...

Een honden bandana van Ahwatleuk

Zoals sommige misschien wel weten, heb ik voor mijn hondje Mila een eigen Instagram account. Gewoon omdat ik het leuk vind om een online dagboek bij te houden. Al vrij snel kwam ik Ahwatleuk tegen op Instagram. Ahwatleuk is een online dierenwebshop en ze verkopen er diverse leuke katten- en honden producten. Zelf koop ik mijn hondenproducten het liefst fysiek in een winkel en dus had ik niet de intentie om hier gelijk iets te kopen. Wel leek het me leuk om ze te volgen op Instagram om zo op de hoogte te blijven van bijvoorbeeld hondenspeeltjes. Op een gegeven moment kwam de honden bandana heel vaak voorbij. Niet alleen op de Instagram van Ahwatleuk maar ook op de Instagram pagina’s van mijn volgers. In het begin vond ik het een beetje vreemd en dacht ik ‘wat moet je ermee’. Totdat ik zoveel lieve foto’s voorbij zag komen van andere hondjes met bandana’s en zelf besloot er ook een aan te schaffen. In dit artikel neem ik je mee in mijn ervaring van de honden bandana’s van Ahwatleuk. Lees je mee?

honden bandana

De honden bandana is binnen!

Begin Augustus hoorde ik de postbezorger iets in de brievenbus doen, pakketje! Aangezien ik twee bandana’s had gekocht, paste het in een brievenbuspakketje. Het voordeel hiervan vind ik altijd dat je er zelf niet voor hoeft thuis te blijven, ideaal. Ik vind het altijd erg belangrijk om te zien hoe een artikel is ingepakt en wordt geleverd. Ondanks dat er aan een honden bandana niet veel kapot kan gaan, vind ik het fijn als de verkoper zijn best heeft gedaan om het zo goed mogelijk te verpakken. Eens kijken hoe Ahwatleuk dit heeft gedaan! Het kwam binnen in een witte brievenbus envelop. De plakrand zat erg stevig dicht en was nog voorzien van een leuke hondensticker. Het was een compact maar stevig pakketje én nog in goede staat. Op naar de inhoud.

pakketje ahwatleuk
pakketje ahwatleuk
pakketje

Tijd om open te maken

Toen ik de brievenbus envelop opende, werd ik positief verrast. Ik had namelijk verwacht dat hier de twee bandana’s los in waren gestopt. Echter kwam er nóg een pakketje uit de envelop. Het was een soort van zakje met een leuk printje en nog een sticker erop. Sommige mensen zullen hier misschien geen waarde aan hechten, maar ik vind het een super leuke manier om zo een pakketje te ontvangen. Pluspunten voor de moeite en verzorging dus!

Het zakje bevatte de twee bestelde bandana’s, een klein papiertje met informatie over het bedrijf zelf én een notitieblokje. Een notitieblokje had ik niet besteld en hadden ze dus zelf bijgevoegd, hoe lief! Tot nu toe een erg positief gevoel over dit familiebedrijfje, máár de kwaliteit van de producten is natuurlijk het belangrijkst. Laten we ze testen!

pakketje ahwatleuk

Eerste indruk

De bandana’s zagen er op het eerste ogenblik leuk uit, hetzelfde als op de foto. De stof voelt erg dun aan waardoor de bandana dus ook prima is te gebruiken in de lente of zomer. Het omdoen ging ook vrij gemakkelijk. Zelf heb ik hem een keer opgerold omdat hij anders te lang was voor Mila, gezien het maar een klein hondje is. Ook voor Mila was het een eerste keer dat zij een bandana om kreeg, ze bleef heel rustig zitten en had er totaal geen moeite mee.

Ook wanneer je ervoor kiest om met de bandana om te gaan wandelen, blijft het goed zitten. Je moet dan natuurlijk wel zelf een goede knoop of strik maken. Let wel op dat de bandana niet te strak zit bij je hond, dan zit het namelijk heel vervelend.

Zelf zijn we met Mila naar de bossen gegaan en hebben we een rondje gelopen. Het zag er mega schattig uit als je het mij vraagt. Daarbij is de eerste indruk van de kwaliteit ook erg goed. Benieuwd hoe het is ná een keer wassen.

honden bandana
honden bandana
honden bandana

De honden bandana in het wasmachine

Het is natuurlijk ook belangrijk dat de kwaliteit hetzelfde blijft na een wasbeurt. Honden zitten namelijk vaak graag in het zand/gras, waardoor het verstandig is om hem af en toe te wassen. Zelf hebben we de honden bandana’s bij de gekleurde was gedaan, dit ging erg goed samen. Vervolgens even laten drogen aan de waslijn en ze zijn weer zo goed als nieuw. De kleur vervaagd niet (wellicht na een aantal wasbeurten wel, maar hier kan ik nog niets over zeggen). Ook blijft de kwaliteit van het stofje hetzelfde. Ik ben positief verrast door de honden bandana van ahwatleuk.

Waarom een honden bandana?

Maar waarom zou je je hond een bandana omdoen? Allereerst omdat dit er natuurlijk super schattig uit ziet. Iedere keer als ik de foto’s van Mila terug kijk, smelt ik weer. Overigens staat het niet alleen schattig bij kleine hondjes maar ook bij grotere honden. Zo zie je bijvoorbeeld op de Instagram pagina van ahwatleuk verschillende honden met bandana’s, zoals een Golden Retriever of Friese Stabij. Ook bij dit soort honden is het leuk om te zien!

Een honden bandana kan ook een functionele waarde hebben. Denk bijvoorbeeld aan de speciale koelbandana’s. Van te voren had ik hier nog niet aan gedacht en dus heb ik twee normale aangeschaft. Maar wil je jouw hond wat verkoeling bieden tijdens de warme zomerdagen? Dan is de koelbandana perfect. De verkoeling van de bandana dringt vrijwel direct door naar de slagaders, gezien de slagaders van een hond vrij oppervlakkig liggen. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat het gehele lichaam van jouw viervoeter wordt verkoelt. Erg handig dus!

De kleur van de honden bandana zegt iets

Op sommige plekken, voornamelijk in het buitenland, heeft de bandana nog een andere handige functie. Zo gebruiken ze rode bandana’s bij honden waar je beter niet te dicht bij in de buurt kunt komen. De rode kleur laat dus aan andere hondeneigenaren een waarschuwing achter. De reden hiervan kan zijn dat de hond niet graag in contact komt met mensen of andere honden. Dan is het maar beter om het aan te geven toch?

Mag jouw hond geaaid worden door mensen of speelt hij graag met andere honden? Dan wordt de groene bandana gebruikt, deze staat namelijk voor vriendelijkheid. Ook een witte bandana is erg belangrijk, dit zegt namelijk dat de hond doof, blind of beide is. Zie je een hond met een blauwe bandana? Dan is de hond in opleiding/training.

Ik moet zeggen dat ik het zelf best handig zou vinden. Zo zie je gelijk met wat voor soort hond je te maken hebt. Het jammere is dan natuurlijk wel dat je nooit meer ‘zomaar’ een rode bandana kunt dragen. Wat vinden jullie van deze manier van communiceren?

loonse en drunense duinen
mila met honden bandana
honden bandana

Zelf ben ik erg blij met de aangeschafte bandana’s van ahwatleuk. De kwaliteit is goed en het ontvangen van het pakketje is een echte verrassing. Ik doe de bandana’s niet mega vaak om, maar soms vind ik het wel leuk om er foto’s mee te maken. Draagt jouw hondje ook wel eens een bandana? Of was jij al bekend met Ahwatleuk? Laat het vooral hieronder in de reacties weten!

Handtekening Esmee

Deel dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Teddy is Dogbassador geweest bij Colourful Pup dus hij heeft er best veel. Ook heeft hij 3 koel bandana’s die kan je nat maken en dan omdoen als het erg heet is.
    De bandana’s staan erg schattig bij Mila

    • Hi Marsha, wat super leuk. Koelbandana’s lijken mij inderdaad ook heel handig, wellicht voor volgend jaar. Ik volg Teddy natuurlijk op Instagram, ook daar staan bandana’s super leuk <3

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.