Heerlijk lunchen bij de Broodtoren Breda

Heb je een dagje shoppen in Breda gepland staan, of ben je simpelweg op zoek naar leuke restaurantjes in Breda? Lees dan vooral verder! Persoonlijk vind ik Breda altijd wel een leuke stad. Er is weinig leegstand, er zijn leuke- en bekende winkels en het heeft een gezellige markt. Laatst zijn Kevin en ik op een vrijdagmiddag naar Breda gegaan. Ik had namelijk nog een giftforyou cadeaubon van bijna drie jaar geleden (ben ik de enige die zo slecht is met cadeaubonnen uitgeven?). Met deze cadeaubon kon ik zelf een activiteit kiezen die ik wilde gaan doen. Onder andere een lunch bij de Broodtoren Breda stond er tussen. Gezien Breda een leuke stad is, ik toch vakantie had en de cadeaubon op moest, hebben we besloten om de lunch te boeken. Zelf had ik nog nooit van het restaurant gehoord. Wél ben ik positief verrast en dus neem ik je graag mee naar onze ervaring bij de Broodtoren Breda.

Wat is de Broodtoren Breda

De Broodtoren in Breda is een restaurant waar je kunt brunchen, lunchen- en borrelen. Je kunt er dus niet terecht als je op zoek bent naar een lekker diner. De Broodtoren staat bekend om zijn koffie, welke rechtstreeks uit Italië komt. Zelf lust ik geen koffie en dus kan ik hier helaas ook geen recensie over geven. Voor de mensen die een beetje bekend zijn in Breda, de Broodtoren bevindt zich in de Torenstraat (centrum), naast de Gall en Gall. Het is dus vrij gemakkelijk te bereiken.

De sfeer- en inrichting vond ik erg leuk. Tegen de muur hingen verschillende fotolijstjes met teksten/quotes. Dit bij elkaar zorgde voor een mooi geheel. De bijpassende lampen maakte het voor mij af. Helaas was de belichting binnen zelf wat minder, waardoor het minder goed op de foto overkomt. Persoonlijk vind ik het een sfeervol restaurantje, het personeel is er aardig en er is voldoende zitruimte.

Broodtoren Breda
Interieur Broodtoren
Broodtoren in Breda

Menukaart + lunchtip

Voor een uitgebreide menukaart verwijs ik je graag door naar de website van de Broodtoren. Wel zal ik een aantal gerechten uitlichten en laat ik je onze lunchtip zien. Er is bij de Broodtoren Breda voldoende keus voor iedereen. Zelf ben ik een moeilijke eter, maar hier was aan keuze geen gebrek.

  • Baguette met verschillende soorten beleg
  • Club sandwiches
  • Tosti’s
  • Panini’s
  • Burgers
  • Soep
  • Kroketten
  • Salades

Waar ik normaal altijd voor een uitsmijter- of tosti ga, wilde ik nu een keer wat anders. Zo besloot ik (en uiteindelijk Kevin ook) om voor de clubsandwich te gaan. Ik koos de club kip (€11,90) en Kevin de club carpaccio (€13,90). De sandwiches worden geserveerd op drie plakken molenaarsbrood (dit brood is enorm lekker!) en je krijgt er chips bij. Heb je enorm veel honger of ben je gewoon fan van friet? Dan kun je tegen een kleine meerprijs ook kiezen voor verse friet met mayonaise in plaats van de chips.

Zoals hierboven vermeld was het brood enorm lekker. De kip en frisse salade zorgde ervoor dat het een overheerlijke sandwich was. Waar je soms wel eens ziet dat een salade enkel een blaadje sla is, krijg je hier sla, komkommer, tomaat- en ei. Daarnaast is de verse friet ook een aanrader om erbij te kiezen. Voor mij was dit iets te veel, maar het is wel overheerlijk. Ga je binnenkort bij de Broodtoren Breda lunchen? Kies dan vooral een van hun sandwiches!

Club carpaccio sandwich
Club carpaccio sandwich
Club kip sandwich
Club kip sandwich

Heb je zelf nog lunchtips in omgeving Breda? Laat het vooral weten in de comments. Ben je nog op zoek naar een lunchplek in Waalwijk? Lees dan onze eerder geschreven blog over eetcafé City.

Handtekening Esmee
Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *