...

Leuke restaurantjes in Balatonmáriafürdő

Onze accommodatie lag heel centraal in Balatonmáriafürdő, waardoor we eigenlijk overal te voet konden komen. We hebben dan ook op verschillende plekken avond gegeten. Bij de meeste restaurants kon je uit veel verschillende dingen kiezen waardoor er voor ieder wat wils is. In dit artikel hebben we een paar restaurantjes opgesomd waar wij lekker hebben gegeten en waar het een leuke sfeer was. Mocht je dus nog inspiratie nodig hebben voor je eigen vakantie in Balatonmáriafürdő, lees dan vooral verder!

MANGO Terasz in Balatonmáriafürdő

Het eerste restaurant (waar wij twee keer zijn geweest) is MANGO Terasz. Het is niet héél groot en heeft ongeveer een stuk of 9 tafels buiten staan. Het terras bevind zich aan de straatkant waardoor je uitkijk hebt op de mensen die voorbij komen lopen. Mocht het slechter weer zijn, dan kun je eventueel ook binnen zitten.

Je kunt bij MANGO Terasz onder andere terecht voor een lekkere gyros schotel of een (dubbele) hamburger. Mijn favoriet hier was de gyros schotel. Je kreeg er een mooie portie friet en een lekkere frisse salade bij. Dat voor omgerekend maar een kleine 6 euro. Ook de bediening was hier erg vriendelijk en wij hebben niet erg lang hoeven wachten op het eten. Mocht je echt van chiquere tentjes houden, dan zou ik het hier afraden. Echter vonden wij het hier meer dan goed!

Gyros schotel Balatonmáriafürdő

Garden restaurant & Pizzeria

Pasta Balatonmáriafürdő

Juist de andere kant op van de hoofdstraat van Balatonmáriafürdő ,vind je Garden Restaurant & Pizza. Zoals de naam al zegt ben je zeker aan het juiste adres als je zin hebt in een heerlijk verse pizza. Wij zaten precies aan het eerste tafeltje achter de pizza oven. Zo zagen we regelmatig een stuk deeg in de lucht vliegen omdat de pizza’s daar vers werden bereid (erg leuk om te zien). De menukaart had dan ook ongeveer drie bladzijdes vol met verschillende soorten pizza’s.

Naast pizza kun je er natuurlijk ook andere lekkere gerechten eten. Zo hadden drie mensen aan onze tafel een schnitzel, waaronder tweemaal een Wiener art en eenmaal een Jägerschnitzel. Daarnaast werd er ook gekozen voor een pasta met biefstuk. Er is dus eigenlijk voor iedereen wel iets lekkers op de menukaart te vinden.

Het terras bevind zich achter het restaurant in de ‘tuin’. Het is een erg gezellig plekje om te zitten en de bediening was er erg vriendelijk. De prijs is over het algemeen iets hoger, dit komt omdat je er ook wat luxere gerechten kunt bestellen. Je kunt het dan ook zo duur maken als je zelf wilt. Wij hebben hier in ieder geval heerlijk gegeten.

Ilia Étterem És Büfé in Balatonmáriafürdő

Een andere aanrader is Ilia Etterem Es Bufe. Echter niet voor het eten, want hier hebben wij niet gegeten dus kunnen wij niets over zeggen, maar wel voor de cocktails. Wanneer je langs dit restaurant loopt, lijkt het een normaal en klein restaurant. Echter zit erachter nog een redelijk groot overdekt terras met een paar spelautomaten zoals airhockey.

We zijn hier twee avonden geweest, op donderdag was het vrij rustig en op zaterdag zat het bijna helemaal vol met jeugd. Je kunt hier kiezen uit veel verschillende cocktails voor een leuke prijs. Een normale cocktail kost hier omgerekend €3,75 en een extra sterke cocktail €4,25. Daarnaast kun je kiezen voor een liter kan cocktail. Hiervoor betaal je 3300 huff (omgerekend €8,35) plus 1000 huff borg (€2,50) voor de kan. Je kunt hier dus zeker terecht als je gezellig een avondje cocktails wilt drinken. Er waren ook genoeg mensen aan het eten, maar over de kwaliteit kunnen wij niets zeggen.

Sex on the beach cocktail

Gulaschhütte Restaurant

Wanneer je in Hongarije bent, moet je natuurlijk een keer de echte goulash eten. Vanuit een eerder gesprek met onze Nederlandse gids tijdens de fietstour in Boedapest, wisten we al dat de ‘echte Hongaarse goulash’ eigenlijk niet meer bestond. Onze gids vertelde dat de Hongaren veel aanpassingen hebben gedaan door de meningen van de Europeanen. Het is tegenwoordig dus geen lekkere dikke soep meer zoals wij hem in Nederland kennen. Daarnaast zijn de hete paprika’s ingerolen voor zoete paprika’s. Dit vonden wij zelf wel jammer.

In Balatonmáriafürdő was er een restaurant genaamd ‘De Gulaschhütte’. Ondanks dat de goulash misschien niet meer is zoals vroeger, wilde we hier toch een avond naar toe gaan. De bediening was er erg vriendelijk en probeerde er iets leuks van te maken. Daarnaast speelde er bijna de hele avond een man op een viool (hier moet je van houden). Zelf vond ik het een leuke sfeer hebben. Als voorgerecht namen twee van ons de goulashsoep. De Nederlandse gids had gelijk, het proefde niet zoals we hadden verwacht. Het is jammer dat er zo veel aanpassingen zijn gedaan, enkel voor de Europeanen. Dit betekent echter niet dat we er niet van hebben genoten. Als hoofdgerecht kozen twee van ons voor een schnitzel. Ondanks dat we niet in Duitsland of Oostenrijk waren, smaakte hij net zo goed! Er stond vrij veel op de menukaart, waardoor de keuze lastig was. Al met al heb ik hier heerlijk gegeten. Daarna hebben we het diner afgesloten met een lekkere cocktail.

Gulaschhutte Balatonmáriafürdő
Hoofdgerecht
Cocktail

Restaurant Promenád Kávézó

Als laatst hebben we nog ‘Promenád Kávézó’. Dit restaurant zat op ongeveer 150 meter loopafstand van ons vakantiehuis en dus moesten we dit een keer proberen. Het was een restaurant met een erg groot terras, voor een knus plekje hoefde je hier dus niet te zijn. Wel zat het er iedere avond redelijk vol.

Er was een vrij ruime keuze qua diner. Zelf hebben wij gekozen voor de schnitzel, hamburger én goulash. In plaats van goulashsoup kon je hier ook goulash met noodles of als je wilde goulash met friet bestellen. Deze smaakte beide erg goed. Het personeel was niet overdreven vriendelijk, maar gewoon prima. We hebben er voor erg weinig geld lekker gegeten.

Tegenover het restaurant bevind zich een klein haventje. Helaas door de parkeerplekken kun je hier weinig van zien. Wanneer je vanuit het restaurant verderloopt, wandel je zo de pier op. Kan fijn zijn om je eten even te laten zakken ;).

Er zijn vast nog meerdere lekkere restaurants in Balatonmáriafürdő , echter zijn dit degene waar wij hebben gegeten en een goed gevoel bij hebben gehad. Ben je er zelf ook op vakantie geweest en heb je nog andere aanraders? Laat het ons vooral weten!

Handtekening Esmee
Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.