...

Een weekend weg in Lemmer; Wat te doen?

Ongeveer drie weken geleden verbleef ik een weekend in het plaatsje Lemmer. Ik had hiervoor weinig research gedaan qua wat er in de buurt allemaal te doen is. Wél wist ik dat het geen mega groot plaatsje zou zijn. Toch zijn er nog genoeg leuke dingen te beleven in de omgeving wanneer je een weekend weg bent in Lemmer. In deze blog laat ik je zien wat je allemaal kunt doen wanneer je in Lemmer bent. Benieuwd? Lees dan vooral verder!

Het strand van Lemmer

Vrijwel het eerste wat ik tegenkwam toen ik vanuit het hotel richting het centrum liep, was het strand. Je kan je auto gemakkelijk dichtbij het strand parkeren en het voordeel is dat het je niets kost. Er is namelijk een vrij grote gratis parkeerplaats op loopafstand van het strand. Aangezien ik zelf in april ben geweest, was het op dat moment vrij rustig op het strand. Het was wel een aangename temperatuur, maar niet écht bikini- of strandweer. Ik durf dus niet te zeggen hoe druk het strand bezet is in de zomertijd. Het strand is niet méga groot, maar er kunnen genoeg mensen zitten/liggen. Ook is er een mooie strandtent aanwezig genaamd; Beach Club Lemmer. Hier kun je terecht voor wat lekkers te drinken of eten. Ook heb je vanaf het terras een prachtig uitzicht over het strand. Veel mensen die aanwezig waren op het strand hadden een hond bij. Dit omdat honden hier van 1 oktober tot 30 april mogen loslopen. Mocht je tussen deze periode met je hond op vakantie zijn rondom Lemmer, dan is dit zeker leuk om even een kijkje te nemen.

Strand Lemmer

Het centrum van Lemmer – de haven en terrasjes

Haven Lemmer

Wanneer je een weekend gepland hebt naar Lemmer, is het goed om te weten dat het plaatsje zelf niet mega groot is. Je kunt je zeker vermaken op een van de vele terrassen, maar je kunt niet urenlang door het centrum lopen. Een erg groot pluspunt aan het plaatsje vind ik de haven. Wanneer je door het centrum loopt, ervaar je de smalle paden langs de haven met terrasjes die op het water uitkijken. Dit vind ik zelf altijd erg gezellig. Voornamelijk met mooi weer kun je hier dus heerlijk genieten op een terrasje, kijkend naar de verschillende boten die voorbij komen varen. Zelf heb ik bij ‘Restaurant Cafe Centrum’ op het terras gezeten. De lunch was hier erg lekker en naar mijn gevoel was dit een wat rustigere plek om te zitten.

Verder vindt je in het centrum nog enkele winkels. Zo heb je er verschillende supermarkten, drogisten, een kledingwinkeltje en verschillende kaas- en andere specialiteiten winkels. Mocht je echt een dagje willen shoppen, dan kun je beter naar een omliggende stad gaan.

Winkelen in Sneek

Ben je iemand die graag een dagje gaat shoppen? Dan ben je, zoals eerder gezegd, niet helemaal aan het juiste adres in Lemmer. Gelukkig ligt een wat grotere stad, namelijk Sneek, op ongeveer 20 minuten rijden vanaf Lemmer. Hier kun je zeker een dagje gezellig winkelen. Je vindt er diverse winkels zoals onder andere de Hunkemöller, Hema, Only, Kruidvat, Sting, Esprit en Open32. Wanneer je op zoek bent naar een specifieke winkel, adviseer ik je om van te voren even te zoeken via Google. Zo zie je direct of de desbetreffende winkel in Sneek te vinden is. Er is Sneek een vrij grote stad dus verwacht ik dat iedereen er wel terecht kan. Wanneer je rust nodig hebt tussen al het shoppen door, kun je op verschillende plekken op het terras gaan zitten. Wel zal het met mooi weer erg druk zijn op de terrasjes en is het hopen op nog een plekje. Sneek is zeker de moeite waard om een dag naar toe te gaan wanneer je een weekend Lemmer op de planning hebt.

Stad Sneek

Ben jij al wel eens in Lemmer geweest? Laat dan vooral weten wat jouw tips zijn in omgeving Lemmer.


Handtekening Esmee
Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.