...

Heerlijk eten bij Fitscheshof in Wachtendonk

Je rijdt terug naar huis na een weekend weg, vakantie of dagje uit en besluit onderweg nog wat te eten. Herkenbaar? Wij doen dit erg vaak en proberen dan ook goede restaurantjes te noteren voor een volgende keer. Zo hopen we bij verschillende regio’s aanraders te hebben, zodat we niet iedere keer opnieuw hoeven te zoeken. Dit keer kwamen we uit bij een restaurant in Wachtendonk (Plaats in Duitsland – Noordrijn Westfalen). Fitscheshof Cafe & Restaurant is een echte aanrader en in dit artikel vertel ik je waarom!

Ligging Fitscheshof

Zoals hierboven vermeld, zijn wij hier terecht gekomen doordat we onderweg waren richting huis. Vaak zoeken we via Google Maps naar restaurantjes die redelijk dichtbij de weg gelegen zijn. Zo kwamen we bij Fitscheshof terecht. Het ligt ongeveer een kleine tien minuten van de snelweg vandaan. Het ligt omringt door weilanden en dus moet je eerst een stuk door de polder om er te komen. Toch is het relatief makkelijk te bereiken en er is een parkeerplaats aanwezig.

Een mooi terras

De rustgevende ligging zorgt ervoor dat je hier heerlijk kunt genieten op het terras zonder drukke geluiden van bijvoorbeeld de stad. Het enige wat druk kan zijn is de kinderen die er spelen. Er is namelijk een kleine speeltuin gemaakt op het grasveld. Fietsjes, een schommel, glijbaan en tractoren zorgen ervoor dat je kinderen zich niet hoeven te vervelen. De speeltuin bevindt zich direct aan het terras waardoor je hier wel geluiden van zult ervaren. Mocht je dat niet prettig vinden, kun je natuurlijk ook binnen zitten.

Er zijn een groot aantal tafels, stoelen én parasols aanwezig. Vooral in de zomermaanden is het hier heerlijk vertoeven. Zelf hebben we grotendeels buiten gezeten tot er ineens een stortbui kwam. Op dat moment zijn we naar binnen verplaatst. Echter zijn daarom de foto’s ook wat minder sfeervol geworden.

Het terras Fitscheshof
Het terras Fitscheshof

Het eten bij Fitscheshof

Mocht je ons een beetje kennen, dan weet je dat we in Duitsland altijd schnitzels eten. Bij Fitscheshof stond er meer op de menukaart, maar we zijn alle vier voor een schnitzel gegaan. Tip: Op de menukaart staan ‘normale’ porties. Normaal kunnen ze echter beter omschrijven als zeer groot. Je krijgt namelijk twee grote schnitzels voorgeschoteld. Zelfs voor onze grote eters was het té veel.

Voor -€2 kun je kiezen voor een ‘kleine’ portie. Denk echter maar niet dat het écht een kleine schnitzel is. Je krijgt een goed gevuld bord die naar mijn mening niet klein genoemd hoeft te worden. Denk dus altijd even goed na voordat je besteld.

Ondanks dat het te veel was, was het wel erg lekker. De schnitzels waren een klein beetje vettig, maar het was niet storend. Daarnaast kregen we nog twee grote bakken gevuld met friet.

schnitzel Fitscheshof
Wiener art Fitscheshof
Schnitzel Fitscheshof

Saladebar

Voor mensen die Duitsland een beetje kennen, weet je misschien dat er vaak salades bij de maaltijden wordt gegeten. In sommige restaurants krijg je het erbij, soms moet je het los bestellen én soms heb je een hele saladebar. Bij Fitscheshof geld het laatste; een saladebar waar je zelf kunt opscheppen.

Het enige minpunt was dat er geen sla te vinden was op het moment dat wij gingen eten (Toen we klaar waren, lag er wel een bak sla). Verder had je komkommer in zoetzure saus, wortel, witte kool en nog een aantal andere ingrediënten. Ook kon je zelf je dressing kiezen. Voor mij is een saladebar echt een pluspunt!

Saladebar

Recensie Fitscheshof

We lazen via Google en TripAdvisor al veel goede recensies van Fitscheshof, en wij sluiten ons daarbij aan. Lekker eten, mooi terras, grote porties én vooral vriendelijk personeel. De dame die ons bediende heeft het ons erg aangenaam gemaakt. Daar kunnen veel andere restaurants nog van leren.

Mocht je dus onderweg zijn na een weekendje Duitsland en rondom Wachtendonk rijden, sla dan vooral even af om bij Fitscheshof een schnitzel (of natuurlijk iets anders) te eten!

Handtekening Esmee

Op zoek naar andere goede restaurants in Duitsland?

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.