Terugblik 2022: Waarom begonnen met bloggen?

Nog maar twee dagen en dan zitten we al weer in 2023. Ieder jaar klinkt het weer cliché, maar dit jaar is werkelijk waar snel voorbij gegaan. Het is een jaar geweest waarin veel is gebeurd. Zo hebben we onder andere deze lifestyleblog opgericht. Want wist je dat het eerste blogartikel op 19 januari 2022 online is gekomen? Een jaar later tellen we al weer zo’n 60 blogartikelen en zijn er verschillende sub thema’s bijgekomen. Een leuke verandering om te zien als je het ons vraagt. Daarnaast is ook affiliate marketing om de hoek komen kijken én leren we steeds een beetje meer over hoe we de website kunnen optimaliseren. Maar niet alleen de blog is een grote verandering geweest. Zo is er bijvoorbeeld ook een nieuwe baan om de hoek komen kijken. Dit keer hebben we geen informatief artikel voor jullie, maar een echt persoonlijk artikel. Waarom zijn we begonnen met bloggen en wat is er het afgelopen jaar allemaal gebeurd? Je leest het in dit artikel. Wil je dus meer te weten komen over de gezichten achter LifestyleKey? Lees dan vooral verder.

Maak kennis met Esmee

Blogger Esmee
Bloggen lifestylekey
Esmee in Saarburg

Waarom begonnen met bloggen?

Van augustus 2021 tot en met eind januari 2022 heb ik mijn marketing meewerkstage gevolgd bij OTTO. Voor de mensen die OTTO niet kennen, het is een online webshop waar je terecht kunt voor bijna alles. Denk aan kleding, multimedia, woonartikelen en sportartikelen. Hier ben ik verantwoordelijk geweest voor verschillende zaken:

  • Sociale media beheer
  • Schrijven van productteksten
  • Schrijven van blogartikelen
  • Linkbuilding samenwerkingen met bloggers

Tijdens- en ook na mijn stage besefte ik dat puur sociale media mij niet helemaal lag. Waar ik wél helemaal gek op was, was het schrijven van de blogartikelen. Ik kon mijn creativiteit gebruiken en leerde er ook nog eens van. Zo wist ik eerst niet veel over interieur hoor, maar op een gegeven moment kon ik een heel artikel schrijven over de leukste behangtrends! Ik merkte dat ik dit erg leuk vond om te doen en wist dat ik later iets in de richting van content marketing wilde gaan doen. Zelf een blog starten leek me erg leuk, of beter gezegd, het schrijven van artikelen (niet de technische kant van een website opzetten!). Een website opzetten leek me veel te moeilijk en wilde ik dan ook niet aan beginnen. Gelukkig wilde Kevin zich hierover buigen en zo hebben we dit samen opgepakt. Ik ben blij dat ik nu mijn passie vanuit stage kan doorvertalen in een eigen lifestyleblog.

Waar krijg je energie van?

Ik krijg voornamelijk energie als ik kan schrijven over bepaalde leuke onderwerpen. Voornamelijk travelblogs vind ik erg leuk om te schrijven, vooral ook door de prachtige foto’s die hierbij komen kijken. Als ik het eindresultaat van bepaalde vakantieblogs zie, kan ik erg trots zijn. Als het er fysiek aantrekkelijk uit ziet, krijg ik ook meer energie om te schrijven.

Naast de vakantieblogs vind ik ook wandelroutes en huisdier twee van mijn favoriete subcategorieën. Ik wandel graag en geef enorm veel om dieren en dus kan ik mijn passie op papier zetten, dat is een fijn gevoel.

Daarnaast zijn we natuurlijk nog niet zo mega lang actief in de blogscene en dus leren we iedere dag weer bij. Soms leer je over een bepaalde plug-in of maak je kennis met bepaalde Pinterest groepen die je erg helpen. Dit soort dingen geven mij ook erg veel energie om door te gaan. Steeds nieuwe dingen bijleren, toepassen in de praktijk en daaruit succes behalen is zeker een streven.

Visie over de blog voor 2023

Mijn doelen/visie voor 2023 is simpelweg het laten groeien van Lifestylekey. Meer mensen mogen inspireren, leuke samenwerkingen opzetten en zelf meer ervaring opdoen. Bloggen heeft tijd nodig, en vooral als je zelf voor het eerst begint. Ik heb zin om weer nieuwe dingen bij te leren, nieuwe mooie plekken te bezichtigen en hierover te schrijven, en jullie te helpen met informatieve blogs.

Maak kennis met Kevin

Waarom bloggen Kevin
Hongarije vakantie
Kevin Mullerthal

Waarom begonnen met bloggen?

Hierboven heb je de reden van Esmee al gelezen om te beginnen met bloggen, maar waarom ben ik begonnen met LifestyleKey? Dat leg ik je hier graag verder uit! Tijdens mijn studies dacht ik altijd: leuk de theoretische kennis, maar ik wil ook ervaring op doen in de praktijk zodat ik het ook daadwerkelijk zelf kan doen. Alleen was de vraag altijd ‘wat ga ik dan zelf doen’? Veel ideeën kwamen bij mij naar boven maar altijd was er wel iets wat niet klopte of niet lukte en daarom zijn die ideeën nooit doorgezet. Totdat Esmee tijdens haar stage bij OTTO in aanraking kwam met bloggen. Ze was hier erg enthousiast over en zei: ‘Als ik zelf wist hoe ik een blog moest starten, zou ik dat doen’. Toen ben ik me gaan verdiepen in de mogelijkheden om dat te realiseren. Maar wat wil ik zelf uit de blog halen? Hieronder noem ik een aantal onderwerpen:

  • Zelf een website leren bouwen en onderhouden
  • Wat is Affiliate Marketing en hoe werkt het?
  • Leuke artikelen schrijven die SEO geoptimaliseerd zijn

Waar krijg je energie van?

Hierboven heb ik beschreven waarom ik de blog ben begonnen. Ik krijg er erg veel energie van om dit samen met Esmee te doen. Natuurlijk is het leuk om artikelen te schrijven, maar we zijn ook continu bezig met de volgende stap. Dit proces is erg leuk om te zien omdat je echt ziet wat een verandering of een andere aanpak te weeg brengt. Voor mezelf zijn mijn redenen waarom ik de blog ben gestart eigenlijk al wel gelukt, maar daar stopt het natuurlijk niet. Nu zijn er weer nieuwe doelen bij gekomen en nog genoeg te leren. Daar haal ik mijn energie uit! Ook als we ergens komen en iemand zegt ineens: ‘mijn moeder leest jullie blog, ze vindt het erg leuk om te lezen’ geeft dat je weer energie.

Zelf heb ik dyslexie dus soms is het schrijven van een groot artikel best lastig, maar gelukkig leest Esmee dan mijn tekst over :). Ik krijg de meeste energie van het schrijven over: sport, spelletjes, dagjes weg en travel. Daarnaast vind ik het super leuk om verschillende concepten te bedenken voor nieuwe onderwerpen.

Visie over de blog voor 2023

Mijn visie voor de blog in 2023? Ik heb het al een paar keer genoemd, maar ik denk echt dat we in 2023 met LifestyleKey een grote stap gaan zetten. We hebben het afgelopen jaar de basis neergezet, onze kennis verbreedt en dat gaan we in 2023 uitbreiden en toepassen. Wat ik precies bedoel met een grote stap zetten: linkbuilding hard en grondig aanpakken, laadtijd op de website verbeteren, content blijven schrijven, sociale media kanalen meer pushen en de eerste samenwerkingen opzetten. Hier ga ik voor en ik geloof dat we dit samen gaan realiseren in 2023, maar of dat gelukt is? Dat lezen jullie natuurlijk pas bij de volgende terugblik.

Ben jij zelf ook blogger? Laat ons dan vooral weten wat jouw reden was om te starten met bloggen! Daarnaast willen we jullie allemaal alvast een fijne jaarwisseling wensen.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *