...

Een bezoek aan Keszthely

Keszthely is een stad gelegen aan het westen van het Balatonmeer met ongeveer zo’n 21.000 inwoners. De stad Keszthely ligt dichtbij het bekende openluchtkuuroord Héviz en was voor ons op de weg naar het kasteel Szigliget. Op 12 juli zijn we eerst aan het einde van de ochtend naar Szigliget gereden om de kasteelruïne te bezoeken, hier hebben we eerder al een blog geschreven. Nieuwschierig? Bekijk dan hier onze blog over het kasteel Szigliget.

Na het bezoek aan de kasteelruïne in Szigliget besloten we om op de terugweg Keszthely te bezoeken. Benieuwd naar wat er te doen is in Keszthely en wat wij allemaal gezien hebben? Lees dan vooral verder!

wow hungary

Het Festetics Kasteel

Het Festetics kasteel staat in hartje centrum van de stad Keszthely en is een van de grootste paleizen in Hongarije. Het kasteel dat de familie Festetics bouwde, werd ook wel paleis genoemd. Het kasteel werd gebouwd op de ruïnes van een vroeger kasteel in de stad Keszthely. Het kasteel dat bestaat uit brede gangen en 101 kamers is omringd door een mooi park. In het omliggende park zie je kleurrijke bloemperkjes, standbeelden en een ‘wow Hungary’ beeld waar het leuk is voor toeristen om een foto mee te maken. Dit hebben wij natuurlijk zelf ook even gedaan. We hebben het Festetics kasteel alleen van buiten bezichtigd, maar het kasteel heeft ook aan de binnenkant nog veel te bieden.

Er is onder andere een mogelijkheid om een rondleiding te nemen door het kasteel. Tijdens de rondleiding krijg je inzicht in het 18e– en 19e-eeuwse aristocratische leven met een route langs hoge plafonds, open haarden, paleiselijke vertrekken en de historische meubels. In het kasteel bevind zich een bibliotheek met zo’n 100.000 boeken, een rijtuigmuseum en er is een jachtmuseum. Er wordt wel apart entree gevraagd voor het kasteel en de musea. Het is goed om te weten dat dit alles dagelijks is geopend.

Tuin bij Festetics kasteel Keszthely
de voorkant het Festetics kasteel in Keszthely
de achterkant van het festetics kasteel in Keszthely

Winkelstraat Keszthely

Omdat wij nog handdoeken en schoenen zochten, wilde we ook nog even in een aantal winkels kijken. Vanuit de tuin van het kasteel liep je zo de straat met de winkels in. Alles zit dus vrij dicht bij elkaar wat wijzelf een pluspunt vonden. Er was een leuke straat met restaurantjes, kledingwinkels, schoenenwinkels en goedkope winkels met hebbedingetjes. Daarnaast viel het ons op dat op veel plekken schepijs werd verkocht, om de 100 meter zag je wel een nieuwe kraam staan.

Het is een levendige straat en aan het eind kom je uit op het hoofdplein van Keszthely. Als je vanaf de richting van het Festetics Kasteel komt, kijk je meteen tegen een middelbare school en de Our Lady of Hungary kerk aan. Dit geeft een heel mooi plaatje en is de moeite waard om even langs te lopen.

het hoofdplein van Keszthely

Eindoordeel Keszthely

Gezien het grote kasteel/paleis omringt door een park, de winkels én het hoofdplein met onder andere de kerk is de stad Keszthely zeker een aanrader. Wij hebben Keszthely zelf op de terugweg van de kasteelruïne in Szigliget bezocht. Hierdoor hebben we natuurlijk niet heel de stad gezien, maar voor ons was het bezoek aan Keszthely perfect. We hebben genoten van de gebouwen die we gezien hebben en we hebben nog een aantal winkeltjes kunnen bezoeken. Dit was waar wij naar op zoek waren. Echter denk ik dat Keszthely zeker genoeg te bieden heeft. Zo kun je ook een rondwandeling doen door het Festetics Kasteel en de tuin. Dus mocht je nog iets zoeken aan het Balatonmeer waar je je een middag kunt vermaken, bezoek dan Keszthely.

Handtekening Kevin
Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.