website van Meroda ziet er als je het mij vraagt erg strak en chique uit. Ik vind het zelf altijd belangrijk als een website duidelijk is, vooral tijdens het bestelproces. Het kleurgebruik en de foto’s stralen naar mijn mening rust uit, en dat is prettig. De menustructuur laat goed zien waar je wat kunt vinden zoals de producten zelf óf meer informatie over het merk zelf.

Het bestelproces wijst zichzelf. Je kunt artikelen gemakkelijk in je winkelmandje stoppen en daarna je winkelmandje afrekenen. Net zoals bij vele andere webshops dien je je adresgegevens in te vullen, zie je of het artikel op voorraad is, kun je de prijs checken en een eventuele kortingscode invoeren. Tip: Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief, krijg je een kortingscode. Doe dit altijd eerst voordat je je eerste bestelling plaatst.

De verschillende producten

Meroda staat bekend om hun changing foundation, maar ze hebben wel meer dan dat. Het assortiment is niet heel uitgebreid, maar het is wel goed om te weten dat ze meerdere producten hebben. Ieder product hebben ze maar in één soort, behalve de universal concealer en foundation (hierbij heb je namelijk verschillende kleuren).

 • Waterproof mascara
 • Eyeliner
 • Make-up kwast
 • Universal- en changing foundation
 • Universal concealer

Voornamelijk wordt er over de changing foundation gesproken. Over alle andere producten heb ik zelf nog nauwelijks gehoord.

Bundels

Wanneer je op de website van Meroda kijkt, zie je tussen de product pagina veel bundels staan. Hiermee krijg je korting als je meerdere producten tegelijkertijd koopt. De bundels zijn heel uiteenlopend. Zo kun je kiezen voor twee foundations met een kwast, of een foundation met concealer en eyeliner. Alles is in principe mogelijk.

Zelf heb ik gekozen voor de ‘Perfect Match bundel’. Hierbij krijg je tweemaal de changing foundation én een foundation/concealer 2-in 1 kwast. Je koopt deze bundel momenteel voor €52,40. Normaal gesproken is de foundation zelf al €26,95. Koop je deze twee keer los? Dan kom je op een totaalbedrag van €53,90. De Perfect Match bundel zorgt er dus eigenlijk voor dat je er gratis een make-up kwast bijkrijgt. Zelf ben ik altijd erg gevoelig voor dit soort deals haha. Daarnaast was ik stiekem ook wel erg benieuwd naar de kwast.

perfect match bundel
Meroda Perfect match bundel
Meroda perfect match bundel
Meroda Perfect match bundel

Review Meroda: Eerste indruk

Op de website van Meroda wordt gezegd dat wanneer je vóór 23:59 een bestelling plaatst en betaald, je het de volgende dag in huis hebt. Bij mij zelf duurde het een dagje langer, wat ik geen probleem vind. Vertraging bij de post kan natuurlijk altijd. Overigens vind ik binnen twee dagen alsnog snel. De bestelling komt binnen in een gewoon simpele kartonnen doos. Enkel de producten zaten er in, geen briefje of orderbevestiging. Dit vind ik zelf altijd jammer. Bij veel webshops krijg je tegenwoordig een visitekaartje of iets anders leuks waarop ze je bedanken. Daarnaast vind ik het altijd gewoon praktisch om een orderbevestiging te ontvangen. Maar goed, de producten zaten er netjes in dus dat is het belangrijkste!

Zowel de foundation als de 2- in- 1 kwast zat verpakt in plastic. Wanneer je vervolgens alles uit de verpakking haalt, zie je pas hoe mooi de details zijn. Vooral de kwast, ziet hij er niet prachtig uit?

Huidskleur foundation
Meroda changing foundation ingrediënten
Meroda foundation
Meroda changing foundation
Meroda makeupkwast
Meroda 2-in-1 bulld & conceal brush

Review Meroda foundation

Eindelijk is het tijd om de Meroda foundation uit te proberen. Zoals hierboven al eerder gezegd, heb ik een best lichte huidskleur van mijzelf. Daarom was ik erg benieuwd of de foundation niet té licht uit zou vallen. Zodra je de foundation op je hand doet (dit doe ik zelf altijd) ziet het er echt wit uit. Zodra je het gaat uitsmeren, begint hij direct te verkleuren. Echt een apart effect om te zien gebeuren! De foundation smeert gemakkelijk uit en is niet extreem mat of extreem glanzend. Het is een fijne textuur om mee te werken, zeker in combinatie met de kwast. Of de kwast nou écht beter is dan alle andere kwasten die ik thuis heb, durf ik niet per se te zeggen.

Over de kleur valt veel te zeggen. Ik vind zelf dat de foundation vrij donker kleurt op mijn huid (Op de hand valt het nog niet zo heel erg op, maar op het gezicht wel). Het is dus zeker een fijne foundation in gebruik, maar of het écht naar je eigen huiskleur aanpast? Nee, daar ben ik het niet helemáál mee eens. Verder is het een prima foundation en ben ik ook zeker tevreden. Ik gebruik hem zelf voornamelijk als ik naar een feestje ga of gewoon in het weekend. De foundation is dus zeker je geld wel waard, maar valt (bij mij) iets donkerder uit. Niet zó donker dat ik hem niet meer op kan, maar het is wel een echt verschil met mijn eigen huidskleur. Verder ben ik fan!

Swatch foundation
swatch meroda

Hebben jullie ervaring met de Meroda changing foundation, of misschien met andere producten van het merk? Ik ben erg nieuwsgierig naar jullie mening hierover. Laat het vooral weten in de comments.

Handtekening Esmee

Deel dit bericht

12 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Ik heb de foundation ook, bij mij kleurt hij wel mooi naar mijn eigen kleur. Jammer dat hij voor jou toch nog wat te donker is! Ik hoop dat je nog een goede foundation voor jouw lichte huid kunt vinden.

  • Ja helaas is het met zo’n lichte huidskleur bijna onmogelijk haha. Maar verder vind ik hem heel fijn en goed genoeg voor feestjes etc. 🙂 Leuk om te lezen dat jij hem ook hebt en hij perfect werkt voor jou!

 2. Wat een fijne, eerlijke en uitgebreide review! Ik had er eerlijk gezegd nog niet van gehoord maar ik ben er wel nieuwsgierig naar geworden.

  • Wat grappig om te lezen dat je er nog nooit van had gehoord! Bij mij kwam het namelijk heel vaak voorbij.. Het is zeker een leuk product om te testen! En zoals je ziet in de reacties werkt hij bij Nienke wel erg goed. Met mijn extreem lichte huid is het gewoon wat lastiger, maar het is wel een heel fijne foundation verder.

 3. Als het echt zou werken, zou het ideaal zijn. Maar een tint te donker hij een licht kleurig gezicht is ook niet alles

  • Daar heb je zeker gelijk in. Het is wel een hele fijne foundation verder dus ik denk dat iedereen die niet zo’n extreem lichte huid als ik heeft, het product heel goed kan gebruiken 🙂

 4. Dit wil ik ook echt graag eens uitproberen! Foundations zijn al snel te donker of te licht, of veel te roze voor mijn huidskleur, dus vaak mix ik 2 kleuren om het beter te laten matchen met mijn huid. Wel jammer dat ‘ie bij jou net wat te donker uit is gevallen. Ik kan alleen niet op de website terugvinden of de foundation ook dierproefvrij is. Heb jij daar iets over gelezen?

 5. Zelf had ik hem ook nog niet langs zien komen, klinkt wel heel fijn. Geen idee of het bij mij zou werken, wie weet dat ik het eens probeer

  • Hi Valerie, dank je wel voor je reactie. Wat toevallig om te zien dat toch nog wat mensen er nooit van hebben gehoord. Het is zeker het proberen waard 🙂

 6. Ik heb een zelfde soort foundation van een ander merk en ik heb ook een erg lichte huid. Precies hetzelfde probleem als jou: foundation is te donker. Ik kan hem alleen gebruiken in de zomer als ik wat meer kleur op de wangen heb

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.