...

Een overnachting in Passau

Op vrijdag 8 juli om 04:00 was het zo ver, de vakantie naar Hongarije ging van start. Heerlijk 8 dagen genieten aan het Balatonmeer in Balatonmáriafürdő. Echter is Hongarije een flink stuk rijden vanuit het Brabantse Kaatsheuvel. Daarom is er voor gekozen om een tussenstop met overnachting te houden in Passau (Duitsland). In dit artikel nemen we je mee naar onze ervaring in Passau. Hierna volgen natuurlijk nog veel meer blogartikelen over onze vakantie in Hongarije. Lees je mee?

Gasthof Pension Zur Triftsperre Passau

Na ongeveer 10 uur, inclusief tussenstops, waren we aangekomen bij het hotel. De weg er naar toe was soms een beetje spannend. De weg was eigenlijk maar groot genoeg voor één auto, echter kon je soms tegenliggers krijgen. Gelukkig reed ik niet zelf en zijn we veilig aangekomen.

Wat ons bij aankomst gelijk opviel, was het terras/de tuin van het hotel. Hier kon je namelijk zitten onder een overkapping met vele druiventrossen, wat er erg leuk uitzag. Hier hebben we dan ook een drankje gedaan gezien we moesten wachten tot we konden inchecken. Er waren meerdere mensen een drankje aan het drinken of wat aan het eten. Sommige mensen hadden ook hun hond bij, het is dus een diervriendelijk terras.

Buiten terras

De hotelkamers

Slaapkamer

Toen we de hotelkamerdeur opende, zagen we gelijk een mooi opgemaakt bed staan. Naast het feit dat het bed er erg mooi uitzag, lag hij ook nog eens erg lekker. In de hoek van de kamer stond een kast waar je kleding in kwijt kon. Daarnaast was er genoeg ruimte om kleding op te hangen, wat ik zelf altijd fijn vind. Een ander groot voordeel was de lange verticale spiegel. Zo kun je gemakkelijk je outfit checken of je make-up doen zonder dat je steeds in de badkamer hoeft te staan. Daarbij was er nog één stoel aanwezig en een tv. De tv hebben wij echter zelf niet gebruikt.

De badkamer was in eerste oogopslag vrij klein. Aan de linkerkant een wc en aan de rechterkant een kleine vierkante douche met douchegordijn. Doordat de badkamer vrij klein was, was ik extra blij dat we een spiegel buiten de douche hadden. Ondanks dat het een kleine badkamer was en de douche een douchegordijn had (waar ik absoluut geen fan van ben), heb ik heerlijk kunnen douchen. Zelf heb ik wat langer haar en ik had geen moeite om dit goed uit te kunnen spoelen. Dit was dus zeker een pluspunt. Het is dus zeker een prima kamer, vooral voor een tussenstop.

Het diner

We kozen ervoor om in het hotel te dineren gezien het feit we al de hele dag in de auto hadden gezeten. Je kon voor het diner zowel binnen als buiten zitten, echter was het best fris dus hebben we binnen gezeten. Aangezien we in Duitsland waren, konden we het natuurlijk niet laten om een schnitzel te gaan eten. We kregen allemaal een vrij groot bord met een grote schnitzel en frietjes. Daarnaast kregen we allemaal nog een losse salade met onder andere heerlijke komkommers in zure saus, sla en tomaat. Dit was een erg lekkere toevoeging aan het gerecht. Ook werden er flessen ketchup en mayonaise op tafel gezet zodat je nooit te weinig had. Het eten smaakte voor iedereen erg goed.

Diner passau

Het ontbijt

Ontbijtzaal

Tussen half 8 en half 10 kun je in het hotel ontbijten. Wij kozen ervoor om rond half 9 te ontbijten, zodat we ook nog een beetje uit konden slapen. Op iedere tafel stonden mandjes met broodjes klaar. Voornamelijk kaiserbroodjes en een bruin broodje. We merkte dat er helaas slecht werd aangevuld en je hier dus zelf om moest vragen. Zo was er nog maar één ei, stond de kan met jus d’orange leeg, was het fruit op en de plaat met vleeswaren was ook niet helemaal vol belegd. Hierin miste wij dus helaas een stukje service.

Het eten was er verder prima. Je had er zoet beleg zoals chocoladepasta, jam en suiker. Daarnaast had je drie verschillende vleeswaren en kaas. Voor de liefhebbers waren er ook een paar verschillende soorten yoghurtjes.

Een mooie wandeling in Passau

Vanuit het hotel wandel je zo over een prachtige brug over het water. Een mooie plek om wat natuurfoto’s te maken. Vanuit daar kun je onder een tunnel door en vind je verschillende wandelroutes in verschillende lengtes. Wij kozen er voor om een wandelroute van 3km te lopen. Deze begon met een wat modderig pad waar onder andere tractoren hadden gereden. Voor nieuwe- of witte schoenen dus geen aanrader. Vervolgens kwamen we uit bij een heel mooi uitkijkpunt. Zo zag je er boven op een berg ruïnes staan, was er weer een brug over het water en stonden er leuke huisjes. Vanaf toen is het bij ons echter wel misgegaan (oeps), we zijn namelijk de verkeerde kant opgelopen waardoor we de route mistte. Hierna volgde een steile klim naar boven gevolgd door een kilometer struinen door de ‘jungle’. Hier moesten we oppassen voor alle brandnetels en uitkijken dat we niet uitgleden door gladde stukken. Een rondje wat bedoeld was om in 3 kwartier te lopen, werd voor ons een pittige wandeling van ruim 2 uur. Ondanks dat het niet helemaal de bedoeling was, was het wel een mooie beleving. Ik denk dat hier nog veel meer mooie routes zijn om te wandelen.

Passau
Passau
Passau

Recensie over Gasthof Pension Zur Triftsperre Passau

Het Gasthof Pension Zur Triftsperre in Passau was een mooie uitvalbasis om een tussenstop te houden. Het ligt wel wat verder uit het centrum, maar dat is voor ons geen probleem gezien het maar een tussenstop was. De kamers waren prima, het diner was lekker en de omgeving was zeer mooi. Een klein minpuntje was de service op sommige momenten én het feit dat het hotel blijkbaar een huiskat heeft. Zelf hebben wij dit misschien over het hoofd gezien op de website, of het is niet aangegeven. Zowel tijdens het ontbijt als het diner liep de huiskat rond in de eetzaal. Dit is niet helemaal praktisch voor mensen met een allergie, en zelf vonden wij het ook alles behalve hygiënisch. Let hier dus wel op mocht je hier heen willen gaan. Verder was het een prima overnachting.

Nu is het tijd om de reis voort te zetten richting Hongarije. Houd vooral onze blog in de gaten, er komen nog veel andere leuke artikelen aan!

Handtekening Esmee
Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.