...

Efteling-theatershow Caro

Op het podium een draak en een luchtballon, ondersteund met veel dans, acrobatiek en muziek wordt het verhaal van Oscar verteld. Op 22 april ben ik met een gezelschap van 5 familieleden naar de theatershow Caro in de Efteling gegaan. Voordat mijn familie hier over begon, wist ik nog niet van Caro af. Ik ben op internet mezelf kort gaan verdiepen of ik het leuk vond om mee te gaan. Op de website van de Efteling staat: Een fantastische familieshow vol humor, muziek en acrobatiek. Ben je zelf nog aan het twijfelen of je de Efteling-theatershow Caro in de Efteling nog wil bezoeken? Lees dan hier wat ik er van vond! Ik zal niet teveel inhoudelijk schrijven zodat het voor iedereen nog een eigen ervaring blijft.

Waar komt de naam Caro vandaan?

Ik begin meteen met het beantwoorden van de vraag. De naam voor de theatershow Caro is een verkorting van het woord: carrousel. De show neemt je mee in het leven van Oscar. Dit doen ze aan de hand van een carrousel, namelijk het ronddraaiend podium. Het leven van Oscar zit vol herkenbare momenten die uit het leven gegrepen zijn. Draai je eigen rondje mee in de “carrousel van het leven” in de 70 minuten (zonder pauze) durende show, geschikt voor de hele familie!

Verloop theatervoorstelling Caro

Terwijl het publiek nog op zoek is naar zijn of haar plek, is er een voorprogramma bezig. Een clown is aan het grappen en grollen met het publiek. Omdat ik mezelf van te voren niet had verdiept dacht ik: “het zal wel gewoon een random clown zijn”. Dit bleek echter niet het geval. De clown samen met zijn biggetje veranderen wanneer de voorstelling begint in: Meneer en Mevrouw tijd. Deze figuren nemen je mee door de voorstelling. Ze spelen zelf geen rol in het verhaal van Oscar, maar begeleiden je wel mee door zijn leven.

Eerder heb ik al gezegd dat je wordt meegenomen in het leven van Oscar. Je ziet de verschillende levensfases van Oscars terug aan de acteurs die ook mee veranderen van jong naar oud. Oscar zal zijn reis niet alleen beleven. Hij zal dit samen met zijn vriendin doen. Hier zie je ook meteen het eerste herkenbare momenten uit het leven dus terugkomen. De spiegelscene (de middelste afbeelding die hieronder staat) vond ik zelf erg mooi en geeft de verschillende levensfases van Oscar goed weer. Wat ik mooi vond aan de spiegelscene was het feit dat hij zichzelf ziet alleen dan in een andere levensfases. Hoe vaak krijg jij die kans? 😉

Eerder heb ik al gemeld dat ik inhoudelijk niet te veel wil verklappen omdat het voor degene die het nog niet gezien hebben nog wel een eigen ervaring moet blijven! Anders had ik nog wel even kunnen doortypen over het verhaal.

Eigen ervaring over de voorstelling

Wat ik erg leuk vond om te zien en horen was dat er gebruik werd gemaakt van zowel dingen uit de Efteling en dingen die niet direct aan de Efteling te linken zijn. Zo werd er bij de muziek gebruik gemaakt van verschillende attracties uit de Efteling zoals: Fata Morgana, Joris en de draak en Spookslot. Daarnaast waren er ook nummers van Adele, Ed Sheeran en Stevie Wonder te horen.

Voor dat ik de Theatershow bezocht, las ik nog: visueel spektakel waar woorden overbodig zijn. Ik wist toen niet goed wat ik moest verwachten, maar daar zou ik me zeker niet door tegen laten houden. Het is heel goed te volgen. Ik zou je zeker aanraden om Caro in het Efteling-theater een keer te bezoeken!

Handtekening Kevin

Wil je vaker inspiratie opdoen voor leuke uitjes (met de familie)? Lees dan ook onze andere artikelen over dagjes uit.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.