Een gezellige familiedag bij de Reuselhoeve

Binnen de meeste families komt het wel een of meerdere keren per jaar voor; een familiedag! Op deze dag komt de gehele familie bij elkaar om eens lekker bij te kletsen en wellicht een leuke activiteit te doen. Mensen die je een tijdje niet gezien hebt, jong en oud, iedereen komt samen en dat zorgt vaak voor een gezellige dag. Soms is het leuk om er een rustige dag van te maken. Denk bijvoorbeeld aan een familiedag bij iemand thuis. Beginnend met koffie/thee en gebak, gevolgd door een simpele bingo en eindigend met een lekkere barbecue. Heerlijk relaxt en gezellig en dus zeker niks mis mee. Maar soms wil je er ook gewoon op uit, met zijn alle meedoen aan diverse activiteiten. Er zijn talloze opties voor uitjes met de familie. Dit keer nemen we je mee naar de Reuselhoeve in Moergestel. Een leuke én geschikte locatie voor een familiedag. Waarom? Je leest het hier!

Wat is de Reuselhoeve?

De Reuselhoeve, ook wel het Brabantse natuurpoort genoemd is een plek waar je terecht kunt voor enorm veel activiteiten. Allereerst is het een startpunt voor diverse wandel- en fietsroutes. Het zit namelijk dichtbij verschillende grote en bekende natuurgebieden zoals de Oisterwijkse bossen en vennen en Moergestels broek. Naast het feit dat je rondom de Reuselhoeve goed kunt wandelen en fietsen, kun je er ook terecht voor waterplezier! Wat dacht je van een rondje kanoën over het riviertje de Reusel? Een leuke activiteit tijdens de wat warmere dagen voor het gezin of voor jou en je vriendengroep.

Na dat wandelen, fietsen of kanoën zul je vast dorst hebben gekregen. Dat komt goed uit, want ook voor een hapje en een drankje kun je bij de Reuselhoeve terecht. In de zomer kun je er heerlijk buiten zitten en tijdens de koudere dagen hebben ze het binnen sfeervol gemaakt. Je kunt er kiezen voor een lekkere kop koffie met gebak, maar kunt er bijvoorbeeld ook terecht voor een complete lunch. Meer weten? Bekijk dan even de website van de Reuselhoeve.

Als laatst kun je er ook terecht voor diverse activiteiten. Dit alles maakt de Reuselhoeve zeer geschikt voor een familiedag. Benieuwd welke activiteiten er allemaal zijn? Lees dan vooral verder!

Familiedag bij de Reuselhoeve
De Reuselhoeve bar

Leuke familiedag activiteiten

Of je nou een hele actieve familiedag wilt, of liever wat rustigere activiteiten, de Reuselhoeve biedt het allemaal. Zelf hebben wij gekozen voor twee activiteiten, dus die zal ik verder toelichten. Hieronder in ieder geval de complete lijst met activiteiten waar je uit kunt kiezen. Benieuwd wat het allemaal inhoudt? Hier vindt je een uitgebreide omschrijving van de activiteiten.

 • Lasergamen
 • Klim-slim parcours
 • wc potten race / badkuip race
 • Expeditie Reuselhoeve
 • Mega tokkelbaan
 • Kleiduif schieten
 • Kano varen
 • Paintballen
 • Kameel schieten
 • Kruisboog schieten
 • Handboog schieten
 • Zeskamp
 • Steppen
 • Plattelandsspelen

Wc potten race

Met onze familiedag hadden we ervoor gekozen om twee activiteiten te doen: de wc potten race en kruisboog schieten. Als eerste activiteit hadden we de wc potten race en ja ook ik wist niet wat ik mezelf hierbij voor moest stellen. Eenmaal bij de ‘racebaan’ aangekomen, stonden er 4 wc potten op wieltjes met een stuurtje klaar op de baan. De baan was op asfalt en werd aangegeven met banden.

De eerste waren aan de beurt om een oefenrondje te rijden en ja dit zag er natuurlijk heel grappig uit. Nadat de eerste 4 mensen hun race erop hadden zitten, was het de buurt aan mezelf om te oefenen. Voor een wc pot gaat het erg hard, maar het is natuurlijk niet te vergelijken met een kart. Het is eerder een scootmobiel omgebouwd tot wc. Maar dat drukt de pret natuurlijk niet. Na wat oefenrondjes was het klaar om een aantal keer een race te doen en je te plaatsen voor de finale. Er zijn bij dit spel twee soorten finales: de verliezersfinale en de finale voor de eerste, tweede en derde plek.

Je merkte dat iedereen er ook echt voor wilde gaan en er werd meer risico genomen. Het enigste minpuntje was dat de baan eigenlijk een rondje was, wat net te klein is. Hierdoor kon iemand aan de binnenkant blijven rijden en eigenlijk niet worden ingehaald. Buiten dat is het zeker een aanrader om te doen en zal je er samen met je familie of vrienden veel lol aan beleven. Niet alleen wanneer je zelf racet maar ook wanneer je staat te kijken.

Wc potten race Reuselhoeve
Familiedag Reuselhoeve
Wc potten race

Kruisboog schieten

De tweede activiteit was zo gezegd het kruisboog schieten. Er waren vier kruisbogen aanwezig en dus moesten we vier keer in een groepje van vier. De eerste keer mag je altijd oefenen, omdat het best wennen is om met een kruisboog te schieten. Nadat iedereen een keer geoefend heeft, ga je voor punten schieten. Soms zul je merken dat je zelfs na een rondje oefenen, het nog niet echt onder de knie hebt.

Zijn alle punten bij elkaar opgeteld? Dan is het kijken welke vier finalisten een laatste ronde mogen schieten. Het is immers wel de bedoeling dat er een winnaar wordt gekroond. Zelf was ik met het kruisboogschieten tijdens onze familiedag niet heel goed en dus geen finaleplaats voor mij. Wel is het leuk om het op deze manier een keer gedaan te hebben.

Als je met een grotere groep bent, moet je wel rekening houden met het feit dat je niet mega vaak kunt schieten. In principe is het een oefenronde en daarna gelijk een ronde voor punten. Sta je niet in de finale? Dan heb je dus twee keer mogen schieten. Toen we klaar waren hadden we nog iets van tijd over, en dus mochten vier mensen nog een keer schieten. Houdt er echter wel rekening mee dat wanneer je met een grotere groep bent, je waarschijnlijk twee keer vier pijlen zult schieten.

Kruisboogschieten Reuselhoeve
Reuselhoeve kruisboogschieten

Wat zijn jouw favoriete activiteiten tijdens een familiedag?

Handtekening Esmee
Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *