...

Een fietstour door Boedapest

Zoals in onze vorige blog vermeld, zijn we op 11 juli een dag naar Boedapest gegaan. Uit eerdere ervaring bleek dat een fietstour in een stad met veel bezienswaardigheden erg goed bevalt. Zo hebben we ook een keer een fietstour gehad door Parijs en door Praag. Hierdoor hebben we ook voor Boedapest een fietstour op de planning gezet.

In dit artikel nemen we je mee in onze ervaring betreft de fietstour en de praktische informatie. Twijfel je of een fietstour iets voor jou is of ben je gewoon benieuwd? Ga dan vooral door met het lezen van deze blog.

Fietstour door Boedapest

Fietstour met een Nederlandse gids

Wanneer je op internet gaat zoeken voor een fietstour door Boedapest, zijn er veel verschillende soorten aanbieders van de fietstour. Echter vinden wij het zelf erg fijn wanneer je met een Nederlandse gids de fietstour kan doen. Dit omdat je het verhaal dan makkelijk kan volgen, maar ook de interactie gaat dan makkelijker. Wanneer je zelf een vraag wil stellen hoef je niet na te denken over hoe je het in een andere taal goed verwoord. Hierdoor ontstaat er ook een betere interactie met de gids en wordt het naast een informatieve tour ook een leuke fietstour. Daarom hebben wij gekozen voor een fietstour met een Nederlandse gids van Bajabikes.

Praktische informatie fietstour door Boedapest

We moesten redelijk vroeg op staan omdat we voor Boedapest toch nog 1 uur en 35 minuten moesten rijden en de fietstour begon om half 11. De locatie waar de fietstour begon was ideaal. Het meeting point is namelijk op het plein bij de Szent István Bazilika. Onder dat plein bevindt zich de Bazilika Garage waar je gemakkelijk je auto kunt parkeren.

Wij waren met 4 personen en er sloten nog 2 andere Nederlanders bij ons aan waarmee we de fietstour samen hadden. Tijdens de fietstocht zouden we alleen in het gedeelte ‘Pest’ de highlights gaan bekijken. Deze highlights zijn van te voren al bekend, dus je weet voor het fietsen al wat je gaat zien en waar je dus later op de dag nog tijd voor moet maken om te bezichtigen. Tijdens onze fietstocht door Boedapest hebben we de volgende negen highlights gezien:

  • De Szent István Bazilika
  • Plein van de vrijheid
  • Parlementsgebouw
  • Nagymezo Utca
  • Andrassy Straat
  • Het stadsbos
  • Het badhuis Szechinyi
  • Heldenplein
  • De Synagoge

Tijdens de fietstour zijn we ook nog op andere plekken gestopt en werd er door de gids nog wat extra informatie gedeeld over andere gebouwen die we tegen kwamen. Alle bezienswaardigheden waren erg mooi om te zien, maar ook het verhaal wat werd verteld was erg informatief en geeft een gebouw een echt verhaal. Dat is dus de extra toevoeging van het rondfietsen met een gids. Wat wijzelf een groot pluspunt vonden, was de Nederlandse gids Peter die veel gebruik maakte van interactie en ook leuke weetjes en feitjes deelde. De lokale gids gaf tijdens de tour ook regelmatig tips voor restaurants en de leukste tentjes in de stad.

Fietstour door Boedapest
Boedapest
Boedapest

Raden wij de fietstour door Boedapest aan?

Wij vonden de fietstour erg leuk en informatief, zeker een aanrader dus! Doordat je fietsend de stad doorgaat, ben je lekker actief bezig. Echter fiets je steeds maar hele korte stukjes omdat je vaak stopt, hierdoor is het voor alle fietsers toegankelijk. Het grootste voordeel aan deze fietstour vonden wij, zoals hierboven gezegd, de Nederlandse gids. Je kunt alle vragen stellen die je maar kunt bedenken en het verhaal vanuit de gids is gemakkelijk te volgen.

Ben je nu benieuwd naar de rest van onze dag in Boedapest? Lees dan ons eerder geschreven artikel over een trip naar Boedapest.

Handtekening Kevin

In dit blogartikel is gebruik gemaakt van affiliate links. Wanneer jij via zo’n linkje iets besteld, ontvang ik daar een kleine commissie voor. Jij als koper betaald hier niets extra’s voor. Meer weten? Bekijk dan onze disclaimer.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.