...

Review; Hotel Retro nabij Brussel centrum

Een stedentrip naar Brussel is altijd een goed idee. De stad zit vol leuke straatjes, mooie bezienswaardigheden, terrasjes én winkelmogelijkheden. Er is genoeg te doen om jezelf in ieder geval twee dagen te vermaken. Bij een stedentrip hoort natuurlijk een of meerdere overnachtingen. Wat is belangrijk aan een hotel bij een stedentip? Sowieso de locatie én hygiëne (dat is overigens altijd belangrijk). Wanneer je op een stedentrip naar Brussel bent, kun je er vanuit gaan dat je enkel in je hotelkamer komt om te slapen. Veeleisend hoef je dus niet per se te zijn ;). Wij kozen dit keer voor hotel Retro en nemen je graag mee in onze persoonlijke ervaring. Ben je aan het oriënteren voor hotels in Brussel of heb je hotel Retro al geboekt en ben je op zoek naar nog een eerlijke recensie? Lees dan vooral verder.

De ligging van hotel Retro

Volgens booking.com ligt hotel Retro 1,4km van het centrum vandaan. Voor ons was dat perfect, niet de drukte van ín het centrum maar net erbuiten. Het is een prima wandeling langs een drukke weg, dus ook in de avond zul je je veilig voelen. Mensen die minder/niet goed ter been zijn, adviseer ik een ander hotel te kiezen. Daarvoor zal de wandeling misschien net wat te ver zijn.

Zoals genoemd ligt het aan een drukke straat. Hier zit ook een nadeel aan, je wordt in de ochtend al vroeg wakker door trams en auto’s die voorbij komen. Op zich geen groot probleem, tenzij je een dagje uit wilt slapen. Het voordeel hiervan is dus wel dat het hotel gemakkelijk te bereiken is met het OV. Daarnaast is er een klein supermarktje op loopafstand én ben je dichtbij de kruidtuin.

Kruidtuin Brussel

Eerste indruk hotel Retro

Hotel Retro Brussel receptie

Opvallend is dat tegenover hotel Retro zich een groot en luxe hotel bevind. Dit zie je al vanaf de buitenkant. Hotel Retro daarentegen is klein en minder sfeervol vanaf de buitenkant. Het is een stuk minder opvallend laten we maar zeggen. Zodra je binnenstapt, ziet het er wel heel leuk uit. Je kijkt zo naar de receptie en de plek waar ontbeten wordt. De eerste indruk hiervan ziet er goed uit. Niet mega groot, maar op een of andere manier wel knus.

De medewerkster stond al achter de balie en klaar om ons te helpen. Ondanks dat het nog geen inchecktijd was (we waren te vroeg), mochten we al inchecken en naar de kamer. Pluspunt!

In het hotel bevindt zich een lift waarmee je naar de juiste verdieping kunt. De lift is niet mega groot maar werkt verder prima.

Tweepersoonskamer

De eerste indruk van de standaard tweepersoonskamer was dat hij wel erg klein was. Rondom het bed was weinig loopruimte, vooral omdat je daar ook je koffer ergens kwijt moet. In principe is dat geen groot probleem, maar iets meer loopruimte had fijn geweest. Pluspunten aan de kamer zijn een koelkastje, ruimte om kleding op te hangen, een airco en een bureautje. Dit bureau gebruikten wij zelf niet om aan te zitten, maar om vooral spullen op kwijt te kunnen.

Het bed was ruim genoeg voor twee personen en lag prima. Het enige nadeel hieraan waren de kussens (dat vonden wij beide). Echter heb ik niet heel vaak meegemaakt dat kussens in een hotel precies zijn zoals ik het wil, dus ik accepteer het vaak gewoon. Goed om te weten is dat het hele slappe kussens zijn waar je hoofd zo doorheen drukt om het maar zo te zeggen. Mocht je hier echt niet tegen kunnen, adviseer ik je om iets van thuis mee te nemen.

Tweepersoonskamer hotel Retro Brussel
Tweepersoons hotelkamer Brussel

Op de badkamer was niets aan te merken. Niet groot, maar je had genoeg ruimte om te doen wat je wilde. Een toilet, fijne douche en wastafel waren aanwezig. Ook een stopcontact voor je föhn of stijltang ;). Na een aantal uur merkte we wel een rioollucht vanuit de badkamer, echter is dit wel vaker in grote steden. Heel prettig is het in ieder geval niet. Wat wel opvalt is de look and feel vanwege de keus voor het marmer. Ik vond het wel iets hebben, maar het is natuurlijk een persoonlijke voorkeur. Dan hebben we nog het douchegordijn. Als ik iets verschrikkelijk vind is het een douchegordijn. Echter was het in deze badkamer ook niet echt mogelijk om een deur of iets dergelijks te plaatsen. Gelukkig was het verder wel schoon.

Badkamer hotel Retro Brussel
Toilet tweepersoons hotelkamer

Het ontbijt

Over het ontbijt kan ik zelf helaas niet heel veel zeggen, wij kozen namelijk voor een verblijf zonder ontbijt. Je betaalt voor ontbijt namelijk €15 per persoon en wij vonden dat we in de stad prima voor goedkoper konden eten.

Nu heb ik wel recensies van andere mensen gelezen over het ontbijt, en die waren niet heel goed. De ochtend voor vertrek zijn we een kijkje gaan nemen, helaas was het ontbijt al opgeruimd. De ontbijtplek zelf ziet er heel leuk uit. De hoek waar het eten gestaan zou hebben, was wel heel klein. Ik geloof dan ook zeker dat het een wat karig ontbijt is voor de prijs die je betaalt. Echter kan ik hier niets met zekerheid over zeggen.

Wél weet ik dat er genoeg ontbijtgelegenheden zijn in de stad en op loopafstand van hotel Retro zit een heel leuk bakkertje (PAUL). Ontbijten buiten het hotel gaat dus zeker prima.

Ontbijtzaal hotel Brussel

Eindoordeel hotel Retro

Ik verbleef samen met een vriendin voor twee nachten in hotel Retro. Vaak waren we buiten het slapen om maar een uurtje in de kamer om even op te frissen. Hierdoor was het ook geen probleem dat het niet zo ruim was. Het is dus een prima verblijfplek voor een stedentrip. Ben je op zoek naar wat luxer of een plek om je wat vaker terug te trekken? Zoek van vooral even verder naar andere hotels in Brussel.

Ben jij wel eens in Brussel geweest en heb je een hoteltip? Deel het vooral in de comments

Handtekening Esmee

In dit blogartikel is gebruik gemaakt van affiliate links. Wanneer jij via zo’n linkje iets besteld, ontvang ik daar een kleine commissie voor. Jij als koper betaald hier niets extra’s voorMeer weten? Bekijk dan onze disclaimer.

Regelmatig schrijven we artikelen over (leuke) hotels in verschillende omgevingen. Interesse? Bekijk dan onze travel categorie.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.