...

5x de lekkerste restaurants in Ohrid

Heb je een vakantie naar Ohrid gepland staan, of lees je misschien zelfs dit artikel vanuit Ohrid? Dan ben je vast benieuwd naar welke restaurants worden aanbevolen. Lekker eten hoort er namelijk bij wanneer je op vakantie bent. In het centrum van Ohrid vind je veel verschillende restaurantjes. Een aantal zitten op een mooie plek langs het water en anderen wat dieper in het centrum. Vaak ga je niet lang genoeg op vakantie om álle restaurants uit te testen. Daarom heb ik besloten om een aantal van mijn favorieten met jullie te delen. Ben je dus op zoek naar fijne restaurants in Ohrid? Lees dan vooral even verder.

1. Vkusno

Vkusno is een restaurant die wat dieper in het centrum ligt, in een van de zijstraatjes. Het zit er vrijwel iedere avond helemaal vol en dus kan het zijn dat je soms moet wachten op een plekje. Wanneer je van buitenaf staat te kijken, zie je al dat het een echt vleesrestaurant is. Het terras is niet het meest gezellige, maar dat maakte voor ons bij dit restaurant niet uit. De kwaliteit is er namelijk heel goed. Ook vonden wij het heel gezellig tafelen, omdat we allemaal verschillende porties op tafel kregen (Losse friet, salade, brood én het hoofdgerecht).

Wij kozen voor een soort van mixed grill, die je kan delen met zijn tweeën. Veelal van de plaat is bedekt met kebab, dus mocht je daar fan van zijn dan is het een echte aanrader. Het personeel is vriendelijk en werkt er enorm hard, dat is iets wat wij waarderen. Ondanks dat het er van buitenaf misschien iets minder gezellig uit ziet dan een restaurant aan de boulevard, behoord hij voor ons zeker in de top 5 lekkerste restaurants in Ohrid.

Net zoals op veel andere plekken in Ohrid, liepen er vrij veel zwerfkatten. Dit vind ik zelf altijd wat minder, maar is niets aan te doen. Daarnaast was zowel het eten- en drinken erg goedkoop.

Vkusno mixed grill

2. Pizza Americano

Pizza Americano is een restaurantje dat misschien iets meer verstopt zit. Het bevind zich tegenover de moskee in het centrum, maar grotendeels van het terras zit verstopt achter een ander gebouw. Hierdoor is er ook gelijk één minpunt: grotendeel van het terras kijkt uit tegen een muur, niet echt gezellig 😉 Gelukkig staan er ook een paar tafeltjes nét wat verder aan de buitenkant, vanaf hier kijk je uit op de winkelstraat en de moskee. Hier hebben wij gezeten, en dat was heel prettig. Vooral wat later op de avond wanneer de moskee verlicht wordt, is het een mooi uitzicht.

Het restaurant heet Pizza Americano, maar je kunt er ook prima terecht voor vleesgerechten zoals een mixed grill, kebab of kip. Ik kon het natuurlijk niet laten om een pizza te nemen, en dus koos ik een pizza met kaas, tomatensaus en kipfilet. Die is zeker een aanrader. Ook het vlees was van goede kwaliteit. De bediening is vriendelijk en het eten lekker en goedkoop. Wanneer we het hebben over lekkere restaurants in Ohrid, is dit er zeker een van.

Americano restaurant Ohrid

3. Belvedere

Nummer drie zit op een gezellige locatie vlak aan de boulevard. Het is niet dat je echt op het meer uit kan kijken, maar Belvedere heeft haar terras gewoon heel gezellig neergezet en aangekleed. Naast het terras hebben ze ook binnen genoeg zitplek, hier zijn wij zelf niet geweest gezien het mooi weer was en buiten lekkerder zit. Je kunt Belvedere zien als een grillrestaurant. Vanaf het terras kun je ook lichtelijk de keuken inkijken waar je een barbecue ziet staan. Er is voldoende keus qua eten- en drinken.

De porties zijn niet heel groot qua totaliteit. Het stuk vlees is prima, de salade en friet matig. Dit merkte wij echter wel vaker in Macedonië dat de focus op het vlees ligt en de rest niet bijzonder is. De friet was eerlijk gezegd ook niet héél warm meer, dit was een minpunt. Verder was de kwaliteit van het vlees heel goed en hebben we er zeker lekker gegeten.

Bij Belvedere zul je vaak live muziek tegenkomen. Zowel op het terras als binnen in het restaurant. De ene keer is het een bandje die muziek komt maken en komt zingen, de andere keer en groep jeugd uit Macedonië die traditioneel komen dansen. Beide leuk om te zien!

Ook hier is het vaak erg druk, en dat merk je aan het personeel. Voornamelijk de ‘hoge chef’ is veelal aan het rennen om alles in orde te krijgen. Dit kan overkomen als storend, maar wij hebben er alleen maar respect voor. Daarnaast was wederom hier het eten goedkoop.

Restaurant Ohrid Belvedere
Belvedere restaurant Ohrid
Chicken breast restaurant Belvedere Ohrid

4. Pizza Nemo

Een tentje die wij online getipt kregen was Pizza Nemo. Hier zijn wij zelf dan ook de eerste dag van onze vakantie gaan eten. Het ligt in een zijstraatje in het centrum, wel vlakbij de boulevard. Je kunt er terecht voor salades, pizza’s, pasta’s en vlees. Wij kozen beide voor een pizza.

Het restaurant zit niet in een mega druk/gezellig straatje, maar dat is bij meerdere restaurants het geval. De bediening is vriendelijk en probeert ook een praatje te maken. Er is een ruime keuze aan pizza’s en ze smaken dan ook prima. Je krijgt er ook nog een los bakje tomatensaus bij, dat hadden wij nog niet eerder gezien.

Persoonlijk vond ik de pizza bij Americano wat beter, maar beide restaurants zou ik aanraden. Het is natuurlijk ook heel persoonlijk en smaken kunnen verschillen. Het voordeel is dat ik hier eigenlijk geen zwerfkatten voorbij heb zien lopen.

Pizza margarita Nemo Ohrid
Restaurant Ohrid Pizzeria Nemo

5. Ariz

Restaurant Ariz zit heel dichtbij onze nummer 1 van de lijst; Vkusno. Ook dit is een vleesrestaurant waar je lekker kunt eten voor een leuk prijsje. Toen wij er waren, was het niet heel druk (zeg 1 ‘á 2 tafels bezet). Persoonlijk ben ik dan altijd bang dat het niet goed is, maar dat was hier niet het geval.

Bij Ariz kun je genieten van een mixed grill, hier krijg je dan een worstje, kebab, hamburger en lam. Let wel op dat het lamsvlees vooral vet bevat. Hier moet je van houden. Verder genoten we van een chicken steak. Die was heel lekker en aan te raden.

Bij restaurant Ariz krijg je redelijk wat friet erbij én een bolletje hele lekkere rijst (het leek een soort plakrijst). Dit hadden we nog niet eerder op in Macedonië. Ook het personeel was hier weer heel vriendelijk.

Chicken breast restaurant Ariz
Ariz restaurant in Ohrid Mixed grill

Dit waren onze favoriete restaurants in Ohrid, hopelijk heb je er iets aan. Laat ons vooral weten als je ergens bent geweest 😉

Handtekening Esmee

Meer over Macedonië?

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.