...

Blij want ik ben hbo afgestudeerd! Wat nu?

Het is al weer een tijdje geleden dat we een persoonlijke blog hebben geschreven. Afgelopen juni heb ik mijn afstudeerstage succesvol afgerond en daarmee ben ik hbo afgestudeerd voor de opleiding Commerciële Economie. Dit is voor mij wel een nieuw artikel waard ;). ik vertel jullie graag iets meer over de opleiding, de diploma uitreiking zelf en hoe nu verder.

Hbo Commerciële Economie – Avans Hogeschool

Na mijn mbo Marketing & Communicatie te hebben gehaald, besloot ik door te studeren. Marketing was een vakgebied wat me eigenlijk altijd wel aantrok, maar wat binnen marketing vind ik leuk? De hbo studie Commerciële Economie sluit er goed op aan en is een lekker brede studie. Dat is iets wat altijd geroepen wordt. Daarnaast vond ik het fijn om in ‘s-Hertogenbosch te studeren gezien ik daar ook mijn mbo opleiding heb gevolgd. Al snel besloot ik naar Avans Hogeschool te gaan.

De opleiding laat je kennismaken met verschillende facetten die binnen marketing en sales passen. Het leukste vond ik zelf de projecten die je mocht doen voor opdrachtgevers als Henkel en PostNL. Het enige jammere, wat vrijwel altijd zo is, is dat je niet écht marketing leert door het toe te passen. Dat doe je pas echt tijdens je stages. Gedurende de opleiding is het vooral het schrijven van verslagen. Uiteraard kun je bij sommige vakken je creativiteit wel kwijt.

De opleiding duurt vier jaar waarin je tweemaal stage loopt. Een keer om mee te kijken en een keer voor het echte afstuderen. Wellicht veranderd het gedurende de tijd qua aantal stages, dus pin me er niet op vast 😉 Waar wij destijds nog verplicht waren om een tweede vreemde taal te kiezen (Frans, Duits, Spaans) is dat nu niet meer zo.

Ik heb me erg vermaakt gedurende mijn opleiding gezien we een leuke vriendinnengroep hebben gekregen. Ik ben blij om te zeggen dat ik ze nog steeds regelmatig zie. Ook kijk ik positief terug op de opleiding zelf, ondanks er altijd wel momenten zijn die je het liefst snel vergeet.

De diploma uitreiking

De diploma uitreiking vond plaats op 6 juli 2023. Het was fijn dat ik mijn ouders, vriend en een vriendin kon meenemen. Het eerste deel was vrij langdradig, met de gehele afstudeergroep. Daarna splitste je op in groepjes waarbij je met vijf medestudenten én je begeleider gedurende je stageperiode in een lokaal zat. Dit was voor het officiële gedeelte, het tekenen van je diploma. Het werd op een leuke en persoonlijke manier gedaan. Na het tekenen, kwam het leukste gedeelte; de borrel.

Samen met elkaar genieten van een hapje en een drankje, bijkletsen over van alles en nog wat. Oude klasgenoten tegen komen, een kort praatje met docenten én een foto maken bij de fotobooth. Het was een geslaagde middag.

hbo afgestudeerd diploma uitreiking
Diploma uitreiking Avans Hogeschool
hbo afgestudeerd diploma uitreiking met vriendin

Hoe nu verder?

Sinds halverwege juni ben ik mijn vakantie aan het vieren. Mijn laatste echte school zomervakantie die ik zal hebben, daar moet je van genieten toch? Een écht duidelijk beeld van wat ik in de toekomst wil doen, heb ik vervelend genoeg nog niet. Wel weet ik waar ik energie van krijg; content creëren en SEO. Dat is ook de reden dat we deze blog zijn gestart. Misschien trek ik dit door in een fulltime baan als content marketeer, wie weet. Mocht ik een mooie nieuwe uitdaging hebben gevonden, komt er zeker weer een nieuwe update 😉

Voor nu houd ik mijzelf lekker bezig met de blog, geniet ik van uitjes met familie en vrienden & breng ik tijd door samen met Mila.

In welke richting ben jij afgestudeerd? En heb je nu ook echt een fulltime baan op dat vakgebied?

Handtekening Esmee
Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.