...

CenterParcs Vossemeren: Comfort cottage

In januari 2023 verbleven wij een weekend bij CenterParcs Vossemeren. Het park is gelegen in Lommel (België). Center parcs staat bekend om zijn zwembad (Aqua mundo), vernieuwde cottages en de vele activiteiten die het te bieden heeft. Center Parcs is dus ideaal voor het gezin of de vriendengroep. Zelf ben ik al wat vaker bij Center Parcs geweest en persoonlijk vind ik het en heel leuk park. Dit keer namen we een kijkje bij Vossemeren. We waren met zijn 6e en dus verbleven we in de comfort cottage voor zes personen. De cottages bij Vossemeren zouden onlangs gerenoveerd zijn en dus waren we erg benieuwd. In dit artikel neem ik je mee naar de accommodatie waar wij zijn verbleven. Is alles aanwezig, hoe is de hygiëne en wat zijn de plus- en minpunten? Je leest het hier!

Aankomst bij de cottage

Het is goed om te vermelden dat het een autovrij park is. Je kunt uiteraard wel met je auto naar de accommodatie om de spullen uit te laden, maar daarna dien je je auto terug te zetten op de algemene parkeerplaats. Zelf verbleven we in huisje 995. Om hier te komen, moesten we helemaal rondom het park rijden. Gelukkig krijg je van te voren wel een plattegrond mee en is het snel gevonden. Daarnaast is het ook altijd leuk om alvast te kijken wat er allemaal op het park te zien is.

Van de buitenkant zien de cottages er hetzelfde uit. Echter zijn er natuurlijk wel verschillende opties: Comfort, premium en VIP. In dit artikel gaan we verder kijken naar de comfort cottage.

Centerparcs Vossemeren

De slaapkamers

Bij een cottage voor zes personen, heb je drie slaapkamers. Twee slaapkamers bevatten twee-eenpersoonsbedden aan elkaar geschoven. De andere slaapkamer heeft twee aparte eenpersoonsbedden. Je kunt deze bedden wel aan elkaar schuiven, maar er blijft een lampje in het midden aan de muur hangen. Hier moet je dus wel voor uitkijken.

Alle drie de slaapkamers hebben kastruimte. Zowel een klein hanggedeelte als een gedeelte waar je kleding kunt neerleggen. Ook alle slaapkamers hebben nachtlampjes, een nachtkastje en een stopcontact. Of een bed wel of niet lekker ligt, is een erg persoonlijk iets. Ik vond de bedden bij Center Parcs Vossemeren erg hard. Vooral de eerste nacht had ik hier last van. De tweede nacht was ik zo moe, dat ik eigenlijk direct in slaap ben gevallen.

Comfort cottage Vossemeren
Slaapkamer 1
Comfort cottage Vossemeren
Kastruimte slaapkamer 1
Comfort cottage Vossemeren
Slaapkamer 3

De badkamer

Naast de slaapkamers is er natuurlijk ook een badkamer aanwezig. De badkamer beschikt over een vrij grote douche en een wasbak met een grote, ronde spiegel erboven. Over de spiegel was ik zelf erg te spreken. Het heeft namelijk een lichtrand waardoor je vooral je make-up er gemakkelijk kan doen. Dit is een voordeel gezien de badkamer verder geen raam heeft en het dus ook geen daglicht vangt. Van de douche heb ik zelf geen gebruik gemaakt. Normaal gesproken doe ik dit altijd, maar we hadden ons bij het zwembad al gedoucht. Een pluspunt van de douche is wel de ruimte. Of de douche ook echt fijn in gebruik is, durf ik dus helaas niet te zeggen.

De keuken- en woonkamer

De comfort cottage bij Center Parcs Vossemeren heeft een redelijk ruime woonkamer met een bank en een losse stoel. Je kunt hier rustig met zijn alle zitten om een drankje te doen. Wil je echt een spelletje doen? Dan is het slimmer om aan de eettafel te gaan zitten. Hier heb je namelijk net wat meer ruimte, vooral op tafel. De televisie kun je in eerste instantie misschien niet meteen vinden, maar vanaf de bank is hij wel zichtbaar. Naast de televisie is er ook nog een open haard aanwezig. Van beide hebben wij zelf geen gebruik gemaakt. Overigens hebben we sowieso niet echt op de bank gezeten.

Waar we wel veel hebben gezeten is aan de eettafel. Dit natuurlijk tijdens het ontbijt- en diner, maar ook in de avond om een spelletje te spelen. Zelf zijn wij erg fan van spelletjes spelen en nieuwe spelletjes ontdekken. Inspiratie nodig? Lees hier meer over onze favoriete kaartspellen.

Centerparcs Vossemeren

De keuken is niet heel groot en dus kun je er ook niet met zijn alle in staan. Verder is het er wel schoon en heb je diverse apparatuur om lekkere dingen mee te maken. Zo is er een oven, magnetron, broodrooster en koffiezetapparaat aanwezig. Daarnaast is er voldoende bestek en zijn er verschillende borden en glazen. Zelf liepen we er wel tegenaan dat er niet voldoende schaaltjes waren. Wij gingen namelijk gourmetten en dan gebruik je nogal wat schaaltjes (voor de salade, komkommer, paprika, courgette etc.). Daarnaast waren er ook niet echt goede wijnglazen aanwezig. Dit waren twee minpunten vanuit de keuken.

Comfort cottage keuken
Comfort cottage

Eindoordeel CenterParcs Vossemeren accommodaties

We hebben een fijn weekend gehad bij Centerparcs Vossemeren. De comfort cottage was ruim genoeg en was van veel gemakken voorzien. Het bed en de verwarming in de slaapkamer die niet optimaal werkte, waren een minpunt. Vooral gezien het enorm koud was toen wij er waren. Ook de missende zaken vanuit de keuken is jammer. Verder was het er schoon en had het alles wat we nodig hadden. Vooral de activiteiten die CenterParcs Vossemeren te bieden heeft, waren erg leuk. Maar daarover lees je meer in een volgende blog!

Ben jij wel eens verbleven bij CenterParcs Vossemeren? Laat ons vooral weten wat jij ervan vond!

Handtekening Esmee
Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.