...

Review: De smaak van Woods Oosterhout

Inspiratie nodig voor lekkere restaurantjes óf heb je al een bezoek bij Woods Oosterhout gepland en wil je weten hoe het er is? Lees dan vooral verder. Brasserie Woods is gelegen bij de bossen in Oosterhout. Vandaar dat het terras tijdens lekker weer vaak helemaal vol zit. Je kunt er terecht voor een lekkere kop koffie met een stuk gebak, maar ook voor een complete lunch of diner. Het diner wordt ook wel ‘De smaak van Woods’ genoemd. Dit is een concept waarbij je (onbeperkt) kunt genieten van kleine gerechtjes.

Ik ga je meer vertellen over welke gerechtjes je kunt verwachten, hoe de sfeer en service bij Woods is én wat onze overall ervaring is geweest.

De smaak van Woods / voor- en hoofdgerecht

Zoals gezegd is de smaak van Woods een concept met kleine gerechtjes. Je kunt dan zelf de beslissing maken of je onbeperkt wilt genieten, of wilt betalen per gerecht. Mocht je van jezelf weten dat je écht een kleine eter bent, is per gerecht betalen misschien goedkoper. Er is wel wat minder keus dan bijvoorbeeld bij Magic Bites Merlijn, maar dat maakt het niet minder lekker. De meeste porties zijn ook net een tikkeltje groter dan de gerechtjes bij een Merlijn, het Zusje of Grillig.

Je hebt keuze uit vlees, vis- en vegetarische gerechten. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Soepen
  • Nachos
  • Pasteitje
  • Kipsate
  • Lasagne
  • Buikspek
  • Spareribs
  • Ossenhaas
  • Zeebaars

Het eten is qua kwaliteit erg goed en de borden zijn mooi opgemaakt. Naast de voor- en hoofdgerechten kun je los ook bijgerechten bestellen. Hier heb je de keuze uit frietjes, brood met kruidenboter en een rauwkost salade. Het brood met kruidenboter vonden wij persoonlijk heel lekker en vers. De rauwkostsalade hebben we niet geprobeerd dus kunnen we niets over zeggen.

Collage gerechtjes Woods Oosterhout

Nagerechtjes

Zoals bij vrijwel ieder restaurant is het noodzakelijk om ruimte over te houden voor de desserts. Bij Woods Oosterhout hebben ze lekkere- en verrassende nagerechten die niet altijd standaard te verkrijgen zijn. Wat dacht je van witte chocolade tiramisu, Licor 43 cheesecake of Tartufo Limoncello? Dit waren onder andere drie van onze favorieten. De gehele menukaart is te bekijken via de website van brasserie Woods zelf.

De porties waren niet altijd echt klein, vooral de Tartufo Limoncello niet. Vrijwel bij ieder gerecht zit ook een bolletje slagroom en wederom zijn de borden mooi opgemaakt. Ook van de nagerechten was de kwaliteit erg goed.

Collage nagerechtjes Woods Oosterhout

De service bij Woods Oosterhout

Dat het eten lekker is, is altijd fijn. Toch vind ik het ook belangrijk hoe de sfeer en de service bij een restaurant is. Gelukkig zat ook dit bij brasserie Woods wel goed. De sfeer en uitstraling vind ik er sowieso fijn. Het is gelegen bij de bossen en deze uitstraling proberen ze ook binnen te creëren. Daarnaast was het opvallend dat vrijwel al het personeel erg jong was. Hier is echter geen verkeerd woord over te zeggen. Zo waren ze stuk voor stuk vriendelijk en snel qua bedienen (vragen en brengen). Het was fijn om de hele avond bij Woods door te brengen.

Verschillende faciliteiten

Bij Woods kunnen veel mensen tegelijk terecht. Zo hebben ze een ruim buitenterras, binnen voldoende zitplek en nog een serre. Wél moet je er rekening mee houden dat tijdens lente- en zomerdagen het terras snel vol zal zitten. Naast de vele ruimte, is het ook een fijne plek om uiteten te gaan met jonge kinderen. Zo hebben ze aan de achterkant van het restaurant een speeltuin gemaakt. Foto’s van de speeltuin heb ik helaas niet. Maar mijn neefjes en nichtjes hebben zich hier prima vermaakt.

Terras Woods Oosterhout
Brasserie Woods
Zitplek binnen Woods Oosterhout

Al bij al hebben wij heerlijk gegeten bij brasserie Woods Oosterhout. De kwaliteit, service en locatie is top en dus is het zeker een aanrader!

Handtekening Esmee

Meer van onze aanraders lezen?

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.