...

Een 6 persoons vakantiehuis in Hongarije: FaGreCi

Onze afgelopen vakantie hebben we doorgebracht in Balatonmáriafürdő. We hebben acht dagen lang verbleven bij de accommodatie ‘FaGreCi’, een zes persoons huis. We zijn via booking.com terecht gekomen bij deze accommodatie. Zelf vind ik het altijd fijn om ervaringen te lezen voordat ik iets boek. Daarom schrijf ik hierbij graag een artikel over onze accommodatie. Ben jij nog op zoek naar een verblijf in Balatonmáriafürdő of ben je gewoon benieuwd naar onze mening? Lees dan vooral verder.

Een grote tuin bij FaGreCi

Wat ik zelf een voordeel vind van deze accommodatie is de grote tuin. Dit omdat we bijvoorbeeld ook buitenspelletjes mee hebben genomen zoals kubb, badminton rackets en een volleybal. We hoeven dus niet bang te zijn dat we hier te weinig ruimte voor hebben. Daarnaast is een deel van de tuin te gebruiken als parkeerplek. Heb je dus meerdere auto’s bij? Dan is dit geen probleem. Ben je iemand die graag op een handdoekje/luchtbed in de zon gaat liggen? Ook dan is er meer dan genoeg ruimte in deze tuin. Over de ruimte is dus niets slechts te zeggen.

Wat wel een beetje een tegenvaller is, is het feit dat er maar vier buitenstoelen aanwezig zijn. Dit terwijl we met zes personen zijn, en er in principe 8 mensen in het huisje zouden moeten kunnen (inclusief twee kinderen). We zouden natuurlijk de keukenstoelen naar buiten kunnen verplaatsen, maar dit zijn simpele houten stoelen die voor buiten niet heel comfortabel zijn. Bij de huidige vier tuinstoelen zit ook een tafeltje met parasol, dit is dan wel weer fijn. Echter missen we gewoon minstens nog twee buitenstoelen wat jammer is.

tuin FaGreCi
tuin FaGreCi
tuin FaGreCi

De varanda

Een voordeel van de accommodatie FaGreCi is de veranda. De veranda is aan drie zijdes afgesloten met een zijl. Het is een zitplekje met 6 stoelen waar je kunt zitten, zelfs als het regent. Zo zit je droog, maar heb je toch het gevoel dat je lekker buiten zit. Je kunt hier natuurlijk ook op andere momenten zitten, bijvoorbeeld met het ontbijt. Daarnaast hebben wij er zelfs een keer gebarbecued (met een zelf meegenomen barbecue).

Wel is het goed om te weten dat er 6 simpele houten stoelen staan. Een hele avond comfortabel zitten doe je er dus niet. Een ochtend ontbijten, een spelletje of barbecue moet echter wel lukken. Ook deze tafel was niet mega groot voor zes personen. Daarom hebben wij tijdens de barbecue een extra tafel uit de tuin gepakt en erbij gezet voor extra ruimte.

We hebben regelmatig op dit plekje gezeten en ik denk dat het zeker een leuke toevoeging is aan de accommodatie.

FaGreCi varanda

De slaapkamers

Zoals hierboven genoemd, kunnen officieel 8 mensen in dit huisje verblijven (als je kijkt naar de bedden). Er zijn in totaal drie slaapkamers. De eerste bevind zich direct aan de linkerkant wanneer je binnenkomt. De eerste slaapkamer heeft een tweepersoonsbed, een kledingkast en kijkt uit op de tuin. De tweede slaapkamer bevind zich naast de keuken. Ook deze slaapkamer heeft een tweepersoonsbed en kledingkast en daarnaast nog een dressoir met spiegel erboven. Het uitzicht is hier wat minder, namelijk de zijkant van het huisje. Je kijkt hier eigenlijk op de buren.

Om bij de derde slaapkamer te komen, moet je door de tweede slaapkamer heen. Dit is op de foto’s van booking.com niet helemaal duidelijk te zien, dus let hier wel op. De derde slaapkamer bevat een stapelbed en twee aan elkaar geschoven eenpersoons bedden. Deze bedden staan wel aanzienlijk laag op de grond. Ook deze slaapkamer heeft een soort dressoir maar deze is voornamelijk gevuld met kinderspeelgoed. Het uitzicht van deze slaapkamer is net zoals bij de eerste kamer op de tuin.

slaapkamer
slaapkamer
slaapkamer

De badkamer

Zodra je het huisje binnenstapt zit direct aan de rechterkant een wc. Een deur verder zit de badkamer. Deze was in mijn ogen prima. Niet heel groot maar ook niet mega klein. Daarbij gingen wij steeds een voor een in de badkamer dus was het sowieso geen probleem. Boven de wastafel hangt een spiegel en onder de wastafel kun je wat kleine spulletjes kwijt. Daarnaast staat er nog een losse houten ‘kast’ waar je je handdoeken eventueel op kwijt kunt. De douche gaat dicht door middel van twee schuifdeuren. Ondanks dat de douche er misschien niet echt luxe uitziet, was hij wel erg fijn. Zelfs met lang haar was het uitwassen van shampoo- en conditioner gemakkelijk.

De keuken

Zodra je het huisje binnenstapt, kijk je rechtdoor in de keuken. In de keuken staat een 6-persoons tafel waar je bijvoorbeeld bij slechter weer kunt ontbijten of dineren. Daarnaast is het ook een geschikte tafel om in de avond spelletjes te spelen. De tafel is niet mega groot, wanneer je écht uitgebreid wilt ontbijten met zijn 6en zul je misschien wat ruimte te kort komen. Toch hebben wij hier een paar ochtenden lekker ontbeten.

De stoelen moet je zien als prima basic houten stoelen. Er is een koelkast, vriesvak en vaatwasmachine aanwezig. Qua keukengerei was het meeste voldoende, echter mistte wij nog één normaal mes. Hierdoor heeft een iemand steeds een aardappelschilmesje moeten gebruiken. Tip voor de verhuurder dus!

De keuken zag er verder bij aankomst prima uit en is groot genoeg om zelf te koken, mocht je dit natuurlijk willen. Ook had de keuken verschillende kastjes waardoor je dus voldoende opbergruimte had.

Keuken FaGreCi

Eindoordeel accommodatie FaGreCi

Wij hebben een erg leuke vakantie gehad in Balatonmáriafürdő bij FaGreCi. De locatie van het huisje was perfect. Benieuwd naar de omgeving van FaGreCi? In ons volgende artikel nemen we je mee naar de verschillende restaurants van het dorp Balatonmáriafürdő. Natuurlijk zijn er voor ons ook nog een aantal verbeterpunten aan de accommodatie. Zo is het huisje volgens onze mening niet ingericht voor zes personen gezien het keukengerei en de tuinstoelen. Daarnaast stond in de beschrijving bij booking.com dat er handdoeken aanwezig zouden zijn, hierdoor hebben wij er zelf geen meegenomen. Eenmaal aangekomen bleek dat er maar 1 handdoek per persoon beschikbaar was. Toen wij aangaven dat we geen handdoeken hadden meegenomen door hun beschrijving, en één handdoek per persoon voor een week absurd is, kregen we enkel een ‘sorry’ terug. Neem bij deze accommodatie dus altijd zelf handdoeken mee!

Al met al hebben wij een zeer leuke week gehad bij FaGreCi. Ben je geïnteresseerd in de accommodatie en heb je nog vragen? Laat het ons vooral weten.

Handtekening Esmee

In dit blogartikel is gebruik gemaakt van affiliate links. Wanneer jij via zo’n linkje iets besteld, ontvang ik daar een kleine commissie voor. Jij als koper betaald hier niets extra’s voor. Meer weten? Bekijk dan onze disclaimer.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.