...

Een overnachting in Erlangen

Op de terugweg van onze vakantie naar Hongarije hebben we een overnachting in Erlangen gehad. We zijn er dus rond het avondeten aangekomen en de volgende dag rond begin middag weer vertrokken. Ben je benieuwd naar onze vakantie in Hongarije? Lees dan de Hongarije blogs die we online hebben staan. Ben je benieuwd wat er allemaal in Erlangen te doen is? Lees dan mee!

Hotel Holiday Inn Express Erlangen

Tijdens onze tussenstop in Erlangen verbleven we in Hotel Holiday Inn Express. Hieronder lees je onze indruk over het hotel zelf, denk hierbij bijvoorbeeld aan: het ontbijt, de lobby, parkeerplaats en buitenkant. Daarnaast worden ook de kamers beschreven.

Het hotel

Bij aankomst zag het hotel er van buiten verzorgd en modern uit. Onder het hotel is een parkeergarage aanwezig waar je tegen betaling (van €15,-) 24 uur je auto kan parkeren. Vanuit de garage kon je met een lift naar de etage van de service balie. Hier moesten we ons aanmelden en kregen we de pasjes voor de kamers. Toen zijn we naar de kamer gegaan om ons om te kleden en daarna te gaan eten. Over de kamers vertel ik je zo meer. Bij terugkomst in het hotel wilde we nog een drankje doen bij het hotel voor we naar onze kamers gingen. Achter het hotel had je een klein terrasje waar we nog even lekker buiten hebben kunnen zitten. Je drankje kon je aan de bar halen.

We hadden de kamers geboekt inclusief ontbijt dus de volgende ochtend was het tijd voor het ontbijt. Er was voldoende ruimte waar je rustig kon gaan zitten. Dit is erg fijn als je in de ochtend even je eigen ruimte nodig hebt. Er was voldoende keus in eten en drinken bij het ontbijt. Zo had je bijvoorbeeld de keus uit: gewone broodjes en luxere broodjes. Ook kon je kiezen tussen een gekookt of gebakken ei. Wat leuk was bij dit ontbijt, was een pannenkoeken machine. Met een druk op de knop werd er automatisch een pannenkoekje voor je gemaakt. Bij het ontbijt had je ook voldoende fruit liggen, zo kon je kiezen uit watermeloen, druiven en aardbeien. Het ontbijt was erg lekker!

Holiday Inn Express Erlangen
Bar Holiday Inn Express Erlangen
Ontbijt ruimte Holiday Inn Express Erlangen

De kamer

Omdat we met 4e waren, hadden we twee 2 persoonskamers geboekt. We kregen dan ook kamernummer 115 en 116. Je zou denken dat deze kamers naast elkaar zitten, maar je raadt het waarschijnlijk al: kamer 115 zat aan het eind van de gang en kamer 116 zat in het midden de andere kant op waar de nieuwe telling van de kamers begon. Dit is niet ideaal, maar we gebruikte de kamers toch alleen om te slapen dus verder geen groot probleem. Wat wel opviel was dat er onderweg naar de kamers op de gang een aantal lege blikjes bier en lege flesjes stonden. Dit is maar een klein minpunt, maar het oogt natuurlijk verzorgder als het gewoon opgeruimd zou zijn.

De kamer zelf zag er modern en strak uit en was zoals het hoort goed schoon gemaakt. Natuurlijk het belangrijkste is de bedden test, die is zeker geslaagd! Het bed lag namelijk erg lekker. Aan beiden kanten van het bed had je een nachtkastje. Ook staat er een extra stoel in de kamer met een tafeltje waar je je spullen op kwijt kunt. De badkamer met daarin een wc, wastafel en douche zag er ook heel goed uit. De douche zelf was ook erg fijn. Daarnaast heeft de kamer ook airconditioning wat een pluspunt is.

Bed Holiday Inn Express Erlangen
stoel Holiday Inn Express Erlangen
Badkamer Holiday Inn Express Erlangen
Badkamer Holiday Inn Express Erlangen

Restaurant Drei Linden

Voor het avondeten liepen we het centrum van Erlangen in. In de auto onderweg naar de tussenstop zeiden we met zijn 4e tegen elkaar dat we allemaal schnitzel wilde eten omdat dat iets typisch Duits is. Toen we in het centrum liepen, zagen we genoeg terrassen. Echter werd op de meeste plekken de Italiaanse keuken geserveerd, denk hierbij aan pasta en pizza. Omdat wij op zoek waren naar schnitzels, zijn we hier voorbij gelopen. Na een paar minuten hebben we Google Maps erbij gepakt om te kijken waar we het beste konden gaan eten. Op Google Maps zagen we het restaurant ‘de Drei Linden’. Tijdens het lezen van de recensies kwam er al snel naar voren dat het grote schnitzels waren en dat vrijwel niemand hem op kreeg. We moesten een klein half uurtje lopen naar de Drei Linden, maar dat was het voor ons waard.

Eenmaal aangekomen bij het restaurant, hebben we een plekje gezocht. Al snel viel op dat mensen met broodtrommels, bakjes en aluminium folie rond liepen en allemaal schnitzels mee naar huis namen. Het was dus echt veel! Omdat we waren voorbereid hebben 2 van ons gekozen voor een half portie (2 schnitzels). De andere 2 hadden gekozen voor een heel portie (4 schnitzels).

Toen we de borden kregen, was het eerst lachen dat het niet normaal was hoeveel schnitzel je kreeg. Het zijn niet de lekkerste schnitzels die we ooit gegeten hebben en sommigen waren wat droog maar buiten dat hebben we lekker gegeten. Helaas hebben ook wij niet alle schnitzels op gekregen omdat het gewoon echt te veel is. Tip voor het restaurant: doe de porties kleiner en focus iets meer op dat de schnitzels vers zijn. Verder is het een heel goed restaurant en niks te klagen. In ieder geval genoeg saus aanwezig. Waar je soms kleine zakjes moet kopen, stonden hier de tubes saus op tafel.

Het centrum van Erlangen

Centrum Erlangen

Na lekker geslapen te hebben, wilde we voordat we onze terugreis zouden vervolgen nog even het centrum van Erlangen bezoeken wanneer de winkels open waren. Dit hebben we dan ook gedaan. Erlangen heeft in het centrum genoeg winkels zitten en je kunt er dus erg goed winkelen. De diversiteit is groot, van kledingwinkels tot winkels voor spullen in huis. Het zit allemaal bij elkaar in dezelfde straat. Wanneer je door deze straat loopt, kom je verschillende pleintjes tegen. Het is een erg levendig centrum. Richting het station van Erlangen staan ook veel taxi’s. Zelf zijn we een aantal winkels ingegaan en hebben we nog een ijsje gegeten. Daarna hebben we onze terugreis weer vervolgd dus hebben we niet heel Erlangen gezien, maar het centrum heeft genoeg te bieden.

Ben je zelf in de buurt van Erlangen en zoek je een plek om te overnachten? Dan is de plaats Erlangen zeker een aanrader om te gebruiken voor de tussenstop. Erlangen heeft een levendig centrum met voldoende winkels en restaurantjes.

Handtekening Kevin

In dit blogartikel is gebruik gemaakt van affiliate links. Wanneer jij via zo’n linkje iets besteld, ontvang ik daar een kleine commissie voor. Jij als koper betaald hier niets extra’s voor. Meer weten? Bekijk dan onze disclaimer.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.